Rundt spisebord, Stue med altan, Lejlighed med altan
© Olivia Thorborg

Kom med indenfor i Olivias Københavnerlejlighed på blot 55 m2

Det lille hjem byder på fine, hjemmebyggede møbler og pladsbesparende løsninger.

Hvor stor er din lejlighed?
Den er 55 m2.

Hvor mange bor I i lejligheden?
Jeg bor i lejligheden sammen med min kat Molly.

Hvilken by bor du i?
Jeg bor i København K, tæt ved Dronning Louises Bro.

Hvad har været den største udfordring i forbindelse med indretning af din lejlighed?
Den største udfordring har helt klart været indretningen af mit badeværelse. Rummet er kun 1,7 m2, og da resten af lejligheden heller ikke ligefrem bugner af plads, var det vigtigt for mig at finde nogle gode opbevaringsløsninger.

Heldigvis formåede jeg efter mange timers hjernegymnastik at finde plads til både håndklæder og tandbørster i det lille rum - og jeg synes faktisk, at det er lykkedes, uden at det virker proppet.

Jeg er af den overbevisning, at alt i mit hjem skal have en betydningsfuld funktion - ikke nødvendigvis en praktisk funktion — Olivia Thorborg

Hvad er efter din mening den bedste løsning i din lejlighed?
En af de bedste løsninger i lejligheden er helt klart min indbyggede seng. Den udnytter et lidt sjovt hjørne og skaber en masse opbevaringsplads til alt fra sokker over kufferter til julepynt.

Uden den ville jeg være langt mere udfordret på opbevaringsplads.

Hvad har du prioriteret ifm. indretningen af dit hjem?
Jeg er af den overbevisning, at alt i mit hjem skal have en betydningsfuld funktion - ikke nødvendigvis en praktisk funktion; det kan også være funktion i form af at være et godt minde, være smuk eller få mig til at grine.

Jeg gennemgår jævnligt alt, hvad jeg ejer og mærker efter, hvad der virkelig har en vigtig funktion for mig, og hvad der bare skaber støj og fjerner fokus fra de ting, jeg i virkeligheden er gladest for.

Hvad gør du helt konkret med opbevaring i din lejlighed?
Helt konkret prøver jeg at udnytte hver af lejlighedens kvadratcentimeter. Man kan ofte få plads til langt mere, end man tror, på bare én kvadratmeter, hvis man tænker kreativt.

Min vægreol går eksempelvis en smule ind over dørkarmen til entreen, da den ellers ikke ville kunne være der - og det lægger man altså ikke mærke til!

Hvad er dine bedste råd til at få det meste ud af kvadratmeterne?
Mit bedste råd er helt klart at bygge selv. På den måde kan man forme sine møbler efter lige præcis det sted, de skal stå.

Selvom det ikke virker af meget, kan 20 cm spildplads have stor betydning, når man bor småt.

LÆS OGSÅ