Hjemmelavet blåbærsnaps

Blåbærsnapsen har en dejlig rund smag og tilmed en fantastisk farve. Den er nem at lave og passer perfekt til desserter og frokostanretninger.

Blåbærsnaps snaps opskrift © Katja Leth Atzen

Hjemmelavet blåbærsnaps

Blåbærsnapsen er en velsmagende kryddersnaps baseret på kun 2 ingredienser. Den er nem at lave og har en dejlig rund smag og tilmed en fantastisk farve.

Blåbærrene kan plukkes i naturen, og de vilde bær er de bedste at bruge til snapsen. Du kan finde bærrene i den jyske hede, hvor du kan tage på tur med familien mens I samler blåbærrene. Man kan dog også købe blåbærrene i supermarkedet og benytte både friske og frosne til din julesnaps.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Flaske

Ingredienser

  • 4 håndfuld friske eller frosne blåbær
  • 2 smagsneutral snaps

Sådan gør du:

  • Skyl bærerne og kom to store håndfulde blåbær i en lufttæt flaske.
  • Hæld den smagsneutrale snaps over og lad det trække 1-2 måneder - kan sagtens stå længere
  • Ryst glasset en gang imellem og filtrer snapsen gennem et klæde inden servering.
  • Fortynd evt. snapsen 1:2, og smag dig frem.

Tip: Snapsen må gerne lagre nogle uger inden servering.

blåbærsnaps julesnaps opskrift
© Katja Leth Atzen