IKEA besøger 100 danske hjem og gør overraskende opdagelse

I forbindelse med åbningen af IKEAs nye varehus i København, har indretningschef i IKEA København, Ditte Schougaard, og hendes team besøgt 100 hjem i hovedstaden for at blive klogere på, hvilke udfordringer københavnerne reelt står overfor i deres hjem.

På tværs af samtlige bydele og postnumre i København og på Frederiksberg har Ikeas indretningschef i København Ditte Schougaard og hendes team besøgt mere end 100 hjem i et forsøg på at kortlægge københavnernes boligforhold og -mangler.

Lige siden det blev offentliggjort, hvornår Ikeas længe ventede cityvarehus skulle åbne, har man vidst, at det nye varehus, beliggende på Dybbølsbro i København, ville være markant anderledes end de resterende.

Københavns Ikea er nemlig indrettet med udgangspunkt i de (mange) udfordringer, der gør sig gældende, når man bor i byen. Og ifølge Ditte er det faktisk de samme behov, der optræder, hvad enten man bor i en ældre eller nybygget lejlighed eller i et hus.

43% har spisebord i stuen — IKEAs 'Life at Home'-rapport

Drømmen om mere plads på samme kvadratmeter

Drømmen om at bo pænt lever i bedste velgående. Det fik Ditte hurtigt bekræftet under de mange besøg.

Udfordringen er for langt de fleste vejen derhen, hvor mangel på særligt opbevaringsplads bliver et benspænd for et ryddeligt, organiseret hjem. Det fortæller Ditte:

– De fleste har et behov for pæn opbevaring. Man vil gerne lukke af og have orden i sine ting, så man ved, hvor de hører hjemme. Mange har store garderobeskabe men uden noget system, og det løser ikke behovet. Det kom egentlig ikke bag på os, at folk manglede opbevaringsplads – vi fik bare bekræftet, hvor stor en mangel, det er. Man skal i virkeligheden have rigtig mange ting på lidt plads, lyder det.

De 100 hjem, undersøgelsen er baseret på, spænder over samtlige konstellationer. Fra familier med små børn og/eller teenagere, den studerende på kollegiet, enlige med eller uden børn til yngre og ældre par. Og selvom meget forskellige boliger som ældre og nyere leje-, andel- og ejerboliger var repræsenteret, blev det tydeligt, at folk kæmper med de samme udfordringer:

– Der er generelt store udfordringer i entréen, hvor man skal have plads til samtlige sko, jakker, cykelhjelme, cykellygter, en bænk osv. Men også i køkkenet havde de fleste svært ved at forestille sig, hvordan de skal få plads til endnu mere affaldssortering uden at det skal overtage al pladsen på både bordplade, i skabe, på gulvet eller bagtrappen, fortæller Ditte.

41% har stue på kun 11-20 kvm — IKEAs 'Life at Home'-rapport

LÆS OGSÅ