8 elegante stænkplader, der ikke ødelægger dit køkkendesign

Lad dig inspirere af de gennemførte løsninger, som forener æstetik og funktion.

Stænkplade i køkkenet

Stænkpladen er en lille detalje i dit køkken med stor betydning. Den skåner nemlig dine vægge under madlavningen, og gør det nemmere at rengøre køkkenet efter brug.

Medmindre der er tale om en køkkenø, og der dermed ikke er nogen væg langs komfuret, så vil en stænkplade altid være at foretrække, da den på den lange bane sparer dig for en del vedligeholdelse i køkkenet.

Du kan få stænkplader i glas, stål, fliser og meget andet, så der er rig mulighed for at vælge en, som passer til netop dit køkken.

Dog er du ikke alene, hvis du synes, at det kan være svært at finde en, som passer naturligt ind i køkkenet, og derfor har vi her samlet 8 bud på fine stænkplader, som glider helt naturligt ind i køkkendesignet.

Stænkplade i spejl
© Foto: Niklas Højlund, Styling: Katrine Kaul

Stænkplade med flere funktioner

Her har man monteret et røgfarvet spejl langs hele bagvæggen i køkkenet, der fungerer som stænkplade.

Udover dens praktiske funktion som stænkplade, bidrager den også til at reflektere lyset rundt i rummet samt skabe en rumlig følelse. En elegant og original løsning med flere funktioner.

Se mere fra hjemmet her.

Stænkplade i marmor
© Foto: Maria Vous og Glottipress. Stylist: Elisabeth Kruse

Eksklusiv stænkplade i marmor

Der er skabt et eksklusivt udtryk i dette køkken ved at lade den flotte marmor-bordplade fortsætte op langs væggen i køkkenet og dermed også fungere som stænkplade.

Det skaber sammenhæng og en tydelig rød tråd i køkkendesignet, at man lader marmormaterialet fortsætte op ad væggen, og at det tilmed dækker hele køkkenområdet.

Se mere fra det unikke hjem her.

Flot flisevæg der fungerer som stænkplade
© Gaelle Le Boulicaut

En diskret løsning

Her har man sneget sig uden om de udfordringer, der kan være ved at finde den rette stænkplade og i stedet skabt en hel klinkevæg, som i området over komfuret fungerer som en diskret og integreret stænkplade. En smart og nem løsning, som tilmed skaber en flot effekt i køkkenet.

Se mere fra det hyggelige byhus her.

Flot stænkplade af grønlige fliser
© Maria Vous
Flot stænkplade af grønlige fliser
© Maria Vous

Iøjnefaldende stænkplade

Her har man brugt stænkpladen aktivt i køkkendesignet og tilført et personligt strejf til det klassiske, romantiske køkkendesign med en smuk stænkplade af blanke, grønlige fliser.

Som en fin detalje går den iøjnefaldende plade igen over vasken, hvor den tilmed beskytter væggen.

Se mere fra det gennemførte hjem her.

Gråmønstret stænkplade
© Tekst og styling: Pia Olsen/Living Stories, Foto: Anitta Behrendt

Gråt i gråt køkkendesign

En gråmønstret flisevæg fungerer her som stænkplade, og formår at føre de grå toner fra køkkenets design videre og på den måde skabe en smuk helhed. Det lette mønster på stænkpladen giver liv til køkkenet og skaber en flot kontrast til de hvide vægge.

Se mere fra hjemmet her.

Skærebræt i træ brugt som stænkplade
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Alternativ stænkplade

Her har man valgt en alternativ løsning til den klassiske stænkplade og i stedet placeret et stort skærebræt i træ op ad væggen ved komfuret.

Det store skærebræt beskytter væggen samtidig med, at det passer helt naturligt ind i køkkenets rå udtryk. En smart, billig og simpel måde at beskytte væggen uden at gå på kompromis med køkkenets design.

Se mere fra designerens nyrenoverede hjem her.

Smuk marmor stænkplade integreret i køkkenet
© Andreas Mikkel Hansen

Stænkplade integreret i køkkenet

Denne stænkplade er integreret i køkkenets stilrene design og blender derfor helt naturligt ind i de fine rammer.

Det lille indhak til komfuret giver en helt naturlig mulighed for at lade stænkpladen i marmor udfylde hele indhakket og dermed skabe et sammenhængende og naturligt udtryk, som samtidig bryder med de varme nuancer fra træet.

Se mere fra boligen her.

Smuk og klassisk stænkplade af fliser
© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad., Styling: Stine Kirchheiner

Den klassiske løsning med et tvist

Her har man på klassisk vis brugt klinker som stænkplade, dog har man alligevel formået at bruge den som blikfang i køkkenet ved at vælge nogle smukke, mønstrede fliser i en flot blå farve, som matcher den fine, farvede væg og skaber liv i køkkenet.

Se mere fra det farverige hjem her.