6 råd: Sådan får du hotelstemning på soveværelset

Lad dig inspirere af 6 flotte hotelværelser og få tips til, hvordan du skaber hotelstemning på dit eget soveværelse.

Hotelstemning derhjemme

Du kender sikkert følelsen af ro, der rammer dig, så snart du træder ind ad døren til et smukt hotelværelse. En del af roen ligger naturligvis i, at du nu er langt væk fra hverdagens praktiske gøremål, men selve stemningen på hotelværelset spiller også en væsentlig rolle.

Derfor hjælper vi dig her med at bringe denne ganske særlige hotelstemning indenfor i dit eget soveværelse med enkle og konkrete råd baseret på nogle af de fineste hotelværelser i Danmark.

Lange, tunge gardiner

Gardiner er ikke bare et praktisk element i indretningen, de kan også bruges aktivt til at skabe den helt rette stemning. Her fungerer et par lange, tunge gardiner i en mørk, gylden farve som kontrastelement til de lyse omgivelser og bidrager til en hyggelig hulefornemmelse på værelset.

Mere end bare et soveværelse

Hvis du har plads til det, kan du med fordel indrette en lille hyggekrog på soveværelset - det kan være i form af en lænestol eller et lille bord med en stol, som det er gjort her.

På den måde er soveværelset ikke bare et rum, hvor du sover, men også et rum, som indbyder til hygge og afslapning - præcis som vi kender det fra hotelværelser.

Hvis du bor småt, er der råd at hente: Her er IKEAs 8 bedste råd til dig der bor småt.

Masser af tekstiler

Mange hoteller er indrettet med væg til væg gulvtæpper, som skaber en hyggelig stemning i rummet. Du kan nøjes med at indrette med flere mindre gulvtæpper, hvis du gerne vil bevare dit nuværende gulv - dette vil have samme hyggelige effekt.

Kombiner de mange gulvtæpper med masser af andre tekstiler i form af sengetæppe, gardiner, puder og plaider, som alt sammen vil skabe hygge og samtidig sikre en god akustik i rummet.

LÆS OGSÅ

Skab en hyggelig hulefornemmelse

Her har man skabt en hyggelig og intim hulefornemmelse ved at male både vægge og lofter mørke. Dette giver rummet et roligt udtryk, som indbyder til afslapning. Det samme kan du gøre derhjemme.

Vælg en mørk farve, da det giver rummet lige nøjagtig det rolige udtryk, som er kendetegnende for hotelstemningen.

Den helt rigtige belysning

For at sikre den helt rette stemning på dit soveværelse er det vigtigt at tage højde for belysningen. Der skal naturligvis være en primær lampe, som kan give et ordentligt og praktisk lys, når dette er nødvendigt.

Men sørg for også at have nogle mindre lamper, som kan give et hyggeligt og knap så skarpt lys. Det kan for eksempel være sengelamper, en pendel i et hjørne eller en bordlampe i vindueskarmen.

Mønstrede tapeter

Skab en hyggelig og romantisk hotelstemning på soveværelset med et mønstret tapet på en eller flere vægge. Her er det naturligvis vigtigt, at tapetet holdes i afdæmpede farver og mønstre, så det kan understøtte den rolige stemning fremfor at bryde denne.

Vælg et tapet i andre farvenuancer end møblerne i rummet, så det kan træde frem i indretningen og fungere som blikfang.

Her kan det være en fordel at lave et moodboard - det kan nemlig hjælpe dig til at tage de rigtige beslutninger i indretningen. Se hvordan du selv laver et her.