Kom lidt fuldkornsdurummel i dejen, og bag pizzaen ved højeste varme, så bunden bliver uimodståelig sprød. Her har jeg toppet pizzaen med sæsonens bladbede, lidt karamelliserede løg og en blød ricotta. Helt simpelt og ret populært.
4 stk.
Pizzadej
2 ½ dl vand
20 g gær
2 tsk. salt
200 g fuldkornsdurummel
ca. 150 g italiensk hvedemel (tipo 00)
Topping
2 løg
10 g smør
2 spsk. sukker
1-2 bladbede afhængig af størrelsen
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
200 g ricotta
olivenolie
Fremgangsmåde:
Pizzadej
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og ælt først fuldkornsdurummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Topping
Skær løgene i ringe. Smelt smørret på en pande, og brun løgene. Drys sukker over, og lad løgene karamellisere. Tag løgene af panden.
Rens bladbeden, og skær det groveste af stilkene fra. Skær bladbederne igennem på langs. Varm olien på panden og steg bede med presset hvidløg et par minutter.
Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 4 stykker og rul hvert stykke ud til en pizza med en diameter på ca. 25 cm.
Fordel pizzaerne på bagepapir. Pensl bundene med olivenolie og top med løg, bladbede og ricotta. Krydr med salt og peber, og bag pizzaerne i en forvarmet ovn ved 250 ° i ca. 12 min. Bag pizzaerne enten på en bagesten eller en meget varm bageplade.
Drys de nye bagte pizzaer med frisk oregano.
TIP Efter at dejen er slået ned, kan den pakkes i folie og opbevares i køleskab. Her holder den sig fint et par dage.