Maskulint & funktionelt køkken til far

Da familien Fogh Nissens udtjente 1980’er-køkken i Aalborg skulle skiftes, øjnede den madglade far chancen for endelig at få den renskurede og funktionelle arbejdsstation, han havde brug for.

© Gert Skærlund

Sort og hvidt.. Der er helt bevidst arbejdet med kontraster i indretningen af det nye køkken, hvor underskabene i sortlakeret ask giver tyngde nederst i det højloftede rum. Ask er en hård træsort, der er praktisk i et køkken, og når den som her ligger vandret, understreger den længden i rummet. Overskabene er i hvid højglans, der reflekterer det ellers sparsomme lys. For at opnå så megen skabsplads som muligt følger de det skrå loft i en flot trappeformation. Alle elementer er Linie fra Boform.

© Gert Skærlund

Højskabene på endevæggen har integreret køleskab og fryser og er indbygget i murværket. Hele loftshøjden er udnyttet for at få mest muligt opbeva- ringsplads – og så har familien en køkkenstige klar, når der skal hentes ting og sager øverst! De hvide pendler er fra Flos.

© Gert Skærlund

De hvide overskabe reflekterer lyset helt ind i bunden af køkkenet, og det hvidmalede træloft letter rummets udtryk. Det lille flytbare køkkenmodul til venstre er fyldt med kogebøger og bliver i hverdagen brugt til frasætning. Men med hjul under kan det nemt flyttes, når man vil forlænge spisebordet til 12 personer. En Tolomeo-væglampe giver lys til det flytbare modul og kan nemt klappes ind mod væggen, hvis der rykkes rundt med modulet. Loftspendel fra Flos.

© Gert Skærlund

Der bliver lavet rigtig meget mad hjemme hos familien Fogh Nissen, hvor det nye køkken fra Boform står i åben forbindelse med resten af opholdsrum- mene i den nordjyske villa. Det sætter sine krav til emhætten, der her er pakket væk i en baldakin af stål, mens selve den kraftige motor er gemt på loftet og derfor er ret lydløs. I kogenichen er der desuden valgt en større borddybde, for at få mere frasætningsplads, og en slidstærk bordplade i sort granit.

© Gert Skærlund

Køkkenbordpladen er i massivt stål med isvejset stålvask. Det praktiske hul i muren bliver brugt til at opbevare de mange skærebrædder. Den robuste Kitchen Aid-røremaskine er en uundværlig arbejdshest i det travle køkken.