Viktualierummet anno 2024 har sin berettigelse. Du skal bare retænke det, som BO BEDREs redaktionschef her pointerer

Trods gode intentioner er de færreste køkkener fyldt med forråd – til gengæld har vi masser af maskiner. De fylder en del og er sjældent kønne, så gør en dyd ud af nødvendigheden, og saml dem i ét rum.

Du kender viktualierummet som et køligt (ofte nordvendt) rum, hvor man kan opbevare langtidsholdbare mad- og drikkevarer.

Uanset ambitionerne er det dog sjældent de dekorative saftflasker samt henkognings- og sylteglas, der fylder på hylderne i dag. Tværtimod bruges rummet ofte bare som ekstra opbevaringsrum.

Men med tanke på alt det, der fylder (og larmer) i køkkenet, bør du indrette viktualierummet til brugbart “maskinrum”. For ellers ender kaffemaskinen, kaffekværnen, airfryeren, sous viden, gasbrænderen, ismaskinen, pizzastenen og juiceren med at stå oven i hinanden på køkkenbordet.

For ikke at nævne foodprocessoren, stavblenderen, vinkøleskabet, mikro-bølgeovnen og det ekstra køleskab og kummefryseren.

LÆS OGSÅ

Gør en dyd ud af nødvendigheden, og indret det moderne viktualierum med dybe hylder med adgang til mange stik til de maskiner, du bruger mindst, og som derfor ikke behøver at optage plads i køkkenet, men som alligevel ikke bare skal stå og støve ubrugte til.

Overvej at stille udvalgte maskiner på en dyb rullevogn, så de let kan komme med i køkkenet eller hen til opvaskemaskinen.

Hvor rummet skal placeres, må være op til dig, men tænk alt fra et lille ekstra værelse til en ny skillevæg, en afdeling i entréen med skydedøre eller skabsdøre med opbevaringsplads i selve dørene a la en køleskabsdør.

Kun fantasien sætter grænser.

LÆS OGSÅ