Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Snaps: 5 opskrifter på hjemmelavet snaps

Vi har samlet vores favoritter: Fra den klassiske kryddersnaps til hjemmelavet havtorne snaps.

Haps haps haps

... Nu skal vi ha' snaps – og måske du skulle prøve en hjemmelavet snaps i år? At lave sin egen snaps behøver ikke at være svært og de fleste opskrifter er faktisk ret simple af følge. Videre kan du lave snaps af det meste, så du kan vælge lige det, som du bedst kan lide, så som: snaps med havtorn, jule snaps eller måske chili snaps?

Vi har samlet vores 4 favoritter nedenfor, og giver dig fire lækre opskrifter på hjemmelavet snaps.

© Katja Leth Atzen

Snapsen serveres i en karafel fra Rig-tig.

Snaps med havtorn

Havtorn er en fremragende smagsgiver og er med sin syrlige og friske smag helt perfekt til snapsen henover julen. Hvis du tør prøve dig frem, så finder du her vores opskrift på hjemmelavet snaps med havtorn.

© Pernille Greve

Julesnaps med juleingredienser

Prøv en skøn hjemmelavet snaps med alt det bedste ved julen: lakridsrod, kanel, kardemomme, vanilje og nelliker. Opskriften er simpel, og snapsen skal kun stå og trække i 4 dage. Men meget gerne længere. Find opskriften på julesnapsen her.

© Katja Leth Atzen

Snapsen serveres i et opbevaringsglas fra Rig-tig.

Blåbærsnaps

Blåbærsnapsen er en velsmagende kryddersnaps baseret på kun 2 ingredienser. Den er nem at lave og har en dejlig rund smag og tilmed en fantastisk farve. Find opskriften på hjemmelavet blåbærsnaps her.

© Muusman Forlag

Kryddersnaps

Den klassiske krydrede julesnaps er et must til julefrokosten. Se hvordan du laver den her.

© Katja Leth Atzen

Snapsen serveres i et opbevaringsglas fra Rig-tig.

Chilisnaps med citron

Hvis du er lidt modig, så er denne snaps noget for dig. Den er skarp og perfekt til julens fede mad. Her er opskriften på den hjemmelavede snaps med chili og citron.

4 tips til din hjemmelavet snaps

  1. Brug hele råvare: Med mindre det står i opskriften, så lad være med at skære i råvarerne – på den måde bevarer de bedst smagen.
  2. Opbevar din snaps et køligt sted: Du behøver ikke nødvendigvis fylde dit køleskab op med snaps, men opbevar dem i et skur, eller et køligt rum i hjemmet. Så stilner aldringsprocessen, og snapsen holdes friskere i længere tid.
  3. Undgå solen: I denne mørke tid er dette ikke det store problem, men hold alligevel snapsen væk fra direkte sollys, da solen kan ændre de aromastoffer, der findes i råvarerne.
  4. Tilsmagning: For alle hjemmelavede snaps gælder det, at hvis smagen er for bitter eller kraftig, kan den justeres med enten vodka eller klar snaps. En færdig snaps kan også sødes med flydende sødekilder som ahornsirup, honning eller lignende.

Relaterede Artikler