Her er køkken-trenden, der er værd at følge

Det skal du gå efter, hvis du drømmer om et tidløst, skandinavisk køkken, du vil elske mange år fremover.

© Elisabeth Heier, som har ASKO Craft Black Steel i sit køkken

Får du også tit lyst til at hoppe med på de nyeste tendenser, og bliver forelsket i det mintgrønne køkken, du lige har set på Instagram – for så at ændre mening kort tid efter?

Det er faktisk lettere end du tror at indrette dig på en måde, der skaber glæde mange år fremover. Her er tre gode råd til dig, der gerne vil undgå at springe på hurtige tendenser og i stedet gå efter design, der giver et tidløst køkken.

© Jon Carlehed, chefdesigner hos ASKO, som leverer skandinaviske hårde hvidevarer til køkkenet

Ifølge chefdesigner hos ASKO, Jon Carlehed, er skandinavisk design kendetegnet ved at være tidløse klassiskere, hvor form og funktion går op i en højere enhed.

2. Gå efter gennemført håndværk

Jon Carlehed mener, at nøgleelementerne i skandinavisk design er den underspillede elegance og naturlige materialer – det bliver afspejlet i ASKOs designsprog.

Faktisk har ASKO eksisteret siden 1950, hvor den svenske opfinder Karl Erik Andersson byggede sin første vaskemaskine af rustfrit stål, fordi han drømte om at gøre hverdagen lettere for sin mor. Siden da har godt håndværk og holdbarhed været den primære drivkraft hos ASKO. Flere af ASKOs produkter har i dag fået internationale designpriser, herunder den prestigefyldte Red Dot Design Award. ASKOs design understreger de skandinaviske rødder ved at være raffineret og æstetisk, men stadig robust og praktisk, enkelt og helt jordnært.

© ASKO skandinaviske hårde hvidevarer til køkkenet

Ovnene ASKO Craft Black Steel bærer kendetegnene ved moderne skandinavisk design – minimalisme og funktionalisme. Håndværket er i centrum og designet er stilrent med gennemførte detaljer. Med ASKOs ovne går sous vide, dampfunktion og stage cooking næsten i ét. De avancerede madlavningsteknikker kan kombineres efter behov og gemmes diskret bag moderne design. Ud over ovnene inkluderer ASKO Craft Black Steel-serien nemlig også hvidevarer til køkkenet som integrerbare køleskabe, flotte emhætter, eksklusive vinskabe og tre forskellige funktionsskuffer, så du kan strømline designet i dit køkken. Se mere her.

3. Vælg design, der gør hverdagen lettere

En ting er designets stil og form, men det indvendige er mindst lige så vigtigt, når du indretter køkkenet, du vil være glad for mange år fremover. For hvad er det egentlig, vi bruger køkkenet til? At lave mad. En ovn er derfor et uundværligt element i køkkenet, der endda kan inspirere dig til at lave skøn mad. Nogle gange er alt du har brug for et lille ekstra boost af inspiration i hverdagen – det giver ovnen fra ASKO dig med sine mange muligheder.

ASKO Craft Black Steel er nemlig ikke bare gennemført design udenpå – ovnen giver dig også nogle unikke funktioner, så du nemt kan lave gourmet-mad derhjemme.

Med funktioner som sous vide, tilberedning med damp og stage cooking (som er en af de nyere teknikker, hvor ovnen lader dig tilberede maden ved forskellige temperaturer og tidsintervaller) kan du kopiere teknikkerne fra de professionelle kokke og kaste dig ud i en ny verden af smagfuld og nem madlavning.

© Elisabeth Heier, som har ASKO Craft Black Steel i sit køkken

ASKO Craft Black Steel ovnen bliver en smuk del af dit skandinaviske køkken og løfter madlavningen til nye højder. Brug ovnens dampfunktion, når du bager, for at give dit brød en sprød skorpe mens det er blødt og saftigt indeni.