Julesnaps med krydderier og bær

Frisk og bittersød snaps perfekt til julefrokosten!

Julesnaps
© Tia Borgsmidt

Sylteglas og tallerken fra Notre Dame.

Julesnaps med krydderier og bær

Antal: 1 flaske

Den lækre, bittersøde snaps skal helst tilberedes i lidt god tid, så lav den gerne allerede nu, så den kan nå at trække smag.

Det skal du bruge

  1. 250 g bær, fx tranebær
  2. 125 g sukker
  3. 1 ubehandlet appelsin
  4. 2 kanelstænger
  5. 3 stjerneanis
  6. 3 dl snaps

Sådan gør du

  • Rens bærrene (bruger du frosne bær, optøs de først), og kom dem i et glas med låg. Drys med sukker, og vend rundt. Lad bærrene stå tildækket til næste dag, så saften trækker lidt ud.
  • Skær appelsinen i skiver, og kom i glasset sammen med kanel og stjerneanis. Hæld snapsen over, så det dækker, og luk låget til. Vend gerne glasset 1-2 gange dagligt den første uges tid. Lad snapsen stå at trække smag.
  • Binder du et sødt bånd om glasset, er den klar til at forære væk. Inden snapsen drikkes, sies den gennem et fintmasket stykke stof og hældes på en flaske.