Flou multifunktionel seng
© Flou

Small living | Multifunktionelle møbler til små rum

Sammenklappelige lamper. Reoler, der kan laves om. Spejle med integreret tøjstativ. Vi har samlet de smarteste møbler til små rum.

Puzzle wall

Tetris A/S puzzle waall i stue
© Tetris A/S

Det København-baserede design- og arkitektur-firma Spacon & X har specialiseret sig i at få mest muligt ud af storbyens dyre kvadratmeter. I samarbejde med Tetris A/S har de udviklet et multifunktionelt møbelsystem til det nye Ørestads-kvarter Skovkvarteret. Møbelserien har navnet Puzzle Wall og byder på en række multifunktionelle møbler. Central er væggen Puzzle Wall, der kan fås med foldeud-bord, et smalt skrivebord til kontoret, med daybed, integreret bænk eller en trekvartseng, der kan klappes ud. Du kan også tilvælge et universalt tv-ophæng, så fladskærmen kan hænges på væggen, eller en tavle til det kreative børneværelse, som væggen kan omdannes til ved at flytte alle hylder og borde ned i børnehøjde.

Tetris A/S puzzle wall
© Tetris A/S

I Skovkvarteret er testhuset udstyret med en Puzzle Wall med integreret tre-personers bænk. Under bænken er der fleksible opbevaringsbokse med hjul. De har tynde hynder på toppen, så de er komfortable at sidde på. Tager man omvendt hynderne af, får man små rulleborde. Derudover kan væggens hylder nemt rykkes rundt på væggen. Og kigger du godt efter, vil du måske opdage, at der sidder en skammel omkring hver af de kvadratiske hylder på væggen, der også kan tages i brug, hvis behovet opstår. Det kaldes i den grad krydsfunktionelle møbler, og vi er imponerende over, at Puzzle Wall gør det muligt at bruge de samme kvadratmeter til så meget forskelligt. Fås i birkekrydsfiner, sort mdf og krydsfiner med hvid laminat, samt forskellige tekstiler og læder. Pris på forespørgsel, Tetris A/S.

Reoler

Skagerak hyldesystem
© Skagerak

Høj, lav eller midt imellem. Hyldesystemet Vivlio Shelf System designet af Included Middle for Skagerak fås med hylder i forskellige størrelser, så reolen kan sammensættes efter behov. Hylderne kan nemt flyttes eller vendes, hvis man har brug for en mere skjult opbevaring. Fås i ask, sort og lyseblå. Som på billedet, 6375 kr., Skagerak.

Anne Linde sjowcase-hylder
© Anne Linde

Foran eller bagved. Anne Lindes Showcase-hylder er både åbne og lukkede, og det giver mulighed for praktisk og dekorativ opbevaring. De forskellige modeller kan kombineres eller hænges op enkeltvis. Derudover kan der tilvælges en ekstra arm til nogle af modellerne, som fungerer godt som håndklædeholder eller tøjstativ, hvis hylden hænges op i entreen, køkkenet eller på badeværelset. Som på billedet, 24.594 kr., Anne Linde.

Muuto folded hylde
© Muuto

Praktiske lommer. Hylden Folded passer ind på selv de mindste kvadratmeter og sikrer, at de mest nødvendige ting er lige ved hånden. Designet af Johan van Hengel, fra 695 kr., Muuto.

Lydabsorberende skabe

Zilenzio skabe
© Zilenzio

Skabe, der er så æstetiske, at man slet ikke forstår, de også kan absorbere lyd. Danske Norm Architects har i samarbejde med det svenske brand Zilenzio udviklet en serie af lydabsorberende møbler, der begrænser støjen i de rum, vi opholder os mest i, som eksempelvis stuen, køkkenet eller på et stort kontor. Skabene hedder Tone Cabinets. De er betrukket med stof fra Kvadrat og fås i flere farver og er i øvrigt nomineret til årets Design Awards i kategorien Årets Møbel, 23.950 kr., Zilenzio.

Spejle

Woud spejl med opbevaring
© Woud

Spejlet Verde Mirror er mere end bare et spejl. Bagved er der en hylde til opbevaring af småting eller planter. Der kan hænges bøjler på hver side af spejlet, mens rammen har en ekstra arm til lette tekstiler. Designet i samarbejde med Rikke Frost, 2999 kr., Woud.

Asplund spejl med hjul
© Asplund

Spejlet Lutan Mirror har hjul og håndtag i læder, så det nemt kan flyttes rundt i den lille lejlighed. Designet af Thomas Eriksson, h 182 cm x b 46/56 cm, ca. 7500 kr., Asplund.

Muubs spejlstativ
© Muubs

Spejlstativet Mirror Rack Copenhagen kan stå selv, og derfor er det også let at flytte rundt på. Rammen former sig som et tøjstativ bag spejlet og skaber på elegant vis ekstra opbevaringsplads, h 170 x b 50 x d 52 cm, 2199 kr., Muubs.

Lette lamper

Paustian lampe
© Paustian

Fra bog til lampe. Mini Lumio+ er lillesøsteren til Max Gunawans lampe Lumio. Den er formet som en bog, men kan åbnes op til 360 grader. Lampen indeholder oplader til mobiltelefonen. 1385 kr., Paustian.

Astep transportabel lampe
© Astep

Transportabel lampe, der kan lade op trådløst gennem induktionsteknologi. Nox er designet af
Alfredo Häberli, lyser 8 timer pr. opladning. 5775 kr., Astep.

Artemide lysskulptur
© Artemide

Lysskulptur, der kan foldes sammen. Lavet af genbrugsplast og designet i samarbejde med Issey Miyake og hans team ”Reality Lab”. 6450 kr., Artemide.

Til de små sager

Compact Living arkivbænk
© Compact Living

Den lille arkivbænk med fleksible lommer gør det muligt at opbevare småting på en overskuelig måde, mens du samtidig får en siddeplads fx i entreen eller soveværelset. Designet af Astrid Brønden, l 80 x b 40 x h 43,5 cm, 3995 kr., Compact Living.

Skagerak daybed
© Skagerak

Daybedden Pulse har en integreret magasinholder. Møblet kommer med en madras med uldbetræk, der kan flyttes, så man får adgang til magasin-holderen, der også kan tages af, 17.995 kr., Skagerak.

Blå Station lænestol med opbevaringsrum
© Blå Station

Lænestolen pocket har et ekstra opbevaringsrum under sædet. God til magasiner, tablets eller andet, som er rart at have ved hånden. Fås også i læder, fra 9375 kr., Blå Station.

Please Wait to be Seated opslagstavle
© Please Wait to be Seated

Fleksibel ophængning. Opslagstavlen Nouveau kan udbygges med forskellige moduler efter behov. Fås med tekstil i oyster grey, navy blue og den røde rouge noir, fra 1395 kr., Please Wait to be Seated.

Borde

Retegui foldebart bord i marmor
© Retegui

Skulpturelt foldebord i marmor og metal. Bordet Bistro er designet af Jean Louis Iratzoki. Fås i forskellige størrelser, fra ca. 8560 kr., Retegui.

Snowdrops Copenhagen bakkebord i sort
© Snowdrops Copenhagen

Bakkebordet er et klassisk multifunktionelt møbel. Denne model hedder Sky Tray Table. Bakken er rummelig, mens stellet er skarpt og minimalistisk i udtrykket, h 60 x diam. 50 cm,
1545 kr., Snowdrops Copenhagen.

Ferm Living tre borde i et
© Ferm Living

En, to, tre borde, der passer ind under hinanden og kan trækkes ud efter behov. Cluster Tables, 3499 kr., Ferm Living.

Furniture by Sinnerup lille bord og magasinholder
© Furniture by Sinnerup

Lille bord med praktisk magasinholder, Nohr, l 35 x h 45 x b 40 cm, 449 kr., Furniture by Sinnerup.

Skriveborde

BoConcept skrivebord med rum
© BoConcept

Skrivebord med rum. Man kan hurtigt gemme hjemmekontoret væk med skrivebordet Cupertino designet af Rene Hougaard. Med rummelige skuffer og særskilt rum til opladeren kan skrivebordet bevare sit minimalistiske look, l 170 x h 76 x b 75 cm, 10.299 kr., BoConcept.

String reol i hvid
© String

Integreret i reolen. String System fra svenske String lader dig kombinere arbejdsstation og opbevaring i et let udtryk. Som på billedet, 3285 kr., String.

Ikea smalt skrivebord
© Ikea

Fleksibel arbejdsplads. Skrivebordet Fjällbo er smalt og godt til en bærbar computer. Det har hjul, så det kan flyttes, mens bordets ene side er lavet af et metalnet, som kan bruges til ophængning. Design af Johan Kroon, l 100 x h 75 x b 36 cm. 449 kr., Ikea.

Sovesofaer

Flou sofaseng i grå
© Flou

Sofasengen london Bridge er integreret i et skab og er en af de modeller, der faktisk folder sig vellykket ud og fungerer som en komfortabel seng. Pris på forespørgsel, Flou.

Innovation Living daybed og seng
© Innovation Living

Daybedden GHia fik nye laser-ben sidste år og går derfor under navnet Ghia Laser. Daybedden kan forvandles til en seng og en sofa ved at rykke armlænene henholdsvis op og ned, 6615 kr., Innovation Living.

Sofakompagniet sofa i grå
© Sofakompagniet

Sofaen Hilda har ryghynder, der kan lægges ned enkeltvis og sammen, så sofaen kan laves om til både en daybed og en topersoners seng, 4999 kr., Sofakompagniet.