© Anders Schønnemann

Jordskokpizza med stenbiderrogn og dildcreme

Prøv sæsonens stenbiderrogn som topping på en sprød hjemmebagt pizza. Det smager forbavsende godt, og er prisen i bund, må der gerne toppes rigeligt på.

Jordskokpizza med stenbiderrogn og dildcreme

Det skal du bruge:

Pizzadej

  • 2 1⁄2 dl vand
  • 20 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 200 g durummel
  • ca. 200 g hvedemel

Topping

  • 2 hele mozzarella
  • 200 g jordskokker
  • 100 g babyspinat
  • olivenolie til pensling
  • salt og peber
  • min. 100 g renset stenbiderrogn

Dildcreme

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 lille bundt dild
  • salt og peber

Sådan gør du:

Pizzadej

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt salt, og ælt først durummel og dernæst hvedemel i dejen.
  3. Ælt til dejen er glat og smidig.
  4. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Topping

  1. Skær osten i skiver. Skræl jordskokker og skær i tynde skiver.
  2. Skyl spinaten og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand.
  3. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire stykker, og rul hvert dejstykke tyndt ud.
  4. Pensl pizzaerne med olivenolie, og top med mozzarella, spinat og jordskokker. Krydr med salt og peber.
  5. Bag pizzaerne enkeltvis i ovnen ved 250 grader i ca. 8 min., til de er sprøde.

Dildcreme

  1. Rør creme fraiche med hakket dild og smag til med salt og peber.
  2. Top de nybagte pizzaer med stenbiderrogn og dildcreme.