Lejlighed på 48 m2 indrettet smart og skandinavisk

Se den totalrenoveret lejlighed fyldt med skræddersyede løsninger.

© Foto: Sturla Bakken, Styling: Susanne Swegen

Skræddersyet minihjem

Med specialtegnet inventar og smarte løsninger i træ føles den kun 48 kvadratmeter store Oslo-lejlighed både rummelig og funktionel ... og meget skandinavisk!

© Foto: Sturla Bakken, Styling: Susanne Swegen

Holdbar æstetik. En tidløs, elegant og ærlig æstetik præger den 48 kvadratmeter lille Oslo-lejlighed fra 1938, godt underbygget af den stilrene Tailor-sofa med egeramme designet af Rui Alves for Menu, Halves-sidebordet af MSDS Studio for Muuto og Planner-sofabordet af Paul McCobb for Fritz Hansen. Moiré-kelimtæppet på gulvet er fra Hay.

Slidstærk æstetik - uden udløbsdato

Efter år med gamle, profilerede køkkenfronter og slidte flader var ejeren af denne 48 kvadratmeter store lejlighed i Oslo klar til en forandring.

På ønskelisten stod skræddersyede løsninger og god funktionalitet indpakket i en tidløs og slidstærk æstetik – uden udløbsdato. Interiørarkitekt Cecilie Claussen fik udfordringen.

– Lejligheden bar først og fremmest præg af slitage med tanke på materialer, belysning og inventar og var i den grad parat til en ordentlig opdatering, fortæller Cecilie, som har specialiseret sig i private boliger, hvor hovedopgaven er at give kunderne funktionelle løsninger tiltænkt den enkeltes livsstil.

– Ejeren ønskede at totalrenovere hele lejligheden og at få skræddersyet alle løsningerne til sine behov. Det var vigtigt for hende, at lejligheden skulle fungere både i hverdagen, og når hun havde familie og venner på besøg.

© Foto: Sturla Bakken, Styling: Susanne Swegen

Større med mindre. Ved at forankre indretningen med få materialer og farver skabes en oplevelse af rum og ro. Rundt om spisebordet fra Vannerup står Hans J. Wegners klassiske CH23-stole fra Carl Hansen & Søn i eg, hvor sæderne i flet giver varme og hygge. Keramikvasen er fra Bolina, mens den klassiske PH-pendel er designet af Poul Henningsen for Louis Poulsen.

Smarte og dekorative løsninger

Lejligheden ligger i en traditionel norsk teglstensejendom fra 1938. Den originale planløsning fungerede fint for ejeren, og fokus blev derfor at optimere funktionaliteten i alle rum og arbejde med totalindtrykket.

Med begrænsede kvadratmeter til rådighed var den største udfordring at finde smarte og dekorative løsninger på opbevaring, og derfor er der bygget flere hylder og skabe i både stuen, entréen og soveværelset.

For at undgå et tungt og kompakt udtryk har Cecilie valgt lukkede skabe nederst og åbne hylder eller vitrinedøre øverst. Sådan sikres en god og luftig rumfølelse.

© Foto: Sturla Bakken, Styling: Susanne Swegen

Tåler tiden. Køkkenet i eg er tegnet af interiørarkitekt Cecilie Claussen og bygget af møbelsnedker James Bagshaw fra Woobii Furniture. Ved at benytte solide, naturlige materialer tåler køkkenet slitage, og det giver samtidig hjemmet et tidløst udtryk. Alvar Aaltos klassiske E60-skammel for Artek er fra Vitra.

© Foto: Sturla Bakken, Styling: Susanne Swegen

Fin i formen. Særegne former på detaljerne tilfører hjemmet særpræg. Koppen og kaffesættet er af Quartier og fra Bolina.

Et roligt og varigt hjem

Det meste af inventaret og møblerne er lavet i træ for at skabe et slidstærkt miljø, som både er praktisk og æstetisk.

– Jeg ønskede at indrette et hjem baseret på naturlige materialer og elementer, som tilfører ro, og som holder varigt. Målet var at ende med en klassisk lejlighed, som fungerer som ramme for ejerens ting, uanset hvem der bor der, fastslår interiørarkitekten.

Cecilie har selv tegnet alt fast inventar, som efterfølgende er udført af en møbelsnedker. Ved at bruge egetræ overalt opnås harmoni og ro. Væggene er malet i nuancer af gråt og grønt for at underbygge det rene og hyggelige udtryk. Nuanceforskellene gør, at man ubevidst oplever, at man bevæger sig mellem forskellige zoner.

– Det er klassiske farver, som tåler tidens tand. Grøn er også en farve, som er let og behagelig at bo i over tid.

© Foto: Sturla Bakken, Styling: Susanne Swegen

Rummelighed. Med sengegavl, integreret natbord og garderobe i samme materiale skabes en fin helhed i det lille soveværelse. Garderoben rummer en del, faktisk 1,2 x 2 meter med hylder, bøjlestang og skuffer i forskellige størrelser tilpasset ejerens behov. Superpraktisk! Vanila-lampen på sengegavlen er fra Nordlux.

"Alt er superfunktionelt"

Møblerne i hjemmet støtter op om den tidløse atmosfære.

En klassisk Louis Poulsen-lampe over spisebordet, spisestole i eg af Hans J. Wegner og Alvar Aaltos stilrene skammel i køkkenet bidrager til den følelse, som præger hjemmet, mens skulpturel og sanselig keramik tilfører et taktilt og personligt touch.

Både ejer og interiørarkitekt er godt tilfredse med resultatet.

– Alt er superfunktionelt. Vi har virkelig fået det optimale ud af hver eneste kvadratmeter.

© Foto: Sturla Bakken, Styling: Susanne Swegen

Helhed. Alt inventar i lejligheden er specialtegnet af interiørarkitekten, som har valgt samme træ i både entré, køkken, bad og soveværelse. Løsningen giver hjemmet et stilrent, roligt og sammenhængende udtryk. CH23-stolen er tegnet af Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn.

© Foto: Sturla Bakken, Styling: Susanne Swegen

Effektivt. Badet er ikke større end lidt over to kvadratmeter, men rummer alligevel både skabsplads, vask, bænk og brusebad. Med andre ord: god pladsudnyttelse! Armaturet er fra Tapwell, og vasken fra Bathlife.

© Foto: Sturla Bakken, Styling: Susanne Swegen

Lette løsninger. Med lukkede skabslåger nederst og vitrinedøre øverst beholdes en luftig rumfornemmelse i entréen, hvor opbevaringsmøblet er valgt i samme farve som væggene, så det syner mindre.