Pizza med bladbede, karamelliserede løg og ricotta

Lækker og sprød hjemmelavet pizza med karamelliseret løg. En sikker vinder til hverdagen.

pizza hjemmelavet

© Lone Kjær

pizza hjemmelavet

© Lone Kjær

Kom lidt fuldkornsdurummel i dejen, og bag pizzaen ved højeste varme, så bunden bliver uimodståelig sprød. Her har jeg toppet pizzaen med sæsonens bladbede, lidt karamelliserede løg og en blød ricotta. Helt simpelt og ret populært.

4 stk.

Pizzadej

  • 2 ½ dl vand
  • 20 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • ca. 150 g italiensk hvedemel (tipo 00)

Topping

  • 2 løg
  • 10 g smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1-2 bladbede afhængig af størrelsen
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g ricotta
  • olivenolie

Fremgangsmåde:

Pizzadej

  • Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og ælt først fuldkornsdurummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Topping

  • Skær løgene i ringe. Smelt smørret på en pande, og brun løgene. Drys sukker over, og lad løgene karamellisere. Tag løgene af panden.
  • Rens bladbeden, og skær det groveste af stilkene fra. Skær bladbederne igennem på langs. Varm olien på panden og steg bede med presset hvidløg et par minutter.
  • Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 4 stykker og rul hvert stykke ud til en pizza med en diameter på ca. 25 cm.
  • Fordel pizzaerne på bagepapir. Pensl bundene med olivenolie og top med løg, bladbede og ricotta. Krydr med salt og peber, og bag pizzaerne i en forvarmet ovn ved 250 ° i ca. 12 min. Bag pizzaerne enten på en bagesten eller en meget varm bageplade.
  • Drys de nye bagte pizzaer med frisk oregano.

TIP Efter at dejen er slået ned, kan den pakkes i folie og opbevares i køleskab. Her holder den sig fint et par dage.

Relaterede Artikler