
7 opskrifter på den bedste hjemmelavet snaps til julen
Vi har samlet vores favoritter: Fra den klassiske kryddersnaps til hjemmelavet snaps med havtorn. Og de kan alle laves derhjemme i køkkenet.
Af — 25. oktober 2023Haps haps haps
... Nu skal vi ha' snaps – og måske du skulle prøve en hjemmelavet en af slagsen i år?
At brygge sin egen snaps behøver ikke at være svært, og de fleste opskrifter er faktisk ret simple at gå til. Du kan lave snaps af det meste, så du kan vælge lige netop den smag, du bedst kan lide. Prøv fx snaps med smag af havtorn, julesnaps eller hvad med en chilisnaps?
Vi har samlet vores snapse-favoritter nedenfor med dertilhørende opskrifter – både dem med lange trækketider og de hurtige hjemmelavede snapse til dig, der ude i sidste øjeblik. Derudover har vi også 5 smarte tips gemt i ærmet, så du kan lave den perfekte snaps til julen.
5 tips til din hjemmelavede snaps
- Brug hele råvarer: Medmindre det står i opskriften, så lad være med at skære i råvarerne – på den måde bevarer de bedst smagen.
- Opbevar din snaps et køligt sted: Du behøver ikke nødvendigvis fylde dit køleskab op med snaps, men opbevar dem gerne i et skur eller et køligt rum i hjemmet. Så stilner aldringsprocessen, og snapsen holdes friskere i længere tid.
- Undgå solen: I denne mørke tid er dette ikke det store problem, men hold alligevel snapsen væk fra direkte sollys, da solen kan ændre de aromastoffer, der findes i råvarerne.
- Tilsmagning: For alle hjemmelavede snapse gælder det, at hvis smagen er for bitter eller kraftig, kan den justeres med enten vodka eller klar snaps. En færdig snaps kan også sødes med flydende sødekilder, som fx ahornsirup, honning eller lignende.
- Server den i tide: Mange snapse bliver bedre med tiden – men ikke alle. Sørg derfor for at drikke dem i tide, så de ikke bliver bitre eller får en dårlig smag. Din hjemmelavede snaps kan dog ikke som sådan blive for gammel, det er blot smagen, der ændrer sig.