Hjemmelavet blåbærsnaps

Blåbærsnapsen har en dejlig rund smag og tilmed en fantastisk farve. Den er nem at lave og passer perfekt til desserter og frokostanretninger.

Blåbærsnaps snaps opskrift
© Katja Leth Atzen

Snapsen serveres i et opbevaringsglas fra Rig-tig.

Blåbærsnaps

Blåbærsnapsen er en velsmagende kryddersnaps baseret på kun 2 ingredienser. Den er nem at lave og har en dejlig rund smag og tilmed en fantastisk farve.

Blåbærrene kan plukkes i naturen, og de vilde bær er de bedste at bruge til snapsen. Du kan finde bærrene i den jyske hede, hvor du kan tage på tur med familien mens I samler blåbærrene.

Man kan dog også købe blåbærrene i supermarkedet og benytte både friske og frosne til din julesnaps.

blåbærsnaps julesnaps opskrift
© Katja Leth Atzen

Opskrift:

  • 2 store håndfulde friske eller frosne blåbær
  • 1 flaske smagsneutral snaps

Sådan gør du:

  1. Skyl bærerne og kom to store håndfulde blåbær i en lufttæt flaske.
  2. Hæld den smagsneutrale snaps over og lad det trække 1-2 måneder - kan sagtens stå længere
  3. Ryst glasset en gang imellem og filtrer snapsen gennem et klæde inden servering.
  4. Fortynd evt. snapsen 1:2, og smag dig frem.

Tip: Snapsen må gerne lagre nogle uger inden servering