Nybyggernes storslåede boligdrøm

"Det er en drøm, at kunne bygge sit eget hus, præcis som man gerne vil have det". Se her, hvordan parret realiserede deres drømmehus.

Køkken i sort
© Andreas Mikkel Hansen

Det sorte køkken er Masis hjertebarn og hjemmets centrum. Hun elsker sort, og hun havde en klar idé om, at køkkenet skulle laves i en helt bestemt coatet mat og blød overflade. Hun talte med en lang række køkkenfirmaer, og først hos Svane Køkkener fandt hun, hvad hun drømte om. Det viste sig nemlig, at de netop var ved at sætte et sådant køkken i produktion. Masi fik lov at købe køkkenet, inden det kom på markedet. Den store grønne mosvæg tjener som dekoration og skaber kontrast til det hårde sorte. Samtidig fungerer den også som en akustikvæg, der dæmper lyden i det store rum.

Indgang til huset
© Andreas Mikkel Hansen

Indgangspartiet til huset, hvor de sorte flader og beton er blødt op med corten stål og lidt grønt.

En smuk, sort boks

I et let bakket og grønt landskab lidt uden for Trekroner ved Roskilde tårner der sig en stor sort boks op. Det er et markant, men smukt hus. I huset bor Masi Normann-Balouch, Jimmi Normann-Balouch og deres lille søn, Edison – et fjerde familiemedlem er desuden snart på vej. Familien købte grunden i 2014, og i juni 2016 stod huset klart.

Parret har sammen med arkitekten Allan Lorenzen tegnet huset, Jimmi, som er uddannet tømrermester, og som arbejder som byggeleder i et stort entreprisefirma, har bygget huset i sin fritid, og Masi, som til daglig arbejder med indretning og design, har stået for al indvendig indretning og materialevalg.

Masi & Jimmi
© Andreas Mikkel Hansen

Masi & Jimmi i deres hus, som de selv har skabt i samarbejde med arkitekten Allan Lorenzen.

Vejen hen til drømmehuset

– Det er en drøm at kunne bygge sit eget hus, præcis som man gerne vil have det. I vores tanker startede det faktisk som et helt andet hus. Først talte vi om natursten, så om et lakehouse med en masse træ, og vi var også på et tidspunkt ude i, at hele huset skulle være beklædt med zink. Vi har prøvet os frem og foretaget en del valg undervejs, men vi er ikke på noget tidspunkt gået på kompromis med noget, fortæller Jimmi.

Hus i Trekroner
© Andreas Mikkel Hansen

Den sorte boks kalder nogle huset, og naboerne bruger det som pejlemærke, når gæster ikke kan finde vej.

Minimalistisk kontra rart og hyggeligt

Hvor huset har et minimalistisk og lidt hårdt udtryk grundet de sorte flader, de store glaspartier, betonvægge og det sorte loft, så har parret gjort en række ting for at bløde udtrykket op, så huset kunne blive til et rigtigt hjem, som er rart og hyggeligt at være i.

Hus i Trekroner
© Andreas Mikkel Hansen

Spisestuen ligger i forlængelse af stue og køkken, og kan rumme mange gæster. Her får det sort-hvide rum igen varmt modspil fra egetræs-persienner fra Lissau, Arne Jacobsens 7'er-stole i læder, bordet med det grønne marmor i eget design lavet af Næstved Fliser, samt de gyldne lamper af Tom Rossau.

Varmt modspil

– Det er lidt et koldt hjem, når man kigger på det, men vi har plantet en del udenfor, hvilket skaber et varmt modspil til facaden. Indvendigt har vi givet det sorte køkken modspil med egetræspersienner og den kæmpe store mosvæg, som hænger bagved. Jeg synes, det er blevet et rart og indbydende hjem at være i, fortæller Masi stolt.

Hus i Trekroner
© Andreas Mikkel Hansen

Det storslåede køkken-alrum er familiens samlingssted, og det er her, de tilbringer det meste af deres tid, når de er hjemme. Masi, som elsker sort, bestemte, at loftet skulle have den farve, fordi hun synes, det skaber følelsen af uendelighed. Hjørnesofaen er fra BoConcept, sofabordet er fra Menu, og billedet har de selv lavet.

Det perfekte køkken

For hende har det været vigtigt, at besøgende følte sig velkommet af husets rammer, for både Masi og Jimmi elsker at have gæster og holder ofte store middage for familie og venner i deres hjem. Derfor har de også brugt meget energi på at skabe det perfekte køkken.

Hus i Trekroner
© Andreas Mikkel Hansen

Den markante emhætte er bygget ind i et stativ, som går som en søjle ned fra loftet. Den er tegnet og lavet af Jimmi. Barstolene er fra Hay, og vandhanen er fra Quooker.

Ikke blot én ovn

– Vi har store familier begge to, så det var et must, at vi skulle have tre ovne. Når vi har familien på besøg, kan vi nemt være 30-40 stykker, og det er bare den nærmeste familie, fortæller Masi.

Hus i Trekroner
© Andreas Mikkel Hansen

Glasbroen forbinder svævende og åbent den private soveafdeling med den store sociale afdeling. Der er sikret masser af naturligt lys fra loftet og de store vindues- partier.

Rum der skaber ro

Men hvor det meste af huset er tænkt som ét stort socialt rum, hvor venner, naboer og familie kommer forbi og får en kop kaffe eller spiser med, så er soveværelset og badeværelset det sted, hvor parret kan søge ro. Her har de ladet sig inspirere af deres mange rejser og indrettet soveværelse og badeværelse som et stort spa og afslapningsområde med udsigt over det grønne landskab.

Hus i Trekroner
© Andreas Mikkel Hansen

Hjemmekontoret er Masis lille krog. Hun er inspireret af de store danske designikoner i sit arbejde og bliver påmindet om dette hver dag med det store billede. Kontorstolen er fra Bent Hansen.

Drømmen fortsætter

Med et stort hus, masser af plads, en skøn have, gode naboer og vuggestue, børnehave og skole tæt ved kan det være svært at se, hvad parret mere kunne ønske sig, men Masi og Jimmi er ikke færdige med at drømme.

Hus i Trekroner
© Andreas Mikkel Hansen

Et af de mange små tableauer, som Masi har kreeret rundt omkring i hjemmet. Her ses et billede fra Brainchild Original kombineret med accessories fra Søstrene Grene.

Mange flere planer

– Selvom det har været lidt af en omgang at bygge sit eget hus, så er vi slet ikke mætte endnu, siger Masi, og Jimmi følger op:

– Når man er i gang med at bygge, siger man: Jeg gør det aldrig igen. Så går der halvandet år, og så siger man: Måske vi skulle bygge et nyt hus?

Hus i Trekroner
© Andreas Mikkel Hansen

Soveværelset går ud i ét med badeværelset, og er tænkt som et luksus-hotelværelse inspireret af mange af parrets rejser til bl.a. Maldiverne og Bangkok kombineret med det mere nordiske og rene udtryk. Tanken var at skabe et zen-afslapningsområde, hvor parret kunne søge fred og ro. Fra seng, såvel som jacuzzi, som er nedsunket i gulvet, er der udsigt over kvarteret. En markise kan køres for og sikre privatlivet.

Hus i Trekroner
© Andreas Mikkel Hansen

Badekarret i gulvet er fra VVS-eksperten i Jylland, og badeværelsesmøblet er fra Svane. Mosaikken i brusenichen, som kan ses i spejlet, er fra Banio Fliser.

Hus i Trekroner
© Andreas Mikkel Hansen

Udendørsarealet er stort og pompøst, men med små hyggelige kroge. Her ses det igen tydeligt, hvordan det hårde og kolde blødes op med træ, corten-stål og bløde udendørsmøbler. Der er også bygget et skur med listebeklædning, hvor alle havemøbler kan opbevares om vinteren. Huset skiller sig ud i området, men på en positiv måde. Naboerne har taget godt imod både huset og familien, og parret har genfundet det hyggelige villakvarters liv, som de begge er opvokset i i Vejle

Hus i Trekroner
© Andreas Mikkel Hansen
Hus i Trekroner
© Andreas Mikkel Hansen
Hus i Trekroner
© Andreas Mikkel Hansen