
Helle og Lars er indehavere af Danmarks modigste, mest vovede køkken. Der kan ikke være tvivl
Køkkenet er en showstopper hjemme hos Helle og Lars, hvor klare popfarver, speciallavede snedkerløsninger og plads til mad og mennesker er i højsædet.
AfHelle og Lars har en af den slags hjem, hvor man tror, at de har boet der i årevis.
Men faktisk har de kun ejet huset i Humlebæk i fire år og boet med det farverige Nicolaj Bo-køkken fra kollektionen Culture Club i to år.
De kom fra en herskabslejlighed i København og var klar til noget nyt. Kriterierne var få, men klare: et budget, der skulle overholdes, en station tæt på, da parret ikke har bil, og et udbud af kultur.
Med Humle Bio, Louisiana, Aarstiderne og Kystbanen direkte til København opfyldte Humlebæk kravene.
– Lidt held i uheld var ejendomsmægleren forhindret til fremvisningen, så den stod ejeren og hans kæreste selv for. Det var rigtig godt. De tilbød os bl.a. at bruge noget tid i huset, da de ikke selv boede her. Så vi kom igen senere og brugte en hel dag heroppe for at få fornemmelsen af det hele, fortæller Helle.
Parret har en udpræget fornemmelse for at sætte i stand og finde gode, men brugte ting. Den største samling er stellet Confetti fra Alumina, der blev produceret i årene 1956-67.
Ligesom navnet på køkkenet afslører navnet på stellet også, at der ikke er sparet på farverne, og åbner man skabene hjemme hos Helle og Lars, står der stakkevis af det danske porcelæn.
– Jeg læste en artikel for nylig om en antikvitetshandler på Ærø, der var mest interesseret i ting, der var gået i stykker og var blevet repareret, fordi det havde en historie. Så blev jeg lidt mere glad for vores stel – det er skramlet og skåret, men dét er jo en del af dets og vores historie, smiler Helle.