Annette von einem på torvet
© Annette Von Einem

“Der er specielle blomster og grønne grenplanter som dukker op på torvet og glæder én”

Godmorgen! Blomsterfolket står tidligt op for at være på torvet og finde de bedste og mest spændende blomster. Men hvad er det egentlig de laver derude på torvet? Følg i hælene på blomsterdesigner Annette von Einem en tidlig morgenstund, og få tips og tricks til dine sommerblomster.

© Annette Von Einem

Jeg er kommet på det gamle Grønttorv i Valby siden 2001, og de sidste 2 år på det nye Copenhagen Market i Tåstrup. Copenhagen Markets grossister distribuerer og handler engros med frugt, grønt, blomster og relaterede produkter til detailhandlere i Danmark og Sydsverige. Det er Nordens største, mest moderne distributionscenter, og med 67.000 m2 er der rig mulighed for indkøb og inspiration. Så det er bare at få fyldt vognen op med lækre sager til mine hoteller, bryllupper, arrangementer og eventkunder. Hoteller og faste kunder får friske blomster hver uge. Ved events, bryllupper, fester m.m. køber jeg specielt ind til hver enkelt kunde. Jeg handler derfor forskelligt ind, men snitblomster til arrangementer og buketter står altid i ordrebogen. Jeg triller flere containere ud af hallerne hver uge, og det bliver til en del - på en container kan der være 5 kasser planter på hver hylde. Det afhænger så af hvor høje planterne er, om der er 3 eller 6 hylder.

Men uanset hvor mange blomster og spændende planter jeg ser, så bliver jeg altid begejstret, og hver sæson har sin charme. Jeg kan ikke sige hvilken jeg holder mest af, da jeg gang på gang bliver overrasket over den nye sæson. Variationen af udvalget i årstiderne er fortryllende. Der er specielle blomster og grønne grenplanter som dukker op på torvet og glæder én. Så får jeg bare lyst til at købe lidt ekstra.

Annette Von Einems bedste tips og tricks til dine nyindkøbte planter.

Lewisia
© Annette Von Einem