Julesnaps med krydderier og bær
Frisk og bittersød snaps perfekt til julefrokosten!
AfLone Kjær
Julesnaps med krydderier og bær
Antal: 1 flaske
Den lækre, bittersøde snaps skal helst tilberedes i lidt god tid, så lav den gerne allerede nu, så den kan nå at trække smag.
Det skal du bruge
- 250 g bær, fx tranebær
- 125 g sukker
- 1 ubehandlet appelsin
- 2 kanelstænger
- 3 stjerneanis
- 3 dl snaps
Sådan gør du
- Rens bærrene (bruger du frosne bær, optøs de først), og kom dem i et glas med låg. Drys med sukker, og vend rundt. Lad bærrene stå tildækket til næste dag, så saften trækker lidt ud.
- Skær appelsinen i skiver, og kom i glasset sammen med kanel og stjerneanis. Hæld snapsen over, så det dækker, og luk låget til. Vend gerne glasset 1-2 gange dagligt den første uges tid. Lad snapsen stå at trække smag.
- Binder du et sødt bånd om glasset, er den klar til at forære væk. Inden snapsen drikkes, sies den gennem et fintmasket stykke stof og hældes på en flaske.