Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

En eksplosion ødelagde lejligheden, dagen før familien skulle indvie den

Skaderne fra eksplosionen krævede en omfattende renovering, men både familien og arkitekterne var opsatte på at bevare de historiske elementer.

Skab plads med farver

I familien Klinkers spanske feriebolig skaber nydelige farvenuancer en større rumfølelse og sammenhæng mellem rummene.

Barcelona

© Foto: Roberto Ruiz, billederne er leveret af KETTAL - Familien Klinkers ferielejlighed i Barcelona er malet i nydelige nuancer, som skaber zoner og giver en god rumfølelse på få kvadratmeter. Køkkenet er selve kernen, nydeligt fremhævet af den varme, dristige terrakottafarve Coral Bells af Benjamin Moore på både møblement, vægge og loft. Med mikrocementgulv i samme nuance smelter elementerne elegant over i hinanden, og den cylinderformede emhætte fra Electrolux skaber kontrast som et skulpturelt element. Soft Edge 30-barstolene er af Iskos-Berlin for Hay.

Barcelona

© Foto: Roberto Ruiz, billederne er leveret af KETTAL - Loftet i stuen er udstyret med lækre art nouveau-detaljer, som vidner om husets byggeperiode. Det er malet i den delikate farve New London Burgundy fra Benjamin Moore

Et kæmpe brag

Familien Klinkers drøm om et feriehus i Barcelona begyndte med et brag. Bogstavelig talt.

Loftslejligheden på 75 m² i en nydelig art nouveau-bygning i El Born-distriktet blev ødelagt i en eksplosion, dagen før Marta, David og børnene, Luke og Milo, skulle indvie stedet.

Marta, som arbejder som interiørdesigner og oprindeligt er fra Barcelona, havde allerede brugt meget tid og mange penge på at gøre stedet til et hyggeligt afbræk fra familiens hjem i Coronado i Californien.

Barcelona

© Foto: Roberto Ruiz, billederne er leveret af KETTAL - Køkkenet rammes nydeligt ind af de omkringliggende zoners hvide vægge, som også bidrager til at udnytte lyset maksimalt. Den lange køkkenø fungerer som spisebord med Soft Edge 30-barstole af Iskos-Berlin for Hay.

En ny start

Det tog et år at fordøje uheldet, før parret bestemte sig for at prøve igen – denne gang med hjælp fra det spanske arkitektkontor Colombo & Serboli (CaSA).

– Familien bad os om at lave et prisvenligt projekt, eftersom store dele af budgettet allerede var gået op i røg. Smart brug af materialer var et must, og vi blev bedt om at udnytte de eksisterende rammer og detaljer bedst muligt. Resultatet skulle alligevel være en dramatisk ændring fra udgangspunktet, siger Andrea Serboli og Matteo Colombo fra CaSA.

The Klinker Family

© Foto: Roberto Ruiz, billederne er leveret af KETTAL - Familien Klinkers ferielejlighed blev udsat for brand, dagen før de skulle indvie stedet. Efter år med renovation kan David, Marta og børnene, Luke og Milo, endelig nyde tilværelsen i Barcelona.

En omfattende renovation

Skaderne fra eksplosionen krævede omfattende renovation, men både familien og arkitekterne var opsatte på at bevare de historiske elementer.

Sodskader gjorde, at de fleste vægge måtte skæres helt ind til murværket, og enkelte af de originale detaljer i det ornamenterede tag måtte restaureres eller genskabes. Det stramme budget hindrede også arkitekterne i at ændre planløsningen.

Barcelona

© Foto: Roberto Ruiz, billederne er leveret af KETTAL - En lille arbejdskrog har fået plads i forlængelse af køkkenet. Pladsen har indbygget skrivebord og hylder, som er designet af arkitekterne og malet i samme farve som væggene for at tage mindst mulig visuel plads. Et rundt vindue sørger for dagslys i den ellers afskærmede krog. Y-stolen er designet af Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn.

Farverne kommer i spil

Udfordringen blev dermed at optimere pladsen på lejlighedens egne præmisser.

– Den største udfordring var opholdsrummet, hvor et kludetæppe af forskellige typer gulvfliser fra forskellige renoveringer så rodet ud, fortæller arkitekterne. De bestemte sig for at spille på det fragmenterede udtryk ved at indrette med farver hentet fra de eksisterende mønstrede gulvfliser.

Barcelona

© Foto: Roberto Ruiz, billederne er leveret af KETTAL - Stuen fungerer som en dæmpet kontrast til køkkenet, og her er det de dekorative gulvfliser i gråtoner, som definerer den øvrige farvepalet. Foran den grå Landscape-sofa fra Kettal står flytbare sideborde, som optager begrænset plads rent visuelt – den terrakottafarvede plantekasse er fra Ferm Living, og det hovedformede keramikbord fra Bencini giver kant til helheden. Pendlerne er skabt af CaSA.STUEN fungerer som en dæmpet kontrast til køkkenet, og her er det de dekorative gulvfliser i gråtoner, som definerer den øvrige farvepalet. Foran den grå Landscape-sofa fra Kettal står flytbare sideborde, som optager begrænset plads rent visuelt – den terrakottafarvede plantekasse er fra Ferm Living, og det hovedformede keramikbord fra Bencini giver kant til helheden. Pendlerne er skabt af CaSA.

Barcelona

© Foto: Roberto Ruiz, billederne er leveret af KETTAL - Med højt til loftet behøver man ikke bekymre sig om, at rummet kommer til at virke mindre, ved at man vælger dybe nuancer i loftet. I soveværelset opleves det grønmalede loft i Yorktowne Green fra Benjamin Moore dejligt og skærmende – nærmest som at sove under en pergola. Sengegavlen med hylde og læselamper er designet af arkitekterne og er malet i samme Scenic Drive som væggene. Den smelter nydeligt sammen med rummets fiktive horisont. De mønstrede gulvfliser fremstår som et lunt tæppe på gulvet. Sidebordet er fra Ikea.

En kunstig horisont, som visuelt åbner rummene

Udtrykket sætter stemningen for resten af interiøret med nuancer i grøn, creme og bordeauxfarvet, som breder sig ud over vægge, døre og loft, og hvor terrakottatonen dukker op igen på badeværelset og giver en god helhedsfølelse.

– En feriebolig åbner op for mere dristige farvevalg. Foruden den terrakottafarvede køkkenkerne er vi gået efter en blød palet med store dele af væggene i hvidt for at maksimere lyset. Vægge og døre er malet i to farver, som deler på midten, hvilket skaber en kunstig horisont, som visuelt åbner rummene i den ellers vertikalt proportionerede ejendom, forklarer Andrea og Matteo.

Barcelona

© Foto: Roberto Ruiz, billederne er leveret af KETTAL - Farve nuancerne glider nydeligt over i hinanden fra rum til rum

Udnyttelse af arealet bedst muligt

Alle integrerede møbler er tegnet og specialbygget af arkitekterne for at udnytte arealet bedst muligt.

I soveværelset er læselamperne monteret i sengegavlen for at samle flest mulige funktioner på mindst mulig plads, og i køkkenet fungerer øen også som spisebord.

Hylder og bord i den lille arbejdskrog i forlængelse af køkkenet er malet i samme farve som væggene og tager dermed begrænset visuel plads.

Barcelona

© Foto: Roberto Ruiz, billederne er leveret af KETTAL - Farverne i badeværelset er et ekko af køkkenet og giver dermed en fin helhed i feriehjemmet. Brusekabinen er tegnet af arkitekterne, mens armaturet er fra de forrige ejere.

En funktionel farvefest

Andrea og Matteo fra CaSA har forvandlet et vanskeligt udgangspunkt til en funktionel farvefest af et feriested – et resultat, hvor familien Klinker endelig kan sænke skuldrene efter en hård start.

Håndplukket til dig