Alle julens kager og småkager på Bo Bedre

Vanijekranse, brunkager, klejner, æbleskiver... Mangler vi nogle?

Juleklejner fra Als

Klejner hører til i ethvert velassorteret forråd af julesmåkager. Den elegante klejnesløjfe og den sprøde småkage giver bare julelys i øjnene hos enhver.

Denne opskrift er på den klassiske klejne i en alsisk version.

Fyldige brunkager

Den krydrede duft af brunkager er en dejlig, tilbagevendende klangbund til julen. Her er det en opskrift på en fyldig brunkage, som egner sig perfekt som akkompagnement til juleglöggen.

Den er fyldt med alle de mest eventyrlige julekrydderier som kanel, kardemomme, pomerans og nellike.

Småkager med vanilje

Vaniljekranse kan vi alle li'! Looket har dog ingen indflydelse på smagen. Småkagedejen behøver ikke at blive kørt igennem en vaniljekransemaskine for at få den karakteristiske riflede overflade. Den smager lige godt af vaniljekranse alligevel.

Her er det småkager med vanilje med stempler, som også kan bruges som grundopskrift på vaniljekranse.

Morten Heibergs bedste julekage

Bo Bedres stjernekok, Morten Heiberg, har sin egen favoritjulekage. Det er en julekage med four-spice-blanding og chokoladeganache. Se det lækre billede og prøv den vidunderlige opskrift derhjemme.

Julekonfekt

Konfekt er også en stor ting på Bo Bedre. Her har vi lavet tre meget velsmagende variationer af julekonfekt på en grundopskrift på trøffel: 1) Chokoladetrøffel med mandel og kakao. 2) Trøffelkugler med knas af rugbrød. 3) Skåret trøffel med pistacie.

Blød julekage med portvinsrosiner

Denne kage kan bruges både før og efter juledagene. Julekagen er blød og svampet og fyldt med portvinsmarinerede rosiner.

Stjerneformede mazarinkager

Mazarinkager på den klassiske grunddej med marcipan er også meget velegnet til jul. Her er småkagen blevet udstanset i stjerneforme og overdrysset med flormelis - uuhmmm...

Æbleskiver med Nutella

Æbleskiver hører til julemarkeder, julefrokoster, julekomsammen'er, julestuer mm. Her i denne opskrift er æbleskiverne blevet fyldt med flydende nutella.

Tricket handler om at bruge en sprøjtepose med en meget smal tylle. Det er den samme, som man bruger til Berliner Pfannkuchen.

Julekage med vaniljesyltede appelsiner

Mørk rom og korender giver denne julekage med vaniljesyltede appelsiner en himmelsk smag.

Konfektkugler på sandkage

Konfektkugler er nemme at lave. Denne konfekt er oven i købet lavet på en købt sandkage fra tanken!

Gør konfektkuglerne færdige med blandt andet mandelflager, appelsin og vanilje.

Nøddebrød

Saltede nøddebrød med chokolade er nemme og lave og afbalancerer hinanden på en lækker og naturlig måde.

Italiensk julekage - Panettone

I denne opskrift anvender vi den klassiske italienske julekage Panettone som udgangspunkt for tre forskellige julevenlige kager, der alle laves på gær: 1) Gærdejshorn med marcipan. 2) Snoede kardemommesnegle 3) Julekage á la Panettone_._

Farmors æbleskiver

Æbleskiver som vores farmor lavede dem. Her i en opskrift fra Skærtoft Mølle.

Nemme nøddesmåkager

Disse nemme nøddesmåkager er lavet på 20 minutter, så de er særligt gode, når du får ubudne julegæster.

Julekage med cognac og portvin

Her er en julekage, der har godt af at modne længe. Bag den allerede i november, så kommer alle de lækre ingredienser i julekagen som cognac, portvin, nødder og rosiner bedst til deres ret.

Det var kun nogle få af vores julekager og småkager. Er du stadig sulten, kan vi henvise til vores søstersites:

Boligmagasinet.dk har f.eks. nogle forrygende klejner, som den første vinder af Den store Bagedyst, Anemette Voss, har kreeret.

Er du interesseret i Old School-vaniljekranse, så har Idenyt.dk en opskrift på vaniljekranse fra 1894, som også er værd at tjekke ud.