Vi faldt for huset med et brag ...

Det smukke, gamle hus lå lige på kanten af dyrehaven i Nordsjælland, og der var umiddelbar tiltrækning, da tv-kvinden Camilla Miehe-Renard og hendes mand Nicolai Gohs så det første gang.

© Line Klein

Bang, sagde det højt og tydeligt, da Camilla Miehe-Renard (46 år), redaktionschef på SAND TV, sammen med sin mand, entreprenør Nicolai Gohs (36 år), første gang så det idylliske røde hus fra 1922 i Klampenborg. Så betød det ikke så meget, at de måtte igennem en tidskrævende totalrenovering – som alle vi andre oven i købet kunne følge i tv 2-programmet Store boligdrømme.

De faldt for det med et brag; kærlighed ved første blik. Camilla Miehe-Renard forklarer:

Vi var vilde med husets skønne beliggenhed på grænsen til Dyrehaven i Nordsjælland, oppe på en bakke, nærmest pakket ind i skoven. Vi har altid drømt om at bo tæt på Dyrehaven og Bakken, som vi elsker.

Den oprindelige tanke var, at de blot ville renovere det oprindelige hus med respekt for dets alder. Og med det formål, at det fremover kunne dække behovet for dem selv og deres datter Sophy på syv år. At der skulle laves om og opdateres en masse i huset, vidste de godt, men det så de ikke noget stort problem i, netop fordi Nicolai Gohs er entreprenør og derfor havde både ekspertisen og håndværkerne. Men så nemt skulle det ikke gå.

© Line Klein

Der stod 1922 på det smukke hus’ dåbsattest og det var i ganske dårlig stand, da Camilla Miehe-Renard og Nicolai Gohs overtog det i 2008, så de endte med at totalrenovere det. Dette blev gjort efter de gamle tegninger for at være tro mod husets stil, og derfor er det ikke til at se, at huset er genopført for nylig.

© Line Klein

Smuk opholdsstue Under renoveringen har Camilla Miehe-Renard og Nicolai Gohs skabt én stor opholdsstue. Stilbrud giver personlighed og spænding i indretningen, her med råt bord og ditto bænk fra Rabens Atelier, blødt skind og hvide skindbetrukne Eames-stole. Skindet er fundet i Ilva, og de svævende glaspendler er fra Design By Us. Guldspejlet er fundet hos Lauritz.com og sofaen er fra Ilva. Læderstolen er fra Verner Pantons 1-2-3-serie.

© Line Klein

Nicolai Gohs håndværkerteam der også har stået for selve restaureringen af huset, har lavet reolen, der er bygget på væggen mod døren ud til hall’en. Den indbyggede model får reolen til at virke som en oprindelig del af huset. Den bløde skindstol er et af Camilla Miehe-Renards yndlings-loppefund.

© Line Klein

Lækker luksus i et af husets hjørner med Charles Eames’ Lounge Chair – fundet på Lauritz.com – omkranset af de smukke speciallavede radiatorskjulere i husets stil. Det hele er suppleret med masser af dagslys fra de mange og store vinduer.

© Line Klein

I køkkenet er der, ligesom i resten af huset, kælet for detaljerne, fx er det mørke trækøkken speciallavet til rummet af Lene Halse fra Multiform. Alle hårde hvidevarer fra Miele. Spots i loftet er fra Møller & Rothe. De høje taburetter for enden af køkkenet er fra Design By Us, og tæppet i kulørt plast kan fås hos Mayol.

© Line Klein

I det store stuerum i stueplanet er der lavet en pejs, der kan nydes både fra det lange spisebord og fra den store vinkelsofa. Pejsen er fra Pejse Centret. Clinton-plakaten over pejsen er en souvenir, som Camilla Miehe-Renard købte i NY, da hun var derovre samtidig med præsidentvalget.

© Line Klein

Det smalle soveværelse der har udgang til en stor balkon, er blevet meget effektfuldt indrettet med det mørke orientalske tapet fra Tapet Café; et valg, der er utroligt stemningsfuldt sammen med den skindpolstrede mørke seng fra Ilva.

© Line Klein

På væggen i soveværelset skaber ”husfotografen” Linda Hansens sort/hvide fotos af familien personlighed og hygge.

© Line Klein

Fra husets førstesal går den smukke, svungne trappe ned til stueplanet. Hele hall’en ligger badet i dagslys fra vinduespartiet i det skrå loft. Når det er mørkt, bliver lyset overtaget af prismen i loftet, som Camilla Miehe-Renard har fundet i en antikbutik.

© Line Klein

I soveværelset står en kommode med østerlandsk metallook. Det er et gammelt møbel, der har fulgt Camilla Miehe-Renard i mange år. Forårsblomsterne i det fine papirklip er fra Søllerød Blomster, og lyskæden er origamiblomster foldet i Cavallinipapir med LED-lyskæde. Det hele er fra Mayol.

© Line Klein

Hele den underste etage i huset er også udnyttet. Hernede er der blandt andet gæsteværelse med tilhørende badeværelse og et rum, der – når det er klart – skal indrettes som hjemmebiograf. Her lige neden for trappen i det store rum med pejs er der også plads til opbevaring, vaskekælder og andet nødvendig praktik. Fåret er en gave til datteren Sophy.

© Line Klein

I et hjørne af den store opholdsstue står husets ældste møbel. Den kelimbetrukne lænestol fik Camilla Miehe-Renard for 21 år siden af en gammel kæreste, stolen holder endnu... Skamlen er taget med hjem fra en rejse til Istanbul.

© Line Klein

Der er masser af luksusfølelse og hjemmespa-oplevelser at hente i deres badeværelse. Det smukke fritstående badekar er fra Flaminia. Armaturer er fra Dornbracht. For at give loftet en spejling og dekoration, valgte parret at opsætte tapet med sølveffekt fra Dyrup.

© Line Klein

Gæstebadeværelset i underetagen er holdt helt lyst. Gulvet er som resten af etagen belagt med grå fliser fra Byens Fliser & Sanitet. Det hvide coriankabinet med integreret håndvask og armatur er fra Dornbracht. Metaltaburetterne med skindpuder er fra franske Tulix, fås hos 1000 Chairs.

© Line Klein

Camilla Miehe-Renard og Nicolai Gohs badeværelse på husets førstesal er elegant med sort møblement med indbygget vask, spejle med integreret lys og smukke blandingsbatterier; det hele fra Dornbracht.

© Line Klein

I gæstebadets vindueskarm pynter lavendelflet og lækre produkter fra Själ.