Se Michaels farverige lejlighed, der får alle til at falde bagover
Oplev en ny verden fra rum til rum i den kreative konsulents farverige lejlighed på Nørrebro.
© Birgatta Wolfgang Bjørnvad - Gule gardiner fra Arne Aksel forvandler solens hårde stråler til et omfavnende mildt, men også stimulerende gult lys, som med et trylleslag gør ethvert sind lyst og veltilpas. Kreativ konsulent Michael Schmidt ses her i gult i det gule rum, som både rummer spiseplads og køkken, og hvorfra man har adgang til en lille altan.
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Fra det gule rum træder man ind i stuen, som farvemæssigt er inspireret af Bauhaus’ primærfarver. I hjørnet ses en klassisk Y-stol af Hans J. Wegner, som får modigt modspil fra moderne design og kunst.
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Michael valgte at holde køkkenet fra Reform stilrent i egetræ for at bakke op om den varme stemning i rummet, men også for at vælge noget tidløst, som kan holde til, at rammerne omkring køkkenet kan skifte farve og stil. Bordpladen er holdt i stål for at give kontrast til alt det varme – det samme er Hive-pendlen fra Verpan. Værkerne på væggen er bl.a. af Frederik Næblerød.
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Flisesøjlen i køkkenet er lavet af sten fra File Under Pop og fremstår som en smuk skulptur i rummet.
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Et kig gennem de gule gardiner og ud på terrassen forklarer, hvorfor Michael har døbt rummet “polaroid”-rummet efter det analoge fotografis varme taktile kvaliteter.
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Spisekøkkenet kalder Michael spisestuen og køkkenet. Han er træt af ordet køkkenalrum, som i hans øjne er blevet et fortærsket begreb. Han sidder ofte i rummet og arbejder pga. det behagelige lys. Spisebordet er Eiermann2 fra Please Wait to be Seated, og over det hænger Akari-pendlen designet af Isamu Noguchi for Vitra. Ved bordet står Poul Kjærholms PK1 samt Arne Jacobsens Myggen, og et reolsystem fra Montana bruges som bænk.
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Udgangspunktet for stuen var det store flygel, som kun kunne stå et sted i lejligheden. Michael besluttede derfor, at rummet omkring flyglet skulle opfordre til leg og kreativitet. Farvemæssigt lod Michael sig inspirere af Bauhaus’ primærfarver, blå, grøn og rød, men i versioner, som samtidig havde en afdæmpethed og ro over sig. Desuden er det et gennemgående træk i hjemmet, at lofterne er farvet frem for væggene, så øjnene ledes opad og udfordres i deres vante bevægelser. I rummet er der desuden masser af objekter, som bærer sociale og kulturelle associationer, som i deres sammenstilling vækker forundring og stimulerer dem, som er i rummet. Et stort rødt papirklip af Mathias Malling Mortensen sættes sammen med Wire-lampen af Verner Panton, Svane-stolen af Arne Jacobsen, Poul Kjærholms sofabord PK61, glaskunst af Helle Mardahl og lampen VV Cinquanta Suspension af Vittoriano Viganò. Hvert objekt er på sin vis ikoner for en tid og en kultur, og i mødet mellem dem stimuleres tanken.