11 snedige tips til smuk opbevaring i soveværelset

Få inspiration til smart og praktisk opbevaring, som passer til både det lille og det store soveværelse.

Indbygget opbevaring under skråvægge
© Pia Winther

Udnyt de skrå vægge til smart opbevaring

I et hyggeligt hus i Brønshøj har Signe og hendes familie udnyttet alle kroge i deres 12 kvadratmeter store soveværelse.

Opbevaringspladsen i rummet er begrænset, og derfor har de selv bygget et garderobeskab, som udnytter pladsen under de skrå vægge optimalt.

Skabet har de malet i en smuk, mørkegrå farve, som matcher flere af væggene i rummet og bidrager til en hyggelig hulestemning.

Smart indbygget reol til opbevaring
© Ida Schmidt

Find plads til indbyggede reoler

Dette arkitekttegnede sommerhus byder på mange finurlige detaljer, skønne genbrugsfund og smarte løsninger.

I soveværelset har man lavet en hyggelig siddeplads langs vinduet, hvorfra man kan nyde udsigten til de smukke klitter. For enden af siddekrogen er der lavet en smart indbygget reol, som bruges til opbevaring af bøger og fine nipsting. En hyggelig og unik detalje, som samtidig er funktionel.

Bett mit Stauraum
© Andreas Mikkel Hansen

Opbevaring under sengen

Lad dig inspirere af denne stilrene og enkle seng, som rummer masser af opbevaringsplads.

Med en seng med indbygget opbevaring slipper du for at bruge plads på en kommode eller et skab, og du kan på den måde skabe et mere luftigt rum, som syner større.

En perfekt løsning til dig, der har svært ved at knække koden til indretning af et lille soveværelse.

Multifunktionel seng med opbevaring og reol
© Alexander Shevtsov

Indret med multifunktionelle møbler

Dette smukke møbel fungerer som seng og reolvæg på én og samme tid, og er perfekt som opbevaring i det lille soveværelse.

På den ene side fungerer det smukke lyse træ som sengegærde med indbyggede lamper og skuffer, mens det på den anden side udgør en reolvæg med plads til tv og andet opbevaring.

Soveværelse med smuk og enkel kommode
© Hampus Berndtson

Klassisk opbevaring i soveværelset

En klassisk kommode kan passes ind på de fleste soveværelser og er perfekt til opbevaring af tøj, håndklæder eller alle dine nipsting.

I dette gamle fiskerhus har parret sneget en smuk, gammel kommode ind på soveværelset i en frisk mintgrøn farve, som giver liv til rummet på en enkel og stilren måde samtidig med, at det kan rumme meget.

Læs også vores store samling af smukke sengeborde.

Gennemført IKEA-hack med masser af opbevaringsplads
© Pia Winther, Styling: Glotti Press

Et smukt IKEA-hack med masser af opbevaringsplads

Dette smukke skab tager IKEA opbevaring til helt nye højder.

Parret, Ida og Morten, har selv tilpasset skabet fra IKEA til lige netop deres soveværelse, så det ligner, at det er indbygget. De har tilmed malet skabet i en smuk, mørkeblå farve, så det nærmest går i et med de matchene vægge.

En virkelig dekorativ og billig måde at få god plads til opbevaring af tøj på lidt plads.

Walk-in closet med smart opbevaring og kontorplads
© Pernille Kaalund/www.pernillekaalund.dk

Det klassiske walk-in closet med et twist

I denne herskabslejlighed har møbelsnedkeren, Søren Hvalsø Garde, og hans kone, Rita, flyttet opbevaringspladsen ud af soveværelset og ind i et kombineret walk-in-closet og kontor.

Her har de bygget en smart løsning, der rummer masser af opbevaring og samtidig fungerer som skrivebord. Det er en ideel løsning at finde plads til opbevaring i andre rum, hvis man har har svært ved at indrette det lille soveværelse.

Maksimal udnyttelse af kvadratmeterne med opbevaring i højden
© Danske Boligarkitekter

Udnyt højden med smart opbevaring

At finde plads til opbevaring i soveværelset kan for mange give problemer. Men hos arkitekt Morten Rask Madsen genbruges alle kvadratmeter flere gange takket være multifunktionelle møbler.

I det lille børneværelse har han på ganske få kvadratmeter fået plads til både seng, skrivebord og et hav af reoler. Han har udnyttet loftshøjden og skabt masser af opbevaringsplads til legetøj og bøger i de smarte reoler, som hænger helt op til loftet.

Klassisk og elegant tøjstativ i soveværelset
© Birgitta Wolfgang

Det klassiske tøjstativ

Det perfekte møbel til tøjopbevaring er og bliver det klassiske tøjstativ, som udover dets praktiske funktion tilmed fungerer som et dekorativt element i soveværelsesindretningen.

I dette stilfulde byhus i Tokyo har parret indrettet med et lille og enkelt tøjstativ med tøj i hvide nuancer, som matcher omgivelserne.

Soveværelse med elegant og diskret opbevaring
© Birgitta Drejer

Opbevaring og sengegavl i én og samme løsning

I dette sommerhus er der ikke sparet på noget. Det emmer af stilrene og gennemtænkte løsninger som i soveværelset, hvor sengen er placeret som en ø i rummet, mens et skuffedarium fra IKEA danner en enkel og praktisk sengegavl med plads til opbevaring.

En smart måde at få sneget noget opbevaringsplads ind i det lille soveværelse.

Roligt soveværelse med diskret opbevaringsvæg
© Andreas Mikkel Hansen

En kamufleret skabsvæg

Skab et stilrent og uforstyrret udtryk i soveværelset med en indbygget skabsvæg, der går i et med de omkringværende hvide vægge, som det på fineste vis er gjort i dette enkle og rolige soveværelse.

En smart løsning til tøjopbevaring, som passer til både det store og det lille soveværelse.