
Jordskokpizza med stenbiderrogn og dildcreme
Prøv sæsonens stenbiderrogn som topping på en sprød hjemmebagt pizza. Det smager forbavsende godt, og er prisen i bund, må der gerne toppes rigeligt på.
AfLone Kjær
Jordskokpizza med stenbiderrogn og dildcreme
Det skal du bruge:
Pizzadej
- 2 1⁄2 dl vand
- 20 g gær
- 2 tsk. salt
- 200 g durummel
- ca. 200 g hvedemel
Topping
- 2 hele mozzarella
- 200 g jordskokker
- 100 g babyspinat
- olivenolie til pensling
- salt og peber
- min. 100 g renset stenbiderrogn
Dildcreme
- 1 dl creme fraiche
- 1 lille bundt dild
- salt og peber
Sådan gør du:
Pizzadej
- Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
- Tilsæt salt, og ælt først durummel og dernæst hvedemel i dejen.
- Ælt til dejen er glat og smidig.
- Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Topping
- Skær osten i skiver. Skræl jordskokker og skær i tynde skiver.
- Skyl spinaten og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand.
- Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire stykker, og rul hvert dejstykke tyndt ud.
- Pensl pizzaerne med olivenolie, og top med mozzarella, spinat og jordskokker. Krydr med salt og peber.
- Bag pizzaerne enkeltvis i ovnen ved 250 grader i ca. 8 min., til de er sprøde.
Dildcreme
- Rør creme fraiche med hakket dild og smag til med salt og peber.
- Top de nybagte pizzaer med stenbiderrogn og dildcreme.