Se den luksuriøse lejlighed helt uden hvide vægge

I den københavnske lejlighed får farverne alle detaljerne frem og skaber en helt speciel atmosfære.

Stue

På væggen hænger fotokunst af Claus’ barndomsven Erik Refner, et lille litografi af Cathrine Raben Davidsen samt en poster fra thewallmarket.com.

© Foto: P. Wessel, styling: Caroline Flindt
Spisestue

Mia har valgt at bruge mørke toner til både vægge, stuk og lofter. På den måde træder de mange detaljer i stukken tydeligt frem, hvilket giver masser af karakter til lejligheden

© Foto: P. Wessel, styling: Caroline Flindt

Dekadente rammer på Østerbro

På Østerbro har Mia og Claus Brandt-Jakobsen indrettet et hjem i et dunkelt, luksuriøst univers med dragende farver, spændende vintagefund samt eget design.

Spisestue

Møblerne i spisestuen er en perfekt blanding af vintagefund og nyere design. Krystallysekronen af Arnold Montrose for Dernier & Hamlyn fremhæves på flotteste vis med den grågrønne farve i baggrunden og er med til at skabe elegance i rummet. Stolene af Bertoia fra 1940’erne matcher det nyproducerede spisebord fra Millioncph flot. Fotokunst af Annaleena Leino Karlsson pryder væggen.

© Foto: P. Wessel, styling: Caroline Flindt

Stemningsfulde farver

Det er en af de indretninger, hvor alt går op i en højere enhed. Hvor farver både indbyder og betager og skaber en smuk sammenhæng. Hvor der hersker en helt speciel atmosfære, som var det et luksushotel eller et museum, man besøgte.

Stedet er Mia og Claus Brandt-Jakobsens private hjem, hvor de bor med deres fire sammenbragte børn. Det er et hjem med en forkærlighed for unikke møbeldesign og objekter, og hvor man ikke er bange for at bruge farver.

Ejendommen udefra

Lejligheden ligger i en statelig ejendom på Østerbro i København.

© Foto: P. Wessel, styling: Caroline Flindt
Claus Brandt-Jakobsen

Claus Brandt-Jakobsen er designer og founding partner i Millioncph. Han er gift med Mia Brandt Jakobsen, som er optometrist. De har fire sammenbragte børn: Sara på 14 år, Magnus på 12 år, Marius på 10 år og Norr på 6 år.

© Foto: P. Wessel, styling: Caroline Flindt

Samme nuance

Ifølge Mia Brandt-Jakobsen spiller farverne en vigtig rolle i deres hjem, og der er leget med spændende effekter som at male både vægge, stuk og lofter i mørke nuancer. Der findes ingen hvide vægge i hjemmet, og selvom alle farverne er forskellige, har de en grå eller grøn nuance tilfælles.

Dørparti til balkon

Det flotte dørparti i glas fører ud til en lille balkon med udsigt over Strandboulevarden.Indianeren på væggen er et rejsefund, og stolen er designet af Harry Bertoia.

© Foto: P. Wessel, styling: Caroline Flindt

Med respekt for fortiden

– Farverne er inspireret af de to fantastiske mennesker, der boede her før os, og den magiske tidslomme, vi fik lov at overtage. Da vi så lejligheden første gang, kom vi ind et sted, hvor der ikke var blevet lavet noget om i mere end 50 år. Rummene stod i de fineste farver, så vi valgte at blive i det univers. Mange synes, at det er vovet at male både loft og stuk mørke. Men for os er det bare maling. Vi synes, at farverne er med til at få alle detaljerne frem, og at det giver lejligheden endnu mere karakter, fortæller Mia.

Hun har i tidens løb samlet mange spændende fund fra udlandet samt auktioner. Mia har især en passion for lamper og små industrielle møbler, der er med til at skabe en flot kontrast til den herskabelige stil i lejligheden.

Køkken

Køkkenet er det oprindelige fra 50’erne, og det er familiens næste indretningsprojekt. Indtil da kan familien nyde det hyggelige, gamle køkken, som også har fået en mørk grøn farve på væggen.

© Foto: P. Wessel, styling: Caroline Flindt

Et hjem med plads til familielivet

Interessen for indretning og møbeldesign deler hun med sin mand, Claus Brandt-Jakobsen, der er designer og partner i interiørfirmaet Millioncph. Efter adskillige år som produktionschef hos Muuto stiftede Claus brandet Millioncph med sin barndomsven Jens Kajus, der har en fortid hos e-Types.

– Vi er ikke et typisk skandinavisk brand, og vi lader os primært inspirere af udenlandske tendenser. Vi er meget kvalitetsbevidste og har en stor passion for selve materialet. Vi bruger meget tid på at udvikle det enkelte produkt og vil hellere vente med at sende noget på markedet end at skulle leve op til årlige kollektioner, fortæller Claus.

Hjemmet er kun indrettet med enkelte møbler fra Millioncph, da Claus ønsker, at der skal være en balance mellem eget design og de øvrige ting i lejligheden.

– Fordi jeg arbejder med møbler til daglig, har jeg et meget afslappet forhold til indretningen. Vores hjem må endelig ikke være et showroom, men skal afspejle, at vi er en familie med fire børn. Det skal fungere i hverdagen og være et sted, hvor vi kan slappe af. Især det med komforten er vigtigt – måske fordi jeg er ved at nå en vis alder, fortæller Claus smilende.

Soveværelse

På soveværelset hersker en intim hotelstemning med mørke farver og lækre tekstiler. Puden har Mia selv designet, sengetæppet er fra Cozy Living, og lampen er købt på et loppemarked i Berlin. På væggen hænger fotokunst af Erik Refner.

© Foto: P. Wessel, styling: Caroline Flindt

En fælles interesse

Han lader trygt Mia trække i førertrøjen, når der skal indrettes. Men parret laver også indimellem fælles projekter til hjemmet. Til stuen har de fx designet et skrivebord i stål og glas, der står som en smuk skulptur i rummet.

– Vores fælles interesse for møbeldesign og arkitektur betyder, at der konstant er nye projekter i støbeskeen. Jeg håber, at vores lejlighed bærer præg af denne store interesse, siger Mia.

Kontor

De ønskede et funktionelt og dekorativt bord med plads til dem begge. Lampen er fra 1970’erne og fundet på en tysk auktionsside. Vinduesrammerne er lavet af mahogni og er sandsynligvis kommet til i 40’erne. Stolen er fra Magis.

© Foto: P. Wessel, styling: Caroline Flindt