Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lad dig forføre af disse spektakulære, sorte køkkener

Vi har samlet de smukkeste, sorte køkkener, der vil lokke dig over på den mørke side.

Sorte køkkener

Kulsort er måske ikke første tanke, der strejfer dig, når der bliver snakket om køkkener. Men det bør det måske være. Vi har samlet en masse smukke, sorte køkkener til at inspirere dig, hvis du overvejer at tage dit køkken med over på den mørke side.

All in på monokrom køkken

© Foto: Niklas Hart / Styling: Silje Aune Eriksen

The black box

Hvis du er en af de modige, der tør gå hele vejen, så er et monokrom køkken lige noget for dig. Et helt sort køkken vil føles gennemført og give et dekadent look.

Se hele boligen her.

© Tim Wahlfried

Praktisk, sort køkkendrøm

Hvis du går all in på et sort køkken, så er der nogle praktiske hensyn, du kan inddrage i dine overvejelser. Hvis din husholdning inkluderer mange små fedtede fingre, så er sort træfiner eller skifer et mere praktisk valg, da højglans og mat sort er mere modtagelige for fedtede aftryk.

Der findes efterhånden mange overflader, der tager hensyn til dette, så de halvkedelige, men praktiske hensyn må ikke være grundene til at fravælge din sorte køkkendrøm.

Se hele boligen her.

© Andreas Mikkel Hansen

Et sort køkken med grønt liv

Her er sort en gennemgående farve, men den sorte farve bliver brudt op med den store mosvæg i baggrunden. Sådan en væg fungerer som dekoration, der bløder det ellers lidt kolde, sorte køkken op. En masse grønne planter vil tjene samme formål.

Se hele boligen her.

Gør dit sorte køkken feminint

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Sort køkken fra IKEA

Et sort køkken behøver ikke koste en formue. På billedet ses et af IKEAs sorte køkkener i et privathjem.

Hvis ikke de sorte køkkener fra IKEA falder i din smag, findes der virksomheder som Reform, der producerer arkitekttegnede fronter, bordplader m.m. til IKEAs køkkenelementer. På denne led kan du skabe dit helt eget sorte køkken.

Se hele boligen her.

© Line Klein

Blød et sort køkken op med tekstiler

Et sort køkken behøver ikke installeres i en minimalistisk eller maskulin setting. Et sort køkken kan sagtens blive gjort feminint med varmen fra trægulve og feminine farver på væggen.

Du kan også bløde køkkenet op med et farverigt tæppe på gulvet eller med en masse grønne planter.

Se boligerene her og her.

Klassiske kontraster

© Elisabeth Heier

© Tia Borgsmidt

Et køkken med kontraster

Hvis du er bange for, at et helt sort køkken vil være for tungt til dit rum, så kan du skabe cool kontraster for at bløde dit sorte køkken op. Hvid vil være en oplagt og flot kontrast til det sorte køkken.

En klassisk sammensætning er en hvid bordplade til sorte skabslåger. Den hvide bordplade vil automatisk lysne køkkenet op. Til den hvide bordplade kan du vælge en sort vask og armatur. Mørke elementer som en sort vandhane vil synliggøre kontrasterne.

Se boligerne her og her.

© Andreas Mikkel Hansen

© Bjarni B. Jacobsen

Sort køkken med hvide elementer

Du kan også vælge en hvid køkkenø til dit sorte køkken for at skabe en anden dynamik i dit køkken. I dette køkken indrammer den hvide bordplade det sorte køkken samt synliggøre den ekstra indbyggede spiseplads.

Se boligerne her og her.

Gør dit sorte køkken ekstra eksklusivt med marmor og messing

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Marmor

Et alternativ til en sort bordplade kan være en bordplade af marmor. Marmor vil give et stilrent køkken et anderledes udtryk og kan få dit køkken til at fremstå mere eksklusivt.

Udover marmorpladen vil fremstå dekadent, så tager marmor ikke imod fedtede fingre som så mange andre overflader.

Se hele boligen her.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Messing

Detaljer i messing kan også give et mere eksklusivt udtryk. Armaturer, håndtag eller hele bordplader i messing vil inkorporere gyldne toner i dit sorte køkken, der samtidig vil give dit køkken en varme.

Se hele boligen her.

Color Blocking

© Birgitta Drejer

© Gert Skærlund

Skab kontraster i køkkenet

Med et sort køkken får du også muligheden for at “color blocke”. Color blocking handler om at sammensætte iøjnefaldende farver, for at skabe flotte og fængende kontraster.

Disse køkkener har brugt metoden på en neutral måde, ved at installere hvide skabslåger baggrunden.

Hvis du er til mere spræl end sort og hvid, så er det kun fantasien, der sætter grænser for farvevalget på din farvekombination.

Se boligen her og her.

Relaterede Artikler