Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Pizza med ricotta, spinat og tomater

De bedste pizzaer er enkle og toppes med få velsmagende råvarer. De friske tomater er lækre som frisk topping.

pizza med tomat, spinat og tomater

© Ulf Svane

Pizza med ricotta, spinat og tomater

4 pizzaer

Det skal du bruge:

Pizzadej

  • 2,5 dl. vand
  • 20 g. gær
  • 2 tsk. salt
  • 150 g. fuldkornsdurummel
  • ca. 200 g. hvedemel

Topping

  • 200 g. ricotta
  • Flagesalt
  • Olivenolie
  • 300 g. spinat
  • 4 kviste timian
  • Tomater, gerne San Marzano
  • 1 lille potte basilikum
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri
  2. Tilsæt salt og ælt først fuldkornsdurummel og dernæst hvedemel i dejen
  3. Ælt til dejen er glat og smidig.
  4. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time
  5. Slå dejen ned på et meldrysset bord
  6. Del den i fire stykker, og rul hvert dejstykke tyndt ud
  7. Smør pizzabundene med ricotta, krydr med salt, og dryp med olie
  8. Skyl spinat, og slyng den godt fri for vand
  9. Damp den i det vand, der hænger ved, til den falder lidt sammen
  10. Afdryp, og fordel spinaten på pizzaerne
  11. Drys med hakket timian, og bag pizzaerne i ovnen ved 250 grader i ca. 10 min
  12. Skær tomaterne i skiver, og vend med basilikum
  13. Top de nybagte pizzaer, og krydr med salt og peber

Relaterede Artikler