
5 simple tips til at holde dit skærebræt rent og smukt
Læs her, hvordan du får dit skærebræt rent på en sund og naturlig måde.
AfPatina giver dit skærebræt i træ et smukt look
Et skærebræt i træ er smukt, tidløst og godt for miljøet. Men ofte smider vi vores skærebræt ud, og det behøver du faktisk ikke, i langt de fleste tilfælde.
Har du et smukt skærebræt i en hård og solid træsort, så er der god grund til at se på, hvordan du nemt kan give dit skærebræt patina. Disse skærebrætter skal plejes med kærlig omsorg, og det vil resultere i et endnu smukkere skærebræt år for år.
Her giver vi dig 5 af de bedste og mest effektive tips til at give dit skærebræt et langt og godt liv.
3. For mange ridser? Fjernes med sandpapir
Er der begyndt at være for mange ridser og knivmærker i skærebrættet, og synes du det er for uskønt? Det kan meget vel betale sig at slibe det med noget meget fint sandpapir - ikke grovere end korn 220.
Skærebrættet skal være tørt imens du blidt sliber det, uden at lægge at for mange kræfter i det. Vask efterfølgende brættet af i varmt vand og mild sæbe.
4. Skærebrættet hører ikke til i opvaskemaskinen
Et skærebræt i træ har det ikke godt af den konstante høje varme og fugtighed, der er i en opvaskemaskine.
Derfor skal du undgå helt at bruge opvaskemaskinen, selvom det er det nemmest - du vil takke dig selv på den lange bane. Hvis du bruger opvaskemaskinen, kan dit skærebræt begynde at slå revner.
5. Vask skærebrættet med det samme efter brug
Når du har brugt dit skærebrættet, skal det ikke stå uvasket alt for længe. Vask det grundigt af i en mild sæbe og tør det efter med et viskestykke.
Derefter er det vigtigt at stille brættet til luftørring, og vente lidt med at lægge det ned i skuffen.