Hjemmelavet snaps med havtorn
© KATJA LETH ATZEN

Her er 5 opskrifter på hjemmelavet snaps

Vi har samlet vores favoritter: Fra den klassiske kryddersnaps til hjemmelavet snaps med havtorn. Det hele kan laves derhjemme i køkkenet.

Haps haps haps

... Nu skal vi ha' snaps – og måske du skulle prøve en hjemmelavet snaps i år? At lave sin egen snaps behøver ikke at være svært, og de fleste opskrifter er faktisk ret simple at følge. Du kan lave snaps af det meste, så du kan vælge lige netop det, som du bedst kan lide, for eksempel snaps med havtorn, jule snaps eller måske en chili snaps?

Vi har samlet vores 5 snapse-favoritter nedenfor med dertilhørende opskrifter. Samtidig har vi også 4 smarte tips gemt i ærmet, så du kan lave den perfekte snaps.

Hjemmelavet snaps med havtorn
© KATJA LETH ATZEN

Snaps med havtorn

Havtorn er en fremragende smagsgiver og er med sin syrlige og friske smag helt perfekt til snapsen henover julen. Hvis du tør prøve dig frem, så finder du her vores opskrift på hjemmelavet snaps med havtorn.

© Pernille Greve

Julesnaps med juleingredienser

Prøv en skøn hjemmelavet snaps med alt det bedste fra julen: lakridsrod, kanel, kardemomme, vanilje og nelliker. Opskriften er simpel, og snapsen skal kun trække i 4 dage. Men meget gerne længere. Find opskriften på julesnapsen her.

Hjemmelavet snaps med blåbær
© KATJA LETH ATZEN

Blåbærsnaps

Blåbærsnapsen er en velsmagende kryddersnaps baseret på kun 2 ingredienser. Den er nem at lave og har en dejlig rund smag og tilmed en fantastisk farve. Find opskriften på hjemmelavet blåbærsnaps her.

Hjemmelavet kryddersnaps
© MUUSMAN FORLAG

Kryddersnaps

Den klassiske krydrede julesnaps er et must til julefrokosten. Se hvordan du laver den her.

Hjemmelavet chilisnaps med citron
© KATJA LETH ATZEN

Chilisnaps med citron

Hvis du er lidt modig, så er denne snaps noget for dig. Den er skarp og perfekt til julens fede mad. Her er opskriften på den hjemmelavede snaps med chili og citron.

4 tips til din hjemmelavede snaps

  1. Brug hele råvarer: Med mindre det står i opskriften, så lad være med at skære i råvarerne – på den måde bevarer de bedst smagen.
  2. Opbevar din snaps et køligt sted: Du behøver ikke nødvendigvis fylde dit køleskab op med snaps, men opbevar dem i et skur, eller et køligt rum i hjemmet. Så stilner aldringsprocessen, og snapsen holdes friskere i længere tid.
  3. Undgå solen: I denne mørke tid er dette ikke det store problem, men hold alligevel snapsen væk fra direkte sollys, da solen kan ændre de aromastoffer, der findes i råvarerne.
  4. Tilsmagning: For alle hjemmelavede snaps gælder det, at hvis smagen er for bitter eller kraftig, kan den justeres med enten vodka eller klar snaps. En færdig snaps kan også sødes med flydende sødekilder som ahornsirup, honning eller lignende.

LÆS OGSÅ