Emil Thorups sommerhus

Tv-værten Emil Thorup kan nu tilføre to nye titler til sit navn. Arkitekt og designer. Se her hans eget drømme sommerhus, hvor tre kasser smelter sammen til én og er indrettet som suiten på et luksushotel.

EMIL THORUPS HOTEL
© Birgitta Drejer

Emil Thorups hotel

Fra han var 6 år gammel, har han tegnet huse. Ikke blot som børn gør flest; en firkant med to vinduer, en dør og en skorsten, men bygninger med detaljerede plantegninger. Lige fra skyskrabere med serviceelevatorer til minutiøse rumfordelinger. Så på den baggrund er det ikke overraskende, at han nu har tegnet og bygget sit eget drømmehus. At det så for offentligheden er noget af en surprise, hører nok med til, at ham Emil Thorup kan man ikke lige sætte i bås. han er mest kendt for sine tv-værtsroller og foredrag, men bevæger sig nu ind på en virkelig passion for ham. Arkitektur og design. Det er de færreste, der ved, at han allerede har stået for indretningen af dele af et hotel i Dubai hvor han blandt andet har tegnet en bar. Efter han deltog i udsendelsen mads og monopolet i Dubai, fik han kontakt med en lokal arkitekt, viste ham sine skitser, og voila.

– Jeg har altid haft en arkitekt i maven, men har aldrig fået taget uddannelsen. Tålmodighed er ikke min fornemste dyd, og karrieremæssigt gik min vej i retning af tv og film, siger den nu 31-årige Emil Thorup.

– For et par år siden talte jeg med min mor, om vi ikke sammen skulle bygge et sommerhus, som vi begge kunne benytte, og i første omgang var det meningen at finde en lille grund og opføre et lille hus eller skur. Jeg har altid godt kunnet lide ideen om at bygge så billigt som muligt, så jeg begyndte at kigge på type– huse, som kvadratmetermæssigt hører til i den billige ende. Jeg skrev til 10 forskellige firmaer, og alle vendte venligt tilbage, men jeg havde hurtigt en rigtig god dialog med Kalmar-huse, så pludselig havde jeg ikke bare tegnet mit eget hus, men også fået mine visioner ud til andre. En ting er, at jeg elsker at gå rundt i mine egne rammer, men den dag, nogle har valgt mine ideer om at bo og faktisk opført mt hus og lever i det, ser jeg frem til. Det gør mig megastolt.

Huset er bygget op som 3 kasser, der usynligt smelter sammen. Første kasse indeholder forældre-soveværelse med åbent en suite-badeværelse. Anden kasse indeholder stort åbent køkken og stue. Tredje kasse er børneafdeling med 3-4 soveværelser og eget badeværelse. I Emil Thorups tilfælde består tredje kasse af en gæsteafdeling med 2 soveværelser. husene er tænkt som strømlinede typehuse, der produceres på fabrik og samles på byggegrunden, men inden man vælger hus, har man møder med Emil Thorup og Kalmar living, som den del af Kalmar-huse hedder, hvor Emil Thorup er involveret.

Det er projekteret som et helårshus med jordvarme, og Emil Thorup bruger det selv som sommerhus, hvor den brede terrasse der går hele vejen rundt om huset, ophæver fornemmelsen af ude- og indeliv. Især når de 3 store vinduer fra Schüco i stuen rulles til side.

– På amerikansk har man et begreb i forbindelse med rumfordelinger, der hedder “to entertain”. Altså rum, der er skabt til at underholde og have det sjovt i, sådan er den ene kasse tænkt i det her hus. hvor man kan åbne op for terrasserne for begge sider af huset, og hvor køkken og stue går sammen. For at give en god akustik har jeg valgt trægulve og lange gardiner i velour, som giver noget blødhed, men ikke mindst kan holde solskinnet ude, hvis man nu ønsker det, eller forstærke den fornemmelse af luksushotel, som jeg holder af at sprede i mit eget hjem.

Mange af møblerne i leverummet har Emil Thorup selv tegnet, og han lancerer i august webshoppen handwärk, hvor fx borde og chaiselong bliver solgt. Sofaen har han tegnet for Sofakompagniet, og den er sammen med nogle andre nye eksempler på vej ud til 7 lande. Stilen i indretningen er minimalistisk, hvor brugsværdien er i højsædet, så fx spisebordet kan bruges som både skrivebord og spiseplads.

– Jeg har brug for orden i mit hjem. hvis du tog ophold inde i mit hoved, ville du opleve totalt kaos. Ideer, der vælter oven i hinanden, og måske derfor står der ikke kaffekopper eller nips i mit hjem. hjemmet bliver en dejlig modvægt til kaos.

Emil Thorup sommerhus
© Birgitta Drejer

Emil Thorup springer nu for alvor ud som designer og arkitekt. Han er autodidakt, men har fra barnsben altid tegnet huse og møbler.

Emil Thorup sommerhus spisestue
© Birgitta Drejer

Emil interesserer sig for det mere nørdede og ingeniøragtige i processen, så bordet med marmorkakler har nøje udvalgte metalben. Stolene er fra &Tradition, og lampen fra New Works. Der er arbejdet meget med lyset i huset, og Emil Thorup har fået hjælp af en lysarkitekt hos møller & Rothe. Så hver spot er gennemtænkt, og fx er der lys, som kan dæmpes, i kanten af loftet i stuen. Gulvene fra Dinesen er sammen med de tunge gardiner i velour med til at frembringe en god akustik.

Emil Thorup sommerhus
© Birgitta Drejer

Køkkenet fra Kvik består af højskabe i hvidt og køkkenø i sort. Bordpladen er i sort granit med armaturer fra Vola.

Emil Thorup sommerhus
© Birgitta Drejer

Over bordpladen hænger de skulpturelle lamper fra Lampe Gras, som nemt kan justeres under køkkenarbejdet. Krukker og skåle er fra Broste og Louise Roe.

Emil Thorup sommerhus
© Birgitta Drejer
Emil Thorup sommerhus
© Birgitta Drejer

Stuen er enkelt indrettet. Sofa, borde og chaiselong har Emil Thorup selv tegnet, og de er alle nu sat i produktion. Sofaen hos Sofakompagniet, mens borde og chaiselong bliver produceret i Polen og kan købes på Handvark.com under Emil Thorups eget nye brand Handvärk. Tæppet under sofabordet af grøn marmor er fra CarpetVista.

Emil Thorup sommerhus marmorbord
© Birgitta Drejer
Emil Thorup sommerhus
© Birgitta Drejer

Fra køkkenet går man ud på terrassen, hvor morgensolen lokker. Bordpladen er farvede planker fra Dinesen, til venstre Eames-stol fra Vitra og til højre Xavier Pauchards stol for Tolix.

Emil Thorup sommerhus
© Birgitta Drejer

Emil Thorups eget soveværelse er tænkt, så det går ud i et med badeværelset. Sengen fra Ikea er rykket ud, så den står som en ø med et skuffedarium, også fra Ikea, som danner en gavl. Det lyslilla tæppe er fra CarpetVista, lampen fra Lampe Gras, og sengetæppe fra Louise Roe.

Emil Thorup sommerhus
© Birgitta Drejer

På kommodens top ligger mappen fra Saint-Laurent og ur fra Georg Jensen.

Emil Thorup sommerhus stol
© Birgitta Drejer

Stolen ved sengen er en prototype, som Emil Thorup håber engang kommer i produktion.

Emil Thorup sommerhus
© Birgitta Drejer

Badeværelsesmøblet er fra Copenhagen Bath, og bordet fra Broste. De 120 x 120 cm store fliser giver baderummet et meget effektfuldt grundlag. De er fra Imola Ceramica og hedder Concrete Project. De er købt hos Colour Ceramica.

Emil Thorup sommerhus badeværelse
© Birgitta Drejer

Brusehovedet er grandiost og måler 50 x 50 cm, fra Copenhagen Bath. Træstubben har Emil Thorup fundet i skoven og smart her brugt til shampoo.

Emil Thorup sommerhus seng
© Birgitta Drejer

Der er brugt intet mindre end 106 m muldvarpefarvet velourstof i hjemmet – og gardinerne i stue, soveværelse, gæsteværelse og badeværelser nærmest binder boligen sammen og anslår den hotelsuite-effekt, som Emil Thorup holder af. De er fra Brandsborg Gardiner. Sengen er fra Ikea, tæppet fra Semibasic. Sengetøjet og puder er fra Louise Roe og Semibasic. Lamperne fra Lampe Gras og sengebord fra Hay.

Emil Thorup sommerhus
© Birgitta Drejer

Konsolbordet fås hos Broste og stolen er af Eames.

Emil Thorup sommerhus
© Birgitta Drejer

Højskabene i gangen er fra Kvik og valgt i hvidt, for at de forsvinder så meget som muligt for øjet.

Emil Thorup sommerhus
© Birgitta Drejer

I gæstebadeværelset ses den flotte vask i et kompositmateriale fra Copenhagen Bath og armatur fra Vola. Det lille bord er fra Broste.

Emil Thorup sommerhus
© Birgitta Drejer

Skal man leve livet ude eller inde? De store vinduer fra Schüco gør det nemt for den vægelsindede, for trækkes de til side, er der virkelig plads til fest og farver. De lave, bløde møbler er fra Broste og inviterer til loungestemning på den brede terrasse. Bordet har Emil Thorup selv designet. Til venstre ses udebordet lavet af planker fra Dinesen.