
Sprød pizza med hvid sauce og stærk manchego
Pizzaen har en helt sprød bund og toppet med en skarp manchego og salte oliven.
AfMaria Meldgaard
Sprød pizza med hvid sauce og stærk manchego
4 pizzaer
Det skal du bruge:
- 4 dl koldt vand
- 25 g gær
- 2 tsk fint salt
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dl durumhvedemel
- Ca. 1 l hvedemel
- 200 g creme fraiche, 38%
- 250 g manchego-ost
- Basilikum
- Grønne og sorte oliven
Sådan gør du:
- Kom vand og gær i en skål og rør sammen
- Kom salt, olie og durummel heri
- Rør nu hvedemel i lidt efter lidt, indtil du har en smidig dej
- Ælt dejen godt igennem
- Dæk med film og stil koldt i 3-4 timer
- Tag ud og stil dejen i stuetemperatur, indtil den skal bages
- Sæt ovnen på 250 grader og stil bagestenen herind
- Del dejen i fire stykker
- Rul dejen helt flad på et meldrysset bord
- Smør creme fraiche ud på bunden af dejen
- Skær ost i skiver og fordel herpå
- Bag pizzaerne gyldne på stenplade eller bradepande
- Kig efter 5 min
- Server pizzaerne med basilikum og oliven på toppen