Her er opskriften på den perfekt krydrede julesnaps

En julesnaps er et must på julebordet – og endnu bedre, hvis den er hjemmelavet. Her får du opskriften på en nem og lækker hjemmekrydret snaps, der smager fantastisk til de hjemmebagte småkager og julekonfekten.

Julesnaps
© Muusman Forlag

Julesnaps

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 flaske

Det skal du bruge

  • 1000 ml Brøndum neutral snaps
  • 4 kanelstænger
  • 12 kardemommekapsler
  • 2 vaniljestang, kornene heraf og den tomme stang
  • 2 lakridsrod
  • 6 stjerneanis
  • 4 laurbærblade, gerne friske
  • 6 allehånde
  • evt. honning

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne på et glas og lad det trække i omkring to uger. Når snapsen har taget godt med smag til sig, sigtes den.
  1. Den kan eventuelt smages til med honning, hvis du ønsker det, men det er ikke nødvendigt.
  1. Hæld den over på en hyggelig julet flaske.

Denne snaps anbefales ikke til sildebordet, hvor man tit ønsker en enkel og skarp smag. Denne nydes bedst til de hjemmebagte småkager og konfekten.

© Muusman Forlag

Opskriften på julesnaps stammer fra bogen 'På glas og flasker' af André Spange Nabulsi, 269,00 kr., fra Muusmann Forlag.

Om bogen:

Måske havde du en mormor, der syltede, eller måske en oldemor. Desværre glemte mange af os at spørge ind til opskrifter og teknikker, så hvordan er det nu, man gør? Syltningen er kommet stærkt tilbage, og heldigvis er det meget nemmere, end du tror. Bogen giver dig kyndig vejledning og inspiration til både at sylte, safte og snapse. Med ganske få grundprincipper og remedier ved hånden er du snart i gang med at fremtrylle lækkerier på glas og flaske, som langt overgår færdigkøbte produkter.

Om forfatteren:

André Spange Nabulsi er udlært kok på Restaurant Salt på Hotel Admiral i København i 2007. Han har arbejdet på en række finere restauranter i København og Nordsjælland og åbnede Cafe André i Helsingør i 2011 med et stærkt fokus på kager. Når André står i køkkenet, er det med en både teoretisk og nysgerrig tilgang til arbejdet. Det er med respekt for det klassiske og interesse for det moderne. André har i samarbejde med sin mor, Randi Nabulsi, udgivet den succesrige kagebog “Eventyrlige kager” i 2016.