Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjemmelavet chilisnaps med citron

Lav din egen kryddersnaps med chili og citron, og få en kraftig og velsmagende snaps med massere af bid i.

Chilisnaps julesnaps opskrift

© Katja Leth Atzen

Snapsen serveres i et opbevaringsglas fra Rig-tig.

Hjemmelavet chilisnaps med citron

Chilisnaps egner sig perfekt til julens fede mad og er et perfekt alternativ til den traditionelle kommen-snaps, som hvert år bliver stillet på bordet.

Det er ganske enkelt at lave en chilisnaps og vi har fundet en opskrift på kun 3 ingredienser. Vælg selv hvor stærk snapsen ønskes og hvilken chilisort der præfereres.

Opskrift:

  • 1 hel chili
  • 1 økologisk citron
  • 1 flaske smagsneutral snaps

Sådan gør du:

  1. Skær citronen i skiver og fjern evt. skallen, da det hvide kan give bitterstoffer til snapsen.
  2. Halver chilien og kom den i en lufttæt beholder sammen med citronerne.
  3. Hæld den smagsneutrale snaps over og lad det trække i op til 1 måned.
  4. Fjern dog chilien efter en uges tid afhængig af hvor kraftfuld i smagen du ønsker den. Smag til løbende.
  5. Lad resten af snapsen lagre tiden ud og ryst gerne glasset en gang imellem.
  6. Filtrer til sidst citronerne fra, så snapsen er klar til servering.

Tip: Bliver den for stærk, så lav en snaps kun på citron, og ”fortynd” indtil snapsen har den rette styrke.

Relaterede Artikler