Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kartoffelpizza med rosmarin

Nem og lækker hjemmelavet kartoffelpizza med både frisk rosmarin og hjemmestødt rosmarinsalt.

Kartoffelpizza med rosmarin

© Christa Alstrup og Andreas Mikkel Hansen

Klassisk kartoffelpizza

Tomater og pizza er uløseligt knyttet sammen. Den eneste væsentlige undtagelse er pizza con patate - kartoffelpizzaen.

Der er mange forskellige lokale varianter af denne hvide pizza, men den klassiske begrænser sig til kartofler, mozzarella og rosamarin - som i denne opskrift på kartoffelpizza.

Ingredienser

Pizzadejen

  • gær 10 g
  • lunt vand 1,5 dl
  • durumhvedemel 220-240 g, fintmalet
  • rosmarinsalt (se nederst) ½ tsk.
  • jomfruolivenolie 1 spsk.
  • mascarpone 75

Pizza topping

  • kartofler 400 g skrællede
  • revet mozzarella 1 stor spsk.
  • rosmarin 2-3 spsk., friske blade

Sådan gør du

Rør gæren glat med vand. Tilsæt mel, rosmarinsalt og olie. Ælt alt til en glat dej, og lad pizzadejen hvile lunt i ca. 1 time.

Tryk dejen ud til en firkant, ca. 20 × 35 cm. Læg den på bagepladen, og smør dejen med mascarpone.

Skær kartoflerne i 2-3 mm tykke skiver. Kog dem 4-5 min., og fordel dem afdryppet på dejen.

Drys med rosmarin og lidt rosmarinsalt, drys mozzarella over, og bag pizzaen i en 200-230° varm ovn i ca. 15 min.

Tip til rosmarinsaltet: Rosmarinsalt laves af 1 spsk. havsalt og 2 spsk. friske rosmarinblade, som stødes sammen.

Spis pizzaen rygende hed fra ovnen og gør gerne som italienerne - spis kartoffelpizzaen som forret.

Relaterede Artikler