Hjemmelavet blåbærsnaps
Blåbærsnapsen har en dejlig rund smag og tilmed en fantastisk farve. Den er nem at lave og passer perfekt til desserter og frokostanretninger.
AfKatja Leth Atzen
Snapsen serveres i et opbevaringsglas fra Rig-tig.
Blåbærsnaps
Blåbærsnapsen er en velsmagende kryddersnaps baseret på kun 2 ingredienser. Den er nem at lave og har en dejlig rund smag og tilmed en fantastisk farve.
Blåbærrene kan plukkes i naturen, og de vilde bær er de bedste at bruge til snapsen. Du kan finde bærrene i den jyske hede, hvor du kan tage på tur med familien mens I samler blåbærrene.
Man kan dog også købe blåbærrene i supermarkedet og benytte både friske og frosne til din julesnaps.
Opskrift:
- 2 store håndfulde friske eller frosne blåbær
- 1 flaske smagsneutral snaps
Sådan gør du:
- Skyl bærerne og kom to store håndfulde blåbær i en lufttæt flaske.
- Hæld den smagsneutrale snaps over og lad det trække 1-2 måneder - kan sagtens stå længere
- Ryst glasset en gang imellem og filtrer snapsen gennem et klæde inden servering.
- Fortynd evt. snapsen 1:2, og smag dig frem.
Tip: Snapsen må gerne lagre nogle uger inden servering