Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Jordskokpizza med stenbiderrogn og dildcreme

Prøv sæsonens stenbiderrogn som topping på en sprød hjemmebagt pizza. Det smager forbavsende godt, og er prisen i bund, må der gerne toppes rigeligt på.

© Anders Schønnemann

Jordskokpizza med stenbiderrogn og dildcreme

Det skal du bruge:

Pizzadej

  • 2 1⁄2 dl vand
  • 20 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 200 g durummel
  • ca. 200 g hvedemel

Topping

  • 2 hele mozzarella
  • 200 g jordskokker
  • 100 g babyspinat
  • olivenolie til pensling
  • salt og peber
  • min. 100 g renset stenbiderrogn

Dildcreme

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 lille bundt dild
  • salt og peber

Sådan gør du:

Pizzadej

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt salt, og ælt først durummel og dernæst hvedemel i dejen.
  3. Ælt til dejen er glat og smidig.
  4. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Topping

  1. Skær osten i skiver. Skræl jordskokker og skær i tynde skiver.
  2. Skyl spinaten og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand.
  3. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire stykker, og rul hvert dejstykke tyndt ud.
  4. Pensl pizzaerne med olivenolie, og top med mozzarella, spinat og jordskokker. Krydr med salt og peber.
  5. Bag pizzaerne enkeltvis i ovnen ved 250 grader i ca. 8 min., til de er sprøde.

Dildcreme

  1. Rør creme fraiche med hakket dild og smag til med salt og peber.
  2. Top de nybagte pizzaer med stenbiderrogn og dildcreme.

Relaterede Artikler