
Viktualierummet anno 2024 har sin berettigelse. Du skal bare retænke det, som BO BEDREs redaktionschef her pointerer
Trods gode intentioner er de færreste køkkener fyldt med forråd – til gengæld har vi masser af maskiner. De fylder en del og er sjældent kønne, så gør en dyd ud af nødvendigheden, og saml dem i ét rum.
Af — 25. oktober 2024Du kender viktualierummet som et køligt (ofte nordvendt) rum, hvor man kan opbevare langtidsholdbare mad- og drikkevarer.
Uanset ambitionerne er det dog sjældent de dekorative saftflasker samt henkognings- og sylteglas, der fylder på hylderne i dag. Tværtimod bruges rummet ofte bare som ekstra opbevaringsrum.
Men med tanke på alt det, der fylder (og larmer) i køkkenet, bør du indrette viktualierummet til brugbart “maskinrum”. For ellers ender kaffemaskinen, kaffekværnen, airfryeren, sous viden, gasbrænderen, ismaskinen, pizzastenen og juiceren med at stå oven i hinanden på køkkenbordet.
For ikke at nævne foodprocessoren, stavblenderen, vinkøleskabet, mikro-bølgeovnen og det ekstra køleskab og kummefryseren.