
Kartoffelpizza med rosmarin
Nem og lækker hjemmelavet kartoffelpizza med både frisk rosmarin og hjemmestødt rosmarinsalt.
AfKlassisk kartoffelpizza
Tomater og pizza er uløseligt knyttet sammen. Den eneste væsentlige undtagelse er pizza con patate - kartoffelpizzaen.
Der er mange forskellige lokale varianter af denne hvide pizza, men den klassiske begrænser sig til kartofler, mozzarella og rosamarin - som i denne opskrift på kartoffelpizza.
Ingredienser
Pizzadejen
- gær 10 g
- lunt vand 1,5 dl
- durumhvedemel 220-240 g, fintmalet
- rosmarinsalt (se nederst) ½ tsk.
- jomfruolivenolie 1 spsk.
- mascarpone 75
Pizza topping
- kartofler 400 g skrællede
- revet mozzarella 1 stor spsk.
- rosmarin 2-3 spsk., friske blade
Sådan gør du
Rør gæren glat med vand. Tilsæt mel, rosmarinsalt og olie. Ælt alt til en glat dej, og lad pizzadejen hvile lunt i ca. 1 time.
Tryk dejen ud til en firkant, ca. 20 × 35 cm. Læg den på bagepladen, og smør dejen med mascarpone.
Skær kartoflerne i 2-3 mm tykke skiver. Kog dem 4-5 min., og fordel dem afdryppet på dejen.
Drys med rosmarin og lidt rosmarinsalt, drys mozzarella over, og bag pizzaen i en 200-230° varm ovn i ca. 15 min.
Tip til rosmarinsaltet: Rosmarinsalt laves af 1 spsk. havsalt og 2 spsk. friske rosmarinblade, som stødes sammen.
Spis pizzaen rygende hed fra ovnen og gør gerne som italienerne - spis kartoffelpizzaen som forret.
Har du lyst til at prøve andre pizze med samme lækre dej? Se Bobedres oversigt med de bedste pizza toppings og pizzafyld her.