Havtorn snaps
© Katja Leth Atzen

Hjemmelavet snaps med havtorn

Lav din helt egen hjemmelavet snaps med vidunderbærret havtorn. Vi har skabt en nem og enkel opskrift på kun 3 ingredienser.

Hjemmelavet havtornsnaps

I løbet af efteråret og helt frem til november måned kan du flere steder i naturen, samle havtorn fra de vildtvoksende buske rundt omkring i landet. Du kan ofte finde dem langs kysten og nær offentlige klitplantager og selvom det kræver lidt tålmodighed at plukke dem, er det efter vores mening det hele værd.

Havtorn er nemlig en fremragende smagsgiver og er med sin syrlige og friske smag helt perfekt til snapsen henover julen. Vi har sammensat en nem og enkel opskrift, så du med kun 3 ingredienser, kan lave din helt egen hjemmelavet julesnaps med vidunderbærret havtorn.

(OBS: Hvis du ikke har tid til at plukke dine egne vidunderbær, så frygt ej - havtorn er også til at finde i det lokale supermarked.)

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 flaske

Ingredienser

  • 6 dl havtornbær
  • 2 smagsneutral snaps
  • 4 spsk. honning

Sådan gør du:

  1. Skyld bærerne og kom 3 dl. havtorn i en lufttæt flaske.
  1. Tilsæt honning - alt efter hvor sød du ønsker snapsen.
  1. Hæld den smagsneutrale snaps over og lad det trække 1-3 måneder.
  1. Ryst glasset en gang imellem og si til sidst indholdet fra, så snapsen er klar til servering.

Tip: Havtornsnaps er perfekt til både fisk og skalddyr under årets julefrokoster samt søde desserter.

Havtorn snaps
© Katja leth atzen