Jordskokpizza med stenbiderrogn og dildcreme

Prøv sæsonens stenbiderrogn som topping på en sprød hjemmebagt pizza. Det smager forbavsende godt, og er prisen i bund, må der gerne toppes rigeligt på.

© Anders Schønnemann

INGREDIENSER

PIZZADEJ

2 1⁄2 dl vand 20 g gær 2 tsk. salt 200 g durummel ca. 200 g hvedemel

TOPPING

2 hele mozzarella 200 g jordskokker 100 g babyspinat olivenolie til pensling salt og peber min. 100 g renset stenbiderrogn

DILDCREME

1 dl creme fraiche 1 lille bundt dild salt og peber

SÅDAN GØR DU:

PIZZADEJ

• Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig. • Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

TOPPING

• Skær osten i skiver. Skræl jordskokker og skær i tynde skiver. Skyl spinaten og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand. • Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire stykker, og rul hvert dejstykke tyndt ud. Pensl pizzaerne med olivenolie, og top med mozzarella, spinat og jordskokker. Krydr med salt og peber. Bag pizzaerne enkeltvis i ovnen ved 250 grader i ca. 8 min., til de er sprøde.

DILDCREME

Rør creme fraiche med hakket dild og smag til med salt og peber. Top de nybagte pizzaer med stenbiderrogn og dildcreme.