© Anders Schønnemann

Pizza med rødbede, ricotta og mandler

Kom lidt rødbede i din pizzadej for en rødlig og mere rustik pizza og top med ricotta, karamelliserede rødløg og saltmandler.

Pizza med rødbede, ricotta og mandler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 100 g rødbede
  • 1¼ dl vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 100 g fuldkornsdurummel
  • 62 g italiensk hvedemel (tipo 00)
  • 100 g ricotta
  • ½ tsk. salt
  • 1 stk. rødløg
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • olivenolie til pensling
  • rosmarinkviste
  • 25 g saltede mandler

Sådan gør du:

  1. Skræl rødbeden, og riv den på den grove side af et rivejern.
  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt rødbede, salt, og ælt først fuldkornsdurummel og dernæst hvedemel i dejen.
  1. Ælt, til dejen er glat og smidig.
  1. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  1. Slå dejen ned på et meldrysset bord.
  1. Del den i fire stykker, og rul hvert dejstykke tyndt ud.
  1. Fordel pizzaerne på bageplader med bagepapir.
  1. Rør ricotta med salt. Skær løgene i ringe, og svits dem klare i olivenolien. Drys med sukker, og vend rundt, til løgene karamelliserer en smule.
  1. Pensl pizzabundene med olivenolie, og top med ricotta og løg.
  1. Drys med hakket rosmarin og hakkede saltede mandler.
  1. Bag pizzaerne i en forvarmet ovn ved 250° i ca. 12 min.

TIP Efter at dejen er slået ned, kan den pakkes i folie og opbevares i køleskab, hvor den holder sig fint et par dage.