Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

“Der er specielle blomster og grønne grenplanter som dukker op på torvet og glæder én”

Godmorgen! Blomsterfolket står tidligt op for at være på torvet og finde de bedste og mest spændende blomster. Men hvad er det egentlig de laver derude på torvet? Følg i hælene på blomsterdesigner Annette von Einem en tidlig morgenstund, og få tips og tricks til dine sommerblomster.

Annette von einem på torvet

© Annette Von Einem

Luften er altid kølig, og kaffen varm. Jeg elsker at komme på torvet, og syntes det er vildt hyggeligt at sige godmorgen til kollegaerne og få en lille snak. Nogle gange har jeg tid til at stoppe op, og andre gange er det bare et hjerteligt ”godmorgen”. Jeg skal jo hurtigst muligt hjem på værkstedet og arbejde, så bevæbnet med min indkøbsliste og skridsikre løbesko kaster jeg mig ud i opgaven.

Torvet åbner portene kl. 04.00, men mine morgener starter omkring kl. 6. Jeg er på Torvet ca. 2-3 gange om ugen, og jeg starter med en kvik oversigtsrunde hos de leverandører jeg ved har de varer jeg skal bruge. Jeg sætter de vigtigste til side på en reserveret container - en slags rullevogn i flere etager. Det er jo ærgerligt, hvis de blomster man havde set sig lun på pludselig er væk, så man må være hurtig og få reserveret blomsterne. Derefter går jeg en stille runde og finder det sidste. Lader mig overraske, og inspirere af de forskellige leverandørers morgenudvalg.

Jeg er meget visuel, og lader mig gerne inspirere af dagens udvalg og tilbud. Nogle gange har jeg farve- og blomsterønsker med fra kunden. Men uanset hvad der står på dagens indkøbsliste går jeg altid efter friske varer. Jeg har naturligvis mine favoritsteder, hvor jeg handler. Det er dér, hvor jeg ved kvaliteten og prisen er i orden. Det er vildt vigtigt med gode leverandører. Det gode samarbejde og kendskabet til hinanden gør, at de hjælper stort, når jeg har brug for noget helt specielt eller store mængder. Så er jeg sikker på at få varerne hjem til opgaven. Alt efter ordrens omfang vurderer jeg, om jeg køber online fra Holland, eller på torvet i Tåstrup. Men uanset hvor jeg handler, så er mine samarbejdspartnere både i ind og udland fuldstændig uundværlige.

© Annette Von Einem

Jeg er kommet på det gamle Grønttorv i Valby siden 2001, og de sidste 2 år på det nye Copenhagen Market i Tåstrup. Copenhagen Markets grossister distribuerer og handler engros med frugt, grønt, blomster og relaterede produkter til detailhandlere i Danmark og Sydsverige. Det er Nordens største, mest moderne distributionscenter, og med 67.000 m2 er der rig mulighed for indkøb og inspiration. Så det er bare at få fyldt vognen op med lækre sager til mine hoteller, bryllupper, arrangementer og eventkunder. Hoteller og faste kunder får friske blomster hver uge. Ved events, bryllupper, fester m.m. køber jeg specielt ind til hver enkelt kunde. Jeg handler derfor forskelligt ind, men snitblomster til arrangementer og buketter står altid i ordrebogen. Jeg triller flere containere ud af hallerne hver uge, og det bliver til en del - på en container kan der være 5 kasser planter på hver hylde. Det afhænger så af hvor høje planterne er, om der er 3 eller 6 hylder.

Men uanset hvor mange blomster og spændende planter jeg ser, så bliver jeg altid begejstret, og hver sæson har sin charme. Jeg kan ikke sige hvilken jeg holder mest af, da jeg gang på gang bliver overrasket over den nye sæson. Variationen af udvalget i årstiderne er fortryllende. Der er specielle blomster og grønne grenplanter som dukker op på torvet og glæder én. Så får jeg bare lyst til at købe lidt ekstra.

Annette Von Einems bedste tips og tricks til dine nyindkøbte planter.

Lewisia

© Annette Von Einem

Håndplukket til dig