Farveamok: 10 pragtfulde hjem med knald på farverne

Vi ser flere og flere farvestrålende hjem med vægge, møbler og kunst i alle regnbuens farver. Her kommer vores favoritter.

Farverig bolig: flerfarvet spisebord, blå vægge, hvide spisebordsstole

Det flerfarvede spisebord har for nylig erstattet et rustikt, gammelt havebord, der fungerede som familiens spisebord i ni år. Petra Kleis har selv tegnet bordet med hjælp fra snedker Søren Groth, som har lavet det i MDF-plader. Farverne endte med at blive lyslilla, dueblå og varm gul. Væglampen er en vintage Kaiser Idell, og flamingoen er en gave fra hendes kæreste. Den står og ser vred ud og er bossen i køkkenet.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Fra tidligere chokoladefabrik til farvestrålende københavnerlejlighed

Denne lejlighed er muligvis én af de mest farverige lejligheder på Nørrebro. Her er ejerne gået farveamok med blå vægge, lyserødt køkken og gult spisebord.

Se hele boligreportagen her

Tv-stue

Gyldne tider. De gyldne farver får os til at slappe af, siger Dagny fra Koi Farvestudio, som har valgt farven Old Ocre fra Pure & Original til tv-stuen. Med vægge, døre og træværk i samme nuance fremstår rummet som en gylden boks – en delikat ramme for den indbydende Togo-sofa af Michel Ducaroy for Ligne Roset. Den hvide Multi-Lite-pendel af Louis Weisdorf er fra Gubi, den sorte Beat Stout-lampe er af Tom Dixon, mens Butterfly-skamlen er af Sori Yanagi for Vitra

© Foto: Margaret M. De Lange/Pure & Original, styling: Kirsten Visdal

Det gyldne rækkehus i London

I dette smukke, engelske rækkehus er alt indpakket i festlige farver. Her udgør træ, tegl og glas den tidløse materialebase for den friske farvepalet.

LÆS OGSÅ

Boligreportage fra Ole Birk Olesens hjem
© Sif Meincke

Politikeren Ole Birk Olesens herskabslejlighed

Midt i Københavns pulserende bymidte har familien Meincke Olesen skabt et hjem med personlighed og historie. Her er væggene malet i farvestrålende farver fra Flüggers stilhistoriske farvekort udviklet i samarbejde med Nationalmuseet.

Se hele den farverige lejlighed her

Farverigt hjem i gule farver
© Christoffer Regild

En farverig lejlighed omgivet af historiske bygninger

I denne københavnerlejlighed er alle rum malet i forskellige farver, der hver minder om en årstid. Dette indebærer en gul, sommerlig pejsestue, et mørkerødt kontor, der omslutter en som efteråret, og en grøn spisestue, der symboliserer foråret.

Køkken i lyserødt marmor

Spektakulær lejlighed i Oslo med fokus på farverne

I denne norske lejlighed er der ikke sparet på noget – heller ikke på farverne. Hvert rum er malet monokromt og giver på en og samme tid en inspirerende og huleagtig ro.

Se hele boligreportagen her

De mange farver virker som en flod, der bølger gennem lejligheden, når man ser gennem den fra den citrongule gang. Her hænger et potpourri af værker i mange forskellige formater, materialer og stilarter. Over døren ses en tegning af Christina Hamre med et mytologisk dyr, der bærer en dødlignende person på ryggen – som et passageværk, der skildrer overgangen mellem liv og død.

© Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad., Styling: Stine Kirchheiner

Knald på farverne i kunstskribentens lejlighed

I Lisbeth Bondes københavnerlejlighed er der skruet gevaldigt op for farverne. Lejligheden byder blandt andet på et grønt arbejdsværelse, en citrongul gang og et blåt køkken.

Se resten af lejligheden her

Spisestue

Møblerne i spisestuen er en perfekt blanding af vintagefund og nyere design. Krystallysekronen af Arnold Montrose for Dernier & Hamlyn fremhæves på flotteste vis med den grågrønne farve i baggrunden og er med til at skabe elegance i rummet. Stolene af Bertoia fra 1940’erne matcher det nyproducerede spisebord fra Millioncph flot. Fotokunst af Annaleena Leino Karlsson pryder væggen.

© Foto: P. Wessel, styling: Caroline Flindt

Københavnerlejligheden uden hvide vægge

I denne lejlighed går alt op i en højere enhed, og farverne indbyder og skaber en smuk sammenhæng. Lejligheden har derfor en helt speciel atmosfære, som giver en følelse af at være på et luksushotel eller museum.

Barcelona

En lille arbejdskrog har fået plads i forlængelse af køkkenet. Pladsen har indbygget skrivebord og hylder, som er designet af arkitekterne og malet i samme farve som væggene for at tage mindst mulig visuel plads. Et rundt vindue sørger for dagslys i den ellers afskærmede krog. Y-stolen er designet af Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn.

© Foto: Roberto Ruiz, billederne er leveret af KETTAL

Spansk feriebolig i nydelige farvenuancer

Denne feriebolig hersker farverige nuancer i grøn, creme og bordeauxfarvet, som breder sig ud over vægge, døre og loft.

Se hele den spanske bolig her

Farverne i soveværelset er holdt i kølige toner, og det blå loft giver følelsen af at vågne op til en blå himmel. Der er ingen kunst i soveværelset, som søger ens opmærksomhed, men kun rolige flader. Det dekorative element kommer gennem de grafiske fliser fra firmaet H+O og den kunstfærdige rispapirlampe Akari.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

En rejse gennem en farverig verden

Den kreative konsulents farverige lejlighed på Nørrebro er fyldt med alverdens toner. På soveværelset skaber kølige blå nuancer en følelse af at blive opslugt af himmel og hav.

Se hele lejligheden her

Inspireret af franske hoteller
© Andreas Mikkel Hansen

Den farverige andelslejlighed i Hellerup

Forfatteren Signe Wenneberg inviterer indenfor i sin farverige andelslejlighed, som er inspireret af den franske hotelstil.

LÆS OGSÅ