20 lysestager, der vil pryde ethvert hjem

Vi har samlet 20 forskellige lysestager til dit hjem, som vil skabe en hyggelig stemning og en personlig indretning. Se dem alle her.

Her er vores bud på, hvilke lysestager du skal dekorere dit hjem med

Lysestager kan have en stor effekt på indretningen og sætte prikken over i'et. Skab en rar og hyggelig stemning med lysestager: Når du har gæster eller når en hverdagsaften skal forvandles til en ren hyggestund.

Vi har samlet 8 forskellige kategorier, som du kan bruge som inspiration til at finde den helt rigtige lysestage til dit hjem. Der er både de enkle, klassiske, tidløse og de mere alternative lysestager.

1. Klassiske lysestager

En klassisk høj og slank lysestage passer ind i de fleste danske hjem. Med det elegante og enkle design stjæler lysestagen ikke opmærksomheden, men pynter diskret i vindueskarmen eller på bordet.

© Georg Jensen

Den klassiske detalje til stuen

Denne Bloom Botanica lysestage fra Georg Jensen er en tidløs lysestage, der kan finde plads i mange danske hjem. Det blanke rustfrie stål giver et roligt udtryk og egner sig især på et sofabord iblandt Coffee Table bøger.

Bloom Botanica Lysestage ligger til 1299 kr. pr. sæt. Du kan finde dem her.

Rosendahl Grand Cru lysestage
© Rosendahl

Rosendahl lysestage

Grand Cru lysestagen fra Rosendahl er en klassiske lysestage. Den er meget simpel og ville klæde enhver vindueskarm. Med lysestagens enkle look vil sjældent vil gå af mode.

Rosendahl Grand Cru lysestagen er 14 cm høj og har en smuk blank overflade med de klassiske Grand Cru-facetter, der giver lysestagens overflade et spil. Rosendahls Grand Cru lysestage ligger til 349 kr. og kan findes her.

Piet Hein
© Piet Hein

Klassiker der aldrig går af mode

Piet Heins elegante og enkle lysestage findes i fire højder, der er navngivet, Venus, Mars, Jupiter og Saturn. Størrelserne går fra 15 cm - 36 cm, og er perfekt at sætte sammen som på billedet eller helt alene.

En klassisk lysestage der vil sætte prikken over i’et i ethvert hjem. Piet Hein lysestagen kan købes her fra 349 kr - 479 kr.

2. Enkle lysestager

Her er der to bud på nogle enkle lysestager. Hvis man er mere til den enkle og minimalistiske indretning, passer de her to lysestager perfekt ind i hjemmet, hvor lysestagen ikke skal gå hen og dominere, men blot skabe hygge og varme i hjemmet.

Ferm Living
© Ferm Living

Smukt og funktionelt design

Balance lysestagen fra Ferm Living har et geometrisk og funktionelt design. Den lille bue gør både lysestagen skulpturel at se på, men du kan bruge buen som håndtag til at flytte rundt på lysestagen.

Messing lysestagen findes i mange farver og ligger til 249 kr. Du kan finde den hos Finnish Design Shop her.

Rhombe Kronelysestage
© Rosendahl Design

Et rent og enkelt udtryk

En lille enkel lysestage fra Lyngby Porcelæn, som ikke dominerer din indretning. Stil den på bordet eller i vindueskarmen og lad dens dekorative kant på stagen reflektere flammerne og skabe hygge omkring dig.

Den er lavet af porcelæn og måler 10 cm i diameter. Du kan købe den her til 149,95 kr.

3. Lysestager til væggen

En lidt anderledes måde at få lysestager ind i hjemmet på er ved at udnytte væggen til at hænge lysestager op. Herunder er der tre forskellige bud på lysestager til væggen.

MENU Pov Circle væglysestage
© MENU

Menu har lavet nogle dekorative og et anderledes take på, hvordan hyggebelysningen kan komme ind i dit hjem. Deres Pov Circle væglysestage giver både dit hjem lidt hygge og pynter væggene med noget nyt og anderledes. Ud over at bruge den som lysestage, kan du også dekorere den med en blomst. Du kan købe Pov Circle væglysestagerne i forskellige størrelse og former. Du finder dem lige her og her.

Hübsch væghæng lysestage
© Hübsch

Pynt din væg på en ny måde

Hübschs væglysestage er et mere enkelt bud på en væghængt lysestage. Med sit simple udtryk fylder den ikke det store på væggen, og det er kun fantasien der sætter grænser for, hvor du kan placere væglysestagen.

Du kan få væglysestagen i sort eller messing til 204 kr. Køb den her.

Gejst væglysestage Glim
© Gejst

Væghængt lysestage med spejl fra Gejst

Inspirationen til denne væglysestage kommer fra gamle lanterner, og er et meget dekorativ bud på en væglysestage. Her bliver flammens lys forstærket af spejlet og skaber hygge, hvor end du hænger stagen henne.

Væglysestagen fra Gejst kan du få i to forskellige former, rund eller oval, og de koster 399 kr. Du kan finde væglysestagen her.

Se også et af Gejsts badeværelsesspejle

4. Messing lysestager

Hvis din indretning mangler lidt glød, er det en god idé at præge det med lysestager i messing. Her møder det varme messing det kolde, hvide stearinlys, der skaber en kontrast og en fin elegance og varme i dit hjem.

Fritz Hansen
© Fritz Hansen

Fritz Hansen messing lysestage

Messinglysestagen Object Single fra Fritz Hansen er både elegant og eksperimenterende. Med sit enkle udtryk vil den tage sig smukt ud både alene eller flere sammen.

Fritz Hansens messing lysestage fås i to forskellige højder: 10,5 cm og 13 cm. Kan findes her fra 499 kr - 549 kr.

Jotex lysestage
© Jotex

Jotex messing lysestage i to forskellige højder

Denne smukke lysestage har en fin struktur rundt om foden og lyseholderen, som gør den ekstra spændende og smuk at se på.

Du får 2 lysestager i højden 23 cm og 10 cm til 379 kr. Du finder lysestagerne lige her.

5. Lysestager til flere lys

Lysestager som kan bære flere lys, giver dit hjem et helt anderledes udtryk. Vi har samlet tre bud på en smuk lysestage til mange lys.

Kay Bojesen Vista lysestage
© Kay Bojesen

Mere end bare en lysestage

Denne fine lysestage fra Kay Bojesen er oprindeligt fremstillet i sølv, men er kommet i produktion igen. Den bliver nu lavet i stål, hvilket gør, at den får en pris, de fleste kan nå. Lysestagen har også fået en ny tilføjelse, så den kan fungere både som lysestage og vase.

Vista lysestagen fremstilles i enten mat eller poleret stål, og prisen er 1299 kr. Du kan finde den her.

LÆS OGSÅ

By Lassen kubus lysestage
© By Lassen

Ikonisk Kubus lysestage by Lassen

Denne smukke og populære lysestage fra by Lassen passer perfekt ind i de fleste hjem. Kubus lysestagen er lavet i støbejern, og har et minimalistisk og grafisk udtryk med rene linjer.

Kubus lysestagen findes i mange farver og fås til 4 eller 8 lys. Prisen er fra 1179 kr - 3299 kr og kan findes her.

Gemini lysestage
© Architectmade

GEMINI lysestage

Gemini lysestagen kan stå alene eller arrangeres i uendelige kombinationer alt efter stemning eller højtid - eksempelvis som adventsstage. Den er i massivt, rustfrit stål og skiller sig ud med rene og enkle linjer.

Lysestagen findes i sort, hvid eller stål, og du kan købe den her.

6. Lysestager til bloklys

Er du mere til bloklys end almindelig kronelys, har vi her fundet fire gode bud på bloklysestager med forskellige udtryk.

Stelton Papilio Uno lysestage
© Stelton

Den tidløse Stelton lysestage

Papilio Uno er Steltons bud på en pæn og klassisk lysestage til bloklys, som giver det ellers lidt robuste lys en fin lethed og elegance. Placer de organisk-inspirerede bloklysestager på dit spisebord og lad dem brænde din middag igennem og sætte stemningen.

Bloklysestagen findes i både rustfrit stål, kobber og børstet messing. Du kan købe bloklysestagen til 299,95 kr her.

House Doctor lysestage
© House Doctor

En lysestage til flere typer lys

Denne lysestage i messing fra House Doctor kan både bruges til store fyrfadslys og bloklys. Den passer til bloklys der er 6 cm i diameteren og vil se perfekt ud på en reol eller som her på billedet, stående ved nogle bøger og en lille plante.

Du kan finde House Doctors bloklysestage her til 70 kr.

Woud lysestage
© Woud

En let og svævende lysestage

Denne lysestage til bloklys har med sine runde former et meget moderne udtryk, og passer flot ind i den nordiske indretning. Selve lysestagen består af 3 cirkulære former, som danner rammen for denne simple stage til bloklys. Find lysestagen hos DesignMe her til 279,00 kr.

Normann Copenhagen lysestage
© Normann Copenhagen

Sæt et nordisk præg på dit hjem

Denne bloklysestage fra Normann Copenhagen har et nordisk udtryk og dens rustikke overflade giver lysestagen karakter. Den minimalistiske lysestage, Heima, passer perfekt ind i det moderne hjem, såvel som det klassiske og danner rammen om fællesskabet.

Normann Copenhagen Heima lysestagen fås i flere farver: sort, cremet hvid, mørkerød og mørkeblå. Du kan finde bloklysestagen her til 189 kr.

7. Skulpturelle lysestager

Med en skulpturel lysestage kan du bruge den både med lys eller uden, da lysestagens skulpturelle udtryk taler for sig selv. Vi har fundet to bud på skulpturelle lysestager til dit hjem.

HAY lysestage
© HAY

Skulpturel lysestage fra HAY

Denne skulpturelle lysestage er fra HAY og er en unik multifunktionel lysestage, der både er flot med eller uden lys i.

Du kan købe skulpturelle lysestage her for 399 kr.

Stoffnagel lysetage
© Stoffnagel

En fantasifuld og skulpturel lysestage med mange kombinationer

Hvis man anskaffer sig flere end én af disse Stoff Nagel lysestager, kan man nemt eksperimentere med det visuelle udtryk. Lysestagerne har nemlig den fordel, at de kan stables på hinanden, hvilket giver et spændende og legende udtryk.

Du kan købe Stoff Nagel lysestagerne i flere farver. Find dem her.

8. Gulvlysestager

Lysestager til gulvet kan være en god løsning, hvis man har meget gulvplads og vil skabe en hyggelig stemningen i hjemmet. Levende lys kan noget helt særligt, da de levende flammer giver en dejlig varme og hygge til din indretning.

AYTM lysestage
© AYTM

Gulvlysestagen til flere lys fra AYTM

Denne flerarmede gulvlysestage fra det danske brand AYTM er inspireret af det traditionelle nordiske design med et twist.

Gulvlysestagen kan købes i enten guld eller sort. Du finder lysestagen her for 1655 kr.

Ferm Living lysestage
© Ferm Living

En herskabelig gulvlysestage

Ferm Livings bud på en gulvlysestage skaber et herskabeligt udtryk, hvor end du vælger at placere den. På et flot dækket middagsbord eller på gulvet.

Ferm Livings gulvlysestage er lavet i 100 procent genanvendt støbt aluminium og er 55 cm høj. Gulvlysestagen kan købes her og prisen er 599 kr.