
Stålet er rejst fra industrikøkkenet ind i de private: Her er for og imod det populære materiale
Stål er smukt! Og måske er det derfor, at det er blevet et populært materialevalg, når køkkenet skal renoveres. Men inden du selv får installeret et stålkøkken derhjemme, så tag et nærmere kig, når eksperten kridter banen op i for og imod.
AfMåske har stålet ikke udkonkurreret træet helt ... Endnu.
Men scroller du gennem Instagram, hvor det vrimler med smukke hjem og renoveringsprojekter, er der ingen tvivl om, at køkkenerne i stål vinder mere og mere frem – og det tyder altså på, at stålet helt klart har potentiale som hård konkurrent til de materialer, der ellers længe har domineret køkkenerne.
Og netop den observation er Arkitekt maa og Master i Bygningskultur hos køkkenfirmaet Kvänum, Dorthe Theilade, enig i.
– Vi oplever, at interessen for stålfronter til køkkenet er steget så meget, at vi fornylig har lanceret dem som en del af vores sortiment, fortæller Dorthe Theilade til Bobedre.dk.
Industrielt, råt og eksklusivt
Med dets metalliske klang bidrager stålet med et råt, koldt og industrielt udtryk til rummet, samtidig med at det emmer af luksus og elegance.
Stålkøkkenerne findes både med de klassiske, kantede hjørner, men vi ser dem også i versioner med rundede hjørner, der giver materialet et blødere udtryk – og som samtidig også sætter flueben ved en af 2023s største køkkentendenser.
Se de smukke eksempler på køkkener i stål herunder – og få Dorthe Theilades overvejelser i forhold til fordele og ulemper ved stålkøkkener.