© Anders Schønnemann

Sprød pizza med hvid sauce og stærk manchego

Pizzaen har en helt sprød bund og toppet med en skarp manchego og salte oliven.

Sprød pizza med hvid sauce og stærk manchego

4 pizzaer

Det skal du bruge:

  • 4 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk fint salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl durumhvedemel
  • Ca. 1 l hvedemel
  • 200 g creme fraiche, 38%
  • 250 g manchego-ost
  • Basilikum
  • Grønne og sorte oliven

Sådan gør du:

  1. Kom vand og gær i en skål og rør sammen
  2. Kom salt, olie og durummel heri
  3. Rør nu hvedemel i lidt efter lidt, indtil du har en smidig dej
  4. Ælt dejen godt igennem
  5. Dæk med film og stil koldt i 3-4 timer
  6. Tag ud og stil dejen i stuetemperatur, indtil den skal bages
  7. Sæt ovnen på 250 grader og stil bagestenen herind
  8. Del dejen i fire stykker
  9. Rul dejen helt flad på et meldrysset bord
  10. Smør creme fraiche ud på bunden af dejen
  11. Skær ost i skiver og fordel herpå
  12. Bag pizzaerne gyldne på stenplade eller bradepande
  13. Kig efter 5 min
  14. Server pizzaerne med basilikum og oliven på toppen