Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Smuk, rød julesnaps med hindbær

Prøv denne skønne hjemmelavede snaps med hindbær og vanilje, der kun skal trække på køl i 3-4 dage.

© Foto: Pernille Greve, Styling og design: Lone Monna

Hjemmelavetsnaps med hindbær og vanilje

Det skal du bruge:

  • 300 g optøede hindbær
  • ½ l akvavit, fx Aalborg Basis eller vodka
  • 1 vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 1 dl vand
  • 4 stjerneanis

Sådan gør du:

  1. Kom de optøede hindbær i glasset med akvavit.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekorn rundt i en skefuld af sukkeret på et bræt, så vaniljekornene fordeler sig.
  3. Kom sukker i en gryde med 1 dl vand, vaniljesukker, flækket vaniljestang og stjerneanis. Varm op, til sukkeret er helt opløst. Afkøl lagen.
  4. Hæld den afkølede sukkerlage med vaniljestang i glasset med hindbær og akvavit. Lad det trække på køl i mindst 3-4 dage og gerne i længere tid.
  5. Filtrér snapsen i et kaffefilter. Hæld hindbærsnapsen på flaske.