Familien Haulriks grund ned til Uhre Sø ved Holstebro var indtil for få år siden en uigennemtrængelig naturgrund med krat og vildt-voksende træer. Drømmen om en pragtvilla med storslået udsigt virkede dengang meget langt væk.
I løbet af nogle år fik vi styr på grunden. Et næsten tilgroet hus blev revet ned, og masser af træer fjernet. I dag er her et område på 20.000 m2 med masser af udsigt over søen og de omliggende skove, forklarer ejeren Bjarne Haulrik. Den store grund blev udstykket i fem parceller, hvoraf de fire er blevet solgt fra. Den femte beholdt familien selv.
Vi ønskede os et et-planshus, fordi vi tidligere har boet i et to-plans hus, men ikke brugte underetagen. Vi vil gerne kunne gå direkte fra huset ud i haven, og have så meget lys ind som muligt, fortæller Bjarne Haulrik, som selv har været arkitekt på byggeriet.
Huset består egentlig af tre bygninger, der er sat sammen, så der er i alt 280 m2 under tag. I hovedbygningen, som er den, familien anvender mest, finder man køkken-alrum og opholdsstue, mens soveværelser, kontor m.m. findes i de to øvrige bygninger. Huset er fuldmuret, og derefter er det vandskuret, og det samme er de indvendige vægge, som derefter er malet hvide. Dog med enkelte afvigelser - fx tv- væggen ved gaspejsen, som er malet sort. Alle lofterne er akustiklofter, som i hovedbygningen desuden har fået en beklædning af lyse trælister. Gulvene er en kombination af børstet eg, påført en grålig olie, og fliser i samme nuance.
Der er mange detaljer i hjemmet ved søen, som er værd at bemærke: udsigten til søen fra stort set alle rum, væggen i indgangspartiet, der hænger fra loftet, så der ikke er indkig til resten af huset, loftets trælister, der fortsætter på terrassens udhæng, de mange små terrasser, så der altid er et uderum med læ. Men skal man fremhæve en detalje, som familien er særligt glad for, er det de rustrøde corten-plader i stål.
Vi har længe været forelsket i de plader. De ruster til et bestemt niveau og står så i denne smukke, varme farve. Vi har anvendt dem både ude og inde. Som en effekt ude og som en markering af den smalle gaspejs i indgangspartiet, siger Bjarne Haulrik.