Hjemmelavet pizza

Bianca med manchego

© Anders Schønnemann

Til 4 pizzaer vand 4 dl koldt gær 25 g salt 2 tsk fint olivenolie 2 spsk. mel 1 dl durumhvede hvedemel ca. 1 l creme fraiche 200 g 38% manchego-ost 250 g basilikum grønne og sorte oliven

Kom vand og gær i en skål og rør sammen. Kom salt, olie og durum- mel heri. Rør nu hvedemel i lidt efter lidt indtil du har en smidig dej. Ælt dejen godt igennem. Dæk med film og stil koldt i 3-4 timer. Tag ud og stil dejen i stuetemperatur, indtil den skal bages. Sæt ovnen på 250 grader og stil bagestenen herind. Del dejen i fire stykker. Rul dejen helt flad på et meldrysset bord. Smør creme fraiche ud på bunden af dejen. Skær ost i skiver og fordel herpå. Bag pizzaerne gyldne på stenplade eller bradepande. Kik efter 5 min. Server pizzaerne med basilikum og oliven på toppen.

Relaterede Artikler