Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

5 ting superkokken Jesper Vollmer ikke ville undvære i sit køkken

Udstyr der både klarer opgaven og er pænt imens.

jesper vollmer kok udstyr køkkenudstyr

© Jesper Vollmer

Intet mindre end det bedste

I Jesper Vollmers køkken er intet overladt til tilfældighederne og kun det bedste - og flotteste - udstyr får lov at bo der.

– Min hustru kalder mig homoæstet - og det tager jeg som et kompliment. Homoseksuelle mænd er ofte dem der har aller mest styr på æstetikken, fortæller han.

Vi har spurgt ham, hvilke ting der er et must i hans køkken.

microplane med valnøddehåndtag

© Microplane

1. Microplane rivejern - med valnøddehåndtag

Microplanes rivejern er det bedste, man kan få. Jeg går enormt meget op i æstetik og jeg opgraderer, hvor jeg kan. Så den version jeg har købt, er selvfølgelig den med det lækre valnøddehåndtag. Køkkenudstyr skal kunne dét det skal, men det må også gerne være lækkert og flot at se på.

saltkar

© By Wirth

2. Saltkar til kokkefingre

Jeg har altid to slags salt i mit køkken. Helt almindeligt billigt kogesalt, som jeg bruger i pastavandet og når jeg koger kartofler. Og så har jeg noget godt flagesalt, som man kan bruge dér, hvor det er lækkert at have noget at tykke på og man kan se det i retten. Det har jeg stående fremme i et stort trug, der kan rumme et helt kilo. Jeg hader simpelthen de der små saltkar, som man næsten ikke kan få sine tykke kokkefingre ned i.

Quooker sort

© Quooker

3. Quooker-vandhane - kogende vand, direkte fra vandhanen

Vi fik vores første Quooker for 15 år siden, da vi skulle have nyt køkken blev den ‘prakket’ på os, for at vi kunne opnå rabat på hele køkkenet. Jeg synes det var lidt irriterende og tænkte: “Den får vi aldrig brugt!” Men det var lige op til vi fik vores første barn og jeg hurtigt opdagede, at den både kunne bruges til at skolde sutter, til at lave kaffe hurtigt - og alt muligt andet. I dag ville jeg aldrig undvære en Quooker i mit køkken.

Bodum slow kaffe

© Bodum

4. Kaffe på mange måder

Jeg anser mig selv for lidt af en kaffenørd. Jeg kan godt lide at have 3-4 bryggemetoder tilgængelige og jeg drikker kaffe på mange forskellige måder - espresso, cortado, slow-brew. Jeg synes det fungerer godt fx at servere en stempelkande til gæsterne når de ankommer og så slutte middagen af med en espresso. Det kan også være enormt hyggeligt at stå og håndbrygge foran gæsterne.

æblecidereddike

© Biogan

5. Æblecidereddike til madlavningen

Èn ting jeg virkelig er blevet glad for og bruger rigtig meget i mit køkken, er æblecidereddike. Der er så mange muligheder med det - man kan bruge det i salater og som et skarpt element i en ret. Jeg er også helt gået fra at stå og koge essenser, jeg bruger bare æblecidereddiken.

Håndplukket til dig