Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Julesnaps med krydderier og bær

Frisk og bittersød snaps perfekt til julefrokosten!

Julesnaps

© Tia Borgsmidt - Sylteglas og tallerken fra Notre Dame.

Julesnaps med krydderier og bær

Antal: 1 flaske

Den lækre, bittersøde snaps skal helst tilberedes i lidt god tid, så lav den gerne allerede nu, så den kan nå at trække smag.

Det skal du bruge

  1. 250 g bær, fx tranebær
  2. 125 g sukker
  3. 1 ubehandlet appelsin
  4. 2 kanelstænger
  5. 3 stjerneanis
  6. 3 dl snaps

Sådan gør du

  • Rens bærrene (bruger du frosne bær, optøs de først), og kom dem i et glas med låg. Drys med sukker, og vend rundt. Lad bærrene stå tildækket til næste dag, så saften trækker lidt ud.
  • Skær appelsinen i skiver, og kom i glasset sammen med kanel og stjerneanis. Hæld snapsen over, så det dækker, og luk låget til. Vend gerne glasset 1-2 gange dagligt den første uges tid. Lad snapsen stå at trække smag.
  • Binder du et sødt bånd om glasset, er den klar til at forære væk. Inden snapsen drikkes, sies den gennem et fintmasket stykke stof og hældes på en flaske.

Håndplukket til dig