Smuk, rød julesnaps med hindbær

Prøv denne skønne hjemmelavede snaps med hindbær og vanilje, der kun skal trække på køl i 3-4 dage.

Julesnaps
© Foto: Pernille Greve, Styling og design: Lone Monna

Hjemmelavetsnaps med hindbær og vanilje

Det skal du bruge:

  • 300 g optøede hindbær
  • ½ l akvavit, fx Aalborg Basis eller vodka
  • 1 vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 1 dl vand
  • 4 stjerneanis

Sådan gør du:

  1. Kom de optøede hindbær i glasset med akvavit.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekorn rundt i en skefuld af sukkeret på et bræt, så vaniljekornene fordeler sig.
  3. Kom sukker i en gryde med 1 dl vand, vaniljesukker, flækket vaniljestang og stjerneanis. Varm op, til sukkeret er helt opløst. Afkøl lagen.
  4. Hæld den afkølede sukkerlage med vaniljestang i glasset med hindbær og akvavit. Lad det trække på køl i mindst 3-4 dage og gerne i længere tid.
  5. Filtrér snapsen i et kaffefilter. Hæld hindbærsnapsen på flaske.

Læs også: