Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Her er opskriften på den perfekt krydrede julesnaps

En julesnaps er et must på julebordet - her får du opskriften, så du kan lave din egen hjemmelavet snaps.

kryddersnaps julesnaps snaps opskrift hjemmelavet

© Muusman Forlag

Sådan laver du din egen julesnaps

Forventet arbejdstid: 15 min.

Det skal du bruge til din julesnaps:

  • 500 ml Brøndum neutral snaps (2⁄3 flaske,)
  • 2 kanelstænger

  • 6 kardemommekapsler

  • 1 vaniljestang, kornene heraf og den tomme stang
  • 1 lakridsrod

  • 3 stjerneanis

  • 2 laurbærblade, gerne friske

  • 3 allehånde

  • evt. honning

Her er fremgangsmåden til din hjemmelavet snaps:

Kom alle ingredienserne på et glas og lad det trække i omkring 2 uger. Når snapsen har taget godt med smag til sig, sigtes den.

Den kan evt. smages til med honning, men lige til denne har jeg ikke gjort det. Hæld den over på en hyggelig julet flaske. Min kone har for et par dage siden fundet en Holmegård-flaske på genbrug, nok som et hint om, at den snart skal fyldes.

Denne snaps vil jeg ikke anbefale til sildebordet, hvor man tit ønsker en enkel og skarp smag. Denne nyder man til de hjemmebagte småkager og konfekten.

© Muusman Forlag

Opskriften på julesnaps stammer fra bogen 'På glas og flasker' af André Spange Nabulsi, 269,00 kr., fra Muusmann Forlag.

Om bogen:

Måske havde du en mormor, der syltede, eller måske en oldemor. Desværre glemte mange af os at spørge ind til opskrifter og teknikker, så hvordan er det nu, man gør? Syltningen er kommet stærkt tilbage, og heldigvis er det meget nemmere, end du tror. Bogen giver dig kyndig vejledning og inspiration til både at sylte, safte og snapse. Med ganske få grundprincipper og remedier ved hånden er du snart i gang med at fremtrylle lækkerier på glas og flaske, som langt overgår færdigkøbte produkter.

Om forfatteren:

André Spange Nabulsi er udlært kok på Restaurant Salt på Hotel Admiral i København i 2007. Han har arbejdet på en række finere restauranter i København og Nordsjælland og åbnede Cafe André i Helsingør i 2011 med et stærkt fokus på kager. Når André står i køkkenet, er det med en både teoretisk og nysgerrig tilgang til arbejdet. Det er med respekt for det klassiske og interesse for det moderne. André har i samarbejde med sin mor, Randi Nabulsi, udgivet den succesrige kagebog “Eventyrlige kager” i 2016.

Relaterede Artikler