Hjemmelavet chilisnaps med citron
Lav din egen kryddersnaps med chili og citron, og få en kraftig og velsmagende snaps med massere af bid i.
AfKatja Leth Atzen
Snapsen serveres i et opbevaringsglas fra Rig-tig.
Hjemmelavet chilisnaps med citron
Chilisnaps egner sig perfekt til julens fede mad og er et perfekt alternativ til den traditionelle kommen-snaps, som hvert år bliver stillet på bordet.
Det er ganske enkelt at lave en chilisnaps og vi har fundet en opskrift på kun 3 ingredienser. Vælg selv hvor stærk snapsen ønskes og hvilken chilisort der præfereres.
Opskrift:
- 1 hel chili
- 1 økologisk citron
- 1 flaske smagsneutral snaps
Sådan gør du:
- Skær citronen i skiver og fjern evt. skallen, da det hvide kan give bitterstoffer til snapsen.
- Halver chilien og kom den i en lufttæt beholder sammen med citronerne.
- Hæld den smagsneutrale snaps over og lad det trække i op til 1 måned.
- Fjern dog chilien efter en uges tid afhængig af hvor kraftfuld i smagen du ønsker den. Smag til løbende.
- Lad resten af snapsen lagre tiden ud og ryst gerne glasset en gang imellem.
- Filtrer til sidst citronerne fra, så snapsen er klar til servering.
Tip: Bliver den for stærk, så lav en snaps kun på citron, og ”fortynd” indtil snapsen har den rette styrke.