Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tips og tricks til dine nyindkøbte planter

+ blomsterdesignerens favoritplanter til haven eller altanen.

Tips & tricks til planter:

  • Husk at dyppe - gerne gennemvæde - dine planter i vand, inden de plantes.

  • Det er en god idé, at løsne jorden let inden du planter, så sætter de nemmere rødder. Man skal naturligvis vælge den jord, der passer til planten, krukkejord, surbedsbund, rosenjord

  • Husk at læse om planten, så den placeres korrekt i forhold til sol og skygge.

  • Vand altid morgen eller sen aften, da vanding i dagtimerne som kan skade planterne, da det ofte er for varmt om dagen - vander du i dagtimerne i sol, vil det være som at koge planten. Tidlig morgen og aften er det mere svalt og det er bedre for planten.

Mini Petunia

© Annette Von Einem

1. Mini Petunia

Så fine og små i blomsten, og meget flottere og mere trendy end de storblomstrede. En solid lille blomst, der klarer sig super både i altankasser og krukker, og blomstrer det meste af sommeren.

© Annette Von Einem

2. Bordeaux kløver - Oxalis Acetosella

Bare helt kort: Skovsyre! Jeg er vild med dens design og holdbarhed. Den holder hele sommeren og breder sig rigtig meget, både i krukker og i haven. Og så er det en fin pynt til mad og i salaten.

Lewisia

© Annette Von Einem

3. Lewisia

De ligner et husløg, men er en stenbedsplante og blomstrer rigtig meget hele sommeren. En sej lille sag, der fås i mange skønne kraftige sorbet-farver.

Coleus

© Annette Von Einem

4. Coleus

Den vokser sig stor og fyldig, og den findes i et væld af farver, fra limegul til stribet, sort, bordeaux, kobber. En spændende plante i potter som er super holdbar. Vokser sig store og flotte over 40 cm høje og brede.

© Annette Von Einem

5. Husløg

De små seje stenbedsplanter med blomster hitter på trendlisten. Deres design er skarpt, og blomsterne fine. Husløg findes jo i mange udformninger og farver, og trives både i bedet, altankassen og krukker.

og mine 3 favoritter ….

6. Akeleje (Aquilegia) er en slægt med mange arter på den nordlige halvkugle. Akeleje fås i så mange fine farver, og lever lidt deres helt eget liv; den kan pludselig dukke op flere steder i haven, uden at du gjorde meget for at hjælpe den på vej. Jeg elsker dens smukke blomster både i haven, i krukker og når de plukkes ind til vaser i stuen. Akeleje er flerårig, og står en lille uges tid flot i vase.

7. Geranium. Jeg er total vil med duftplanter, specielt den robuste duftende Geranium! Denne er en tidlig udplantningsplante, der kan tåle temperaturer helt ned til 5 grader. Det er en plante, du kan have stor glæde af lige fra det tidlige forår og hen over sommeren. Især hvis man sørger for at plante den i krukker eller altankasser, så den er hævet lidt over jorden. Den fås i mange skønne farver.

8. Løjtnantshjerte– en plante med mange navne. Løjtnantshjerte er en gammel populær bondehaveplante, eller hvad englænderne ville kalde en typisk 'cottage garden' plante. Herhjemme kalder vi den ”hjerteblomst” efter blomstens form, eller ”løjtnantshjerte” - efter sigende fordi det hvide i blomsten, hvis man vender den på hovedet, både ligner en kvinde og en champagneflaske, dvs. netop det en løjtnant tænker mest på! Lidt gammeldags, men meget sødt. Personligt er det en snitblomst jeg bruger rigtig, rigtig meget i mine arrangementer - og i år har jeg fået den i haven. Glæder mig til at se den vokse sig stor og give endnu flere blomster næste år.

Her kan du følge Annette Von Einem en dag på Torvet, hvor hun køber planter og blomster.

Håndplukket til dig