Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Moderne Ranch

Den tilbagelænede betonvilla, som er støbt på stedet og har et af landets mest sofistikerede havedesign. En rå ranch på den jyske hede.

© Bjarni B. Jacobsen

© Bjarni B. Jacobsen

Trappeopgangen er badet i lys, som strømmer ind fra alle sider, og det transparente, isblå glas spiller flot op til stålet og betonen. Huset er støbt direkte på grunden, hvor der tidligere lå en gammel gård. Den smukke lysekrone i Murano-glas er fundet på en af parrets mange rejser.

© Bjarni B. Jacobsen

Stærk rød er den eneste kontrastfarve, her brugt på yderdørene. Arealerne rundt om huset er bevidst holdt i rene, næsten industrielle linjer, som blødes op af den omkringliggende natur. På den måde virker arkitekturen som en rå platform, der er landet i et kulturlandskab.

© Bjarni B. Jacobsen

I stuen på første sal fornemmer man lidt af “det vilde vesten”, sofaen i bøffellæder og Saddle-lænestolen er begge fra eget firma.

© Bjarni B. Jacobsen

Gennem glaspartierne ses en af lækrogene. Bordet af jerntræ og stole af det vejrbestandige materiale polyrattan er fra Muubs.

© Bjarni B. Jacobsen

Terrassen ud for første sal viser den gode udnyttelse af alle kvadratmeter. Udhænget er tilpasset, så solen stadig slipper forbi i de gode timer.

© Bjarni B. Jacobsen

Det er de færreste beskåret at kunne nyde udelivet frit på alle sider af boligen, men det kan ejerne af dette hus. De røde stole og cafébordet er fra egen kollektion, plastichunden fra Magis, og det samme gælder den grafiske stol.

© Bjarni B. Jacobsen

Det bastante spisebord af råt genbrugstræ står som en skulptur i de retlinede rum. Bent Povlsen har selv designet Lloyd-stolene, også kaldet V-stolene, i sortmalet teak og rispapirflet. De distribueres af Muubs. I dette rum er det tydeligt, hvordan aftrykkene fra forskallingstræet træder frem i betonen.

© Bjarni B. Jacobsen

Hvide corianplader indrammer Multiformkøkkenet med fronter af sortbejdset eg. Brændeovnen er indbygget i de polerede betonvægge og er blot en ud af flere i villaen.

© Bjarni B. Jacobsen

Køkkenet har fået status som hjemmearbejdsplads. Retrohøjttaleren er fra B&O.

© Bjarni B. Jacobsen

En agaveplante i zinkspand og lavendler i trætrug gør det ud for den rå og meget udanske beplantning i haveanlægget.

© Bjarni B. Jacobsen

Hvid og antracit er de gennemgående farver i badeværelset, som er beklædt med italienske fliser. Skabe og sanitet er fra Kvik, og armaturet fra Boffi.

© Bjarni B. Jacobsen

De store udendørsarealer samler arkitekturen, og bassinerne giver en ekstra dimension og lysrefleksion.

© Bjarni B. Jacobsen

Et indbygget vindue er en ekstra finesse i badeværelset. Parret har fundet det trekantede badekar hos Duravit, og de sorte fliser i specialmål er hentet hjem fra Italien.

© Bjarni B. Jacobsen

Poul M. Volthers Corona-stol er placeret i et perfekt hjørne med udsigt. Læg mærke til lysvirkningerne i arkitekturen - dagslyset får lov til at strømme uhindret gennem store vinduespartier.

Håndplukket til dig