Soveværelse fra IKEA
© IKEA

Dette er den mest eftertragtede stil i soveværelset, hvis du spørger i hovedstaden

Én ting, stod helt klart, da IKEA besøgte 100 københavnske hjem.

100 københavnere er blevet adspurgt, og et tydeligt billede tegner sig af, hvad de længes efter i soveværelset – når det gælder indretning.

Særligt én ting går igen.

– Soveværelset mangler i den grad opbevaring. Det er blevet til et rum, hvor vi opbevarer alt muligt, vi ikke vil have andre steder, fortæller IKEA Københavns indretningschef Ditte Schougaard.

Hun er én af dem, der har været med ude og besøge 100 københavnske hjem, som optakten til indretningen af det nye IKEA varehus i København.

Her blev det tydeligt, at soveværelset langt fra er den fredfyldte oase, de fleste af hovedstadens beboere egentlig drømmer om.

Det handler om plads. Opbevaringsplads.

– De har kasser i hjørnerne, tøj hængende på dørene, tørrestativ, der enten optager rummet, når det er i brug eller er placeret op ad en væg, fordi de ikke har en plads til det. Soveværelset bliver til et multiopbevaringsrum, og det er faktisk stik imod det, vi kan høre, danskerne ønsker sig.

26% peger på opbevaring som den største udfordring i soveværelset, 21% på rod, og 16% på et manglende overblik over tøj og andre beklædningsdele — IKEAs 'Life at Home'-rapport

En helt særlig stil går igen blandt ønskerne til soveværelset

Et funktionelt soveværelse bør afspejles i en rolig, afstemt atmosfære, hvor både skuldre og stressniveau sænkes, og hvor hygge og ro er i højsædet.

Og netop dét synes også at være et ønske hos hovedstadens beboere – og sikkert i resten af landet. Det fortæller Ditte Schougaard:

– De ønsker et hotel look a like-soveværelse. De vil gerne kunne have døren åben til et værelse, hvor der hersker ro og lækker hotelstemning, siger Ditte Schougaard og uddyber, hvad det betyder:

– Soveværelset skal være indrettet som en afslappende oase med en lækker seng, man kan redde for at genskabe det elegante hoteludtryk, og hvor der er roligt og indbydende for både beboere og gæster.

Kan du nikke genkendende til ønsket om mere luksuriøs stemning i soveværelset, finder du inspiration til at indrette ala hotel lige her.

Soveværelse med gardiner og opbevaring
© IKEA

LÆS OGSÅ