Kartoffelpizza med rosmarin

Nem og lækker hjemmelavet kartoffelpizza med både frisk rosmarin og hjemmestødt rosmarinsalt.

Kartoffelpizza med rosmarin
© Christa Alstrup og Andreas Mikkel Hansen

Klassisk kartoffelpizza

Tomater og pizza er uløseligt knyttet sammen. Den eneste væsentlige undtagelse er pizza con patate - kartoffelpizzaen.

Der er mange forskellige lokale varianter af denne hvide pizza, men den klassiske begrænser sig til kartofler, mozzarella og rosamarin - som i denne opskrift på kartoffelpizza.

Ingredienser

Pizzadejen

  • gær 10 g
  • lunt vand 1,5 dl
  • durumhvedemel 220-240 g, fintmalet
  • rosmarinsalt (se nederst) ½ tsk.
  • jomfruolivenolie 1 spsk.
  • mascarpone 75

Pizza topping

  • kartofler 400 g skrællede
  • revet mozzarella 1 stor spsk.
  • rosmarin 2-3 spsk., friske blade

Sådan gør du

Rør gæren glat med vand. Tilsæt mel, rosmarinsalt og olie. Ælt alt til en glat dej, og lad pizzadejen hvile lunt i ca. 1 time.

Tryk dejen ud til en firkant, ca. 20 × 35 cm. Læg den på bagepladen, og smør dejen med mascarpone.

Skær kartoflerne i 2-3 mm tykke skiver. Kog dem 4-5 min., og fordel dem afdryppet på dejen.

Drys med rosmarin og lidt rosmarinsalt, drys mozzarella over, og bag pizzaen i en 200-230° varm ovn i ca. 15 min.

Tip til rosmarinsaltet: Rosmarinsalt laves af 1 spsk. havsalt og 2 spsk. friske rosmarinblade, som stødes sammen.

Spis pizzaen rygende hed fra ovnen og gør gerne som italienerne - spis kartoffelpizzaen som forret.

Relaterede Artikler