Small living: 12 fantastiske boliger på få kvadratmeter

Hvis man vil etablere sig på få kvadratmeter, er man nødt til at indtænke smarte og kreative løsninger. Her er 12 lejligheder, ​som har udnyttet de få kvadratmeter til fulde.

Inspiration til små lejligheder

Det hvide skab går helt op til loftet og giver masser af opbevaringsplads uden at fylde for meget optisk. Lågerne kan gemmes væk og dermed åbne helt op til de små ekstra rum, der gemmer sig inde bagved.

© Krista Keltanen/Living Inside

Small living

Small living er en tendens, der har bevist, at det rent faktisk er muligt at få mere plads på færre kvadratmeter. Tendensen er en reaktion på, at kvadratmeterpriserne stiger, særligt i storbyerne.

I stedet for at se de få kvadratmeter som en ulempe, vender man situationen på hovedet og udnytter de kvadratmeter, som man nu engang har. Det kan du se 12 gennemførte eksempler på her.

Arvede møbler i stuen
© Mikey Estrada

Stilfuld lejlighed på 47m²

Designer Linnea Ek Blæhr har på den trængte plads formålet at skabe et hjem, hvor patinerede materialer og personlige artefakter skaber et rum, som er rart at være i.

Se resten af københavnerlejligheden her

LÆS OGSÅ

© Foto: Sturla Bakken, Styling: Susanne Swegen

48m² smart og skandinavisk indrettet hjem

Ved hjælp af specialtegnet inventar og smarte løsninger i træ, føles den kun 48 kvadratmeter store Oslo-lejlighed både rummelig og funktionel.

Lille lejlighed med stue, soveværelse og spisestue
© Martin Architects

Lejlighed med vægge af glas

I Kiev ligger denne enestående lejlighed på kun 45 kvadratmeter, designet af Martin Architects. Det specielle er, at soveværelset kun er afskærmet ved hjælp af glasvinduer og derfor ikke er et aflukket rum.

Se hele lejligheden her

Smart spisebord med hjul
© Andreas Mikkel Hansen

40m² med både stue, kontor og soveværelse

I designeren Michael Kristensens lejlighed er der indrettet med fleksible møbler, så både stue og kontor kan forvandles til et soveværelse.

Small living: lille lejlighed
© Lars Kaslov

75m² og kun én dør

I denne lille lejlighed beliggende i Aarhus er indretningen gennemtænkt ned til mindste detalje. Ejeren, Morten Lerche, har nemlig bygget to etager oven på hinanden for at udnytte pladsen bedst muligt.

Du finder hele lejligheden her.

Et-værelseslejlighed forvandlet til stor luksushotelsuite
© Andreas Mikkel Hansen

Gennemrenoveret lejlighed på blot 53m²

Carsten Færgegaard er uddannet indretningsarkitekt, og det er tydeligt, at han har brugt sine evner til at få skabt en helhed i denne lille lejlighed.

Fra lejligheden har Andreas Hertz udsigt ud over hele byen. Han forestiller sig, hvordan soldaterne i gamle dage kunne se ud ad et lille koøje fra samme udkigspost og holde øje med bådene nedenfor.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Studieboligen på 57m²

Denne studiebolig rummer masser af historie, da den ligger på toppen af den gamle Konstabelskole på Margretheholmen. Her bor den unge historiestuderende Andreas Hertz med udsigt over det gamle flådeområde.

Se den historiske lejlighed her

Small living inspiration

Køkkenet, som er specialbygget af firmaet Nixi Keittiöt, er holdt i rolige farver og en enkel stil. De åbne hylder trækker personlighed ind i rummet og giver mulighed for ekstra opbevaring. Induktionskomfur og ovn er fra Witt

© Krista Keltanen/Living Inside

Rummelighed på 47m²

På kun 47m² har den finske interiørdesigner Laura Seppänen formået at skabe et rummeligt hjem i Töölö lige uden for Helsinki. Her er der taget kreative løsninger i brug, som har resulteret i masser af opbevaringsplads og plads til store armbevægelser.

Det smalle spisebord i granit er fra Nordal, og stolene er Børge Mogensens klassiske Folkestole. Over bordet hænger en diskret PH-lampe. Billederne på væggen er en samling af værker med stor affektionsværdi. Planterne får lov at rode, lige så vildt de vil.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

50m² fyldt med planter og farver

Takket være skræddersyede løsninger, små møbler og god opbevaring har ejeren Katrine Pihl-Andersen formået at få plads til alt hun behøver i sin lille lejlighed på Amager.

Smarte løsninger til vanskelige rum
© Greg Cox/Bureaux/Living Inside, Styling: Sven Alberding/Bureaux

45 m2 med flygel frem for sofa

Hjemme hos arkitekten Chris van Niekerk i Cape Town er der plads til alt det, som han behøver for at leve komfortabelt og kreativt - og så har han endda fået plads til et flygel.

Se den helt ekstraordinære lejlighed her

I stuen finder man to træbænke begge tegnet til stedet af Archiplan Studio. På den korte bænk finder man puder af Lindell & Co. Kurven er fundet på et loppemarked.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Et komplet hjem på blot 36m²

I Mantua bor den 24-årige kok Luca Zamboni i en sjælfuld lejlighed på blot 36 m2. Her er funktionelle løsninger tænkt ind og historiske detaljer genskabt.

Se resten af lejligheden her

LÆS OGSÅ