Den lækre, bittersøde snaps skal helst tilberedes i lidt god tid, så lav den gerne allerede nu, så den kan nå at trække smag.
Det skal du bruge
250 g bær, fx tranebær
125 g sukker
1 ubehandlet appelsin
2 kanelstænger
3 stjerneanis
3 dl snaps
Sådan gør du
Rens bærrene (bruger du frosne bær, optøs de først), og kom dem i et glas med låg. Drys med sukker, og vend rundt. Lad bærrene stå tildækket til næste dag, så saften trækker lidt ud.
Skær appelsinen i skiver, og kom i glasset sammen med kanel og stjerneanis. Hæld snapsen over, så det dækker, og luk låget til. Vend gerne glasset 1-2 gange dagligt den første uges tid. Lad snapsen stå at trække smag.
Binder du et sødt bånd om glasset, er den klar til at forære væk. Inden snapsen drikkes, sies den gennem et fintmasket stykke stof og hældes på en flaske.