Adam Prices private køkken

“Vi er egentligt mest til simpel og basal mad. Jeg har været så heldig altid at have fået meget fin gourmetmad som anmelder.

© Andreas Mikkel Hansen

Adam Price elsker mad. Det er hans livret. Han, den ene halvdel af duoen Brødrene Price, der er blevet kult med programmerne Spise med Price på DR1, elsker at snakke om den. Lave den. Og glæde andre med den. Det er meget, meget åbenlyst, da BO BEDRE får lov at besøge ham i hans helt nye køkken.

Sammen med broderen, James, har han ført madprogrammer til nye dimensioner, og både børn og voksne er blevet fascinerede af de to brødres formidling af madstoffet – og måske især af deres store begejstring, der ikke kan undgå at smitte.

Deres uhysteriske tilgang til mad er nok også en af årsagerne til programmernes popularitet. Det er både folkeligt og elitært, når det er allerbedst. Vi kender ham fra hans gamle sommerhuskøkken, men når de nye programmer nu ruller over skærmen, er de optaget her i hans eget køkken i Hellerup.

© Andreas Mikkel Hansen

Adam Price, 44 og Mischa Jemer, 34 er begge vilde med at lave mad. Køkkenet er både en privat og en professionel arbejdsplads, hvor den fælles passion for gastronomi kan få frit løb. Mischa er grafiker med selvstændig virksomhed og har bl.a. flere kunder inden for fødevarebranchen.

© Andreas Mikkel Hansen

Før var køkkenet to seperate rum køkken og spisestue – men ved en renovering blev rummene slået sammen til ét stort leverum med masser af plads. Her er også udgang til en skøn balkon med udendørs køkken. Bemærk den store emhætte fra Gutmann, der er helt lydløs – og som kan manøvreres med en fjernbetjening. På øen står bl.a. lertøj fra den lille franske by Menton, hvor Adam og James Price som drenge holdt ferier med deres forældre.

© Andreas Mikkel Hansen

Den imponerende arbejdsplads med ovn og gasblus fra Gaggenau. Den øverste ovn er en dampovn – der også har et hæveprogram til brød. Den midterste ovn er en regulær ovn med pizzasten, og den nederste er et varmeskab.

© Andreas Mikkel Hansen

Spisebordet er bygget af Troels Heding. Heromkring står franske stole. Det store, smukke franske bogskab fra 1850 er fundet hos Atelier September for næsten 10 år siden, og det er så stort, at en snedker måtte save det igennem for at flyttefolkene kunne få det op i lejligheden, da Adam Price flyttede hertil for fem år siden. Bag lågerne står bl.a. et musselmalet stel arvet efter Adams mormor og samlet gennem et helt liv. Dengang blev det kun sjældent taget frem, men i dag bruges det dagligt både af børn og voksne.

© Andreas Mikkel Hansen

Den kogebog der først betog Adam var Den store franske kogebog fra 1954, som tilhørte faderen, John Price. Som kun seksårig prøvede han at lave en af retterne i bogen, alene ud fra et foto. Det gik ikke godt. I dag kigger han kun i den af sentimentale grunde.

© Andreas Mikkel Hansen

På det gamle franske skab købt hos Fil de Fer, troner en imponerende buste af Frederik den 5. – et kopiudsnit af Salys berømte rytterstatue på Amalienborg Slotsplads. Den stod oprindeligt i Poul Reumerts garderobe på Det kongelige Teater i et halvt århundrede. Poul Reumert og John Price gjorde et uudsletteligt indtryk på hinanden og havde et tæt og nært venskab, så John Price arvede busten efter Poul Reumert. Den stod så i hans egen garderobe på teatret, indtil han gik på pension. Sidenhen kom den hjem i spisestuen.

© Andreas Mikkel Hansen

Gryder og pander hænger tilgængeligt på væggen, som er beklædt med metrofliser. Kaffemaskine fra Simac (Moccatime.dk).

© Andreas Mikkel Hansen

Et af Adam Prices gode råd til andre, der skal have nyt køkken, er at få nogle store, rummelige skuffer. Her er hans ismaskine på 30 kg, en Musso fra Kunst & Køkkentøj.

© Andreas Mikkel Hansen

Stigen er et rigtig stykke håndværk udført af en snedker. Med den kan man nå kogebøgerne i de spotoplyste skabe med glaslåger. Bordpladen er i behandlet fyr med en usædvanlig flot lød. Flasker med olier er samlet i en gammel trævinkasse. Man kan også lige ane røremaskinen, Teddy, som flere gange om ugen kører en brøddej.