9 lækre pizza, du nemt kan lave selv

Traditionelt eller moderne? Der er lige så mange opskrifter på pizza, som der er pizza-elskere. Vi har samlet vores bedste bud på din nye yndlingspizza.

opskrift pizza hjemmelavet pizza pizza opskrifter nemme pizza opskrifter pizza fyld

© Anders Schønnemann

Har du lyst til pizza i aften? Kom nu, indrøm det bare – selvfølgelig har du det! Langt de fleste danskere har nemlig lyst til pizza en eller flere gange i løbet af ugen, og det er ikke så underligt. Faktisk er den italienske delikatesse en af de former for mad, flest mennesker i verden er glade for.

For mange mennesker er pizza ensbetydende med at gå ned på et pizzaria og købe en færdiglavet af de flade med hjem. Men faktisk er det slet ikke så svært selv at kaste sig over pizzabageriet. Måske skal man øve sig lidt, inden man kaster rundt med pizzadej i hele køkkenet som en professionel pizzabager – men bortset fra det, er der ikke noget at bekymre sig om.

pizza opskrift pizza med jordskok og stenbiderrogn hjemmelavet pizza

© Anders Schønnemann

Pizza med jordskok, stenbiderrogn og dildcreme

Den moderne pizza har vundet frem de senere år, hvilket har ført til en lang række nye opskrifter på pizza. Her er en af de mest spændende, vi har bragt i BO BEDRE – en delikat pizza, med en let og frisk smag, der passer til både frokost og aften.

Se opskriften her.

pizza opskrift hjemmelavet pizza pizza med tomat

© Ulf Svane

Pizza med ricotta, spinat og tomater

En god grunddej er hele hemmeligheden bag en vellykket hjemmelavet pizza. Her er den lavet med en smule fuldkonrsmel, som giver pizza-bunden lidt mere bid – og samtidig er godt for maven. Fyldet er enkelt og typisk italiensk: få og enkle råvarer, der skal være af god kvalitet.

Se opskriften her.

pizza opskrift hjemmelavet pizza pizza med bladbede løg

© Lone Kjær

Pizza med bladbede, karamelliserede løg og ricotta

Ricotta er en klassiker på pizza, men ikke så brugt på de versioner, man finder i de fleste take-away pizzariaer. Den særlige italienske friskost giver imidlertid en virkelig skøn lethed og cremet fornemmelse, som klæder pizzaer med fx grøntsager. Her er der tilføjet karamelliserede løg, som giver en fantastisk sødme og aroma.

Se opskriften her.

pizza opskrift hjemmelavet pizza pizzadej pizzabund pizza med gedeost

© Anders Schønnemann

Hjemmebagt pizza med jordskok og gedeost

En af de mest faste ingredienser på pizza er ost. Men der er ingen, der siger, at det absolut skal være mozzerella. Ricotta er, som præsenteret i nogle af de øvrige opskrifter, et godt alternativt, og vil man have lidt mere karakter, er pizza med gedeost et godt bud. Jordskokkerne giver et smasket bid til pizzaen – lidt i stil med kartofler, men med en smag, der matcher gedeosten perfekt.

Se opskriften her

opskrift på kartoffelpizza hjemmelavet pizza pizzaopskrift pizza med kartoffel

© Andreas Mikkel Hansen

Kartoffelpizza med rosmarin

Kartofler med rosmarin – her taler vi altså om en smagskombination, der ikke blot er velafprøvet men også elsket af utroligt mange. Husk at skære kartoflerne tynde, så de bliver rigtig bløde, men også får en lille smule knasende skorpe.

Se opskriften her.

hjemmelavet pizza opskrift på pizza pizza bianca

© Anders Schønnemann

Pizza Bianca med manchego

Enhver italiensk mama ville true med pizza-spaden, hvis hun hørte om denne kombination af den italienske nationalspise og en spansk ost. Ikke desto mindre passer den spanske manchego virkelig godt til pizza, fordi den har karakter, men uden at være så kraftig som fx parmesan eller gran padano. Man kan selvfølgelig også bruge en god peccorino, hvis man absolut ikke vil lægge sig ud med de italienske husmødre.

Se opskriften her.

Små pizzaer toppet med gedeost og grønkål

Pizza er ikke blot godt som frokost eller aftensmad – man kan sagtens snacke pizza. Her et et bud på en lille mundbid, der kombinerer det sydeuropæiske med den nordiske grønkål.

Se opskriften her.

pizza opskrift pizza med rødbede hjemmelavet pizza

© Anders Schønnemann

Pizza med rødbede, ricotta og mandler

Med denne opskrift er vi igen på vej ud i noget rod, vil den førnævnte italienske mama mene. Men vær ikke bange – for det første finder hun aldrig ud af det, og for det andet, så smager de let-brændte mandler fantastisk på pizzaen. Ikke mindst sammen med smagen af rodfrugt fra rødbeden og den ferske ricotta.

Se opskriften her.

nem pizza mexicansk pizza opskrift på pizza hjemmelavet pizza tortilla

© Anders Schønnemann

Mexicansk pizza på ingen tid

Her er opskriften til dig, der bare vil have pizza, og slet ikke har tid til at vente på at dejen hæver. Ved at bruge tortillaer, som man kan købe i supermarkedet, kan du skyde genvej til en hurtig og velsmagende pizza på mexicansk vis.

Få opskriften her.

Relaterede Artikler