Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Maskulint & funktionelt køkken til far

Da familien Fogh Nissens udtjente 1980’er-køkken i Aalborg skulle skiftes, øjnede den madglade far chancen for endelig at få den renskurede og funktionelle arbejdsstation, han havde brug for.

© Gert Skærlund

Sort og hvidt.. Der er helt bevidst arbejdet med kontraster i indretningen af det nye køkken, hvor underskabene i sortlakeret ask giver tyngde nederst i det højloftede rum. Ask er en hård træsort, der er praktisk i et køkken, og når den som her ligger vandret, understreger den længden i rummet. Overskabene er i hvid højglans, der reflekterer det ellers sparsomme lys. For at opnå så megen skabsplads som muligt følger de det skrå loft i en flot trappeformation. Alle elementer er Linie fra Boform.

© Gert Skærlund

Højskabene på endevæggen har integreret køleskab og fryser og er indbygget i murværket. Hele loftshøjden er udnyttet for at få mest muligt opbeva- ringsplads – og så har familien en køkkenstige klar, når der skal hentes ting og sager øverst! De hvide pendler er fra Flos.

© Gert Skærlund

De hvide overskabe reflekterer lyset helt ind i bunden af køkkenet, og det hvidmalede træloft letter rummets udtryk. Det lille flytbare køkkenmodul til venstre er fyldt med kogebøger og bliver i hverdagen brugt til frasætning. Men med hjul under kan det nemt flyttes, når man vil forlænge spisebordet til 12 personer. En Tolomeo-væglampe giver lys til det flytbare modul og kan nemt klappes ind mod væggen, hvis der rykkes rundt med modulet. Loftspendel fra Flos.

© Gert Skærlund

Der bliver lavet rigtig meget mad hjemme hos familien Fogh Nissen, hvor det nye køkken fra Boform står i åben forbindelse med resten af opholdsrum- mene i den nordjyske villa. Det sætter sine krav til emhætten, der her er pakket væk i en baldakin af stål, mens selve den kraftige motor er gemt på loftet og derfor er ret lydløs. I kogenichen er der desuden valgt en større borddybde, for at få mere frasætningsplads, og en slidstærk bordplade i sort granit.

© Gert Skærlund

Køkkenbordpladen er i massivt stål med isvejset stålvask. Det praktiske hul i muren bliver brugt til at opbevare de mange skærebrædder. Den robuste Kitchen Aid-røremaskine er en uundværlig arbejdshest i det travle køkken.

Håndplukket til dig