
Smuk, rød julesnaps med hindbær
Prøv denne skønne hjemmelavede snaps med hindbær og vanilje, der kun skal trække på køl i 3-4 dage.
AfMarie Melchior
Hjemmelavetsnaps med hindbær og vanilje
Det skal du bruge:
- 300 g optøede hindbær
- ½ l akvavit, fx Aalborg Basis eller vodka
- 1 vaniljestang
- 150 g sukker
- 1 dl vand
- 4 stjerneanis
Sådan gør du:
- Kom de optøede hindbær i glasset med akvavit.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekorn rundt i en skefuld af sukkeret på et bræt, så vaniljekornene fordeler sig.
- Kom sukker i en gryde med 1 dl vand, vaniljesukker, flækket vaniljestang og stjerneanis. Varm op, til sukkeret er helt opløst. Afkøl lagen.
- Hæld den afkølede sukkerlage med vaniljestang i glasset med hindbær og akvavit. Lad det trække på køl i mindst 3-4 dage og gerne i længere tid.
- Filtrér snapsen i et kaffefilter. Hæld hindbærsnapsen på flaske.