Luksus indrettet på 70 m2

Uanset størrelse kan alle boliger indrettes flot: Se de skønne løsninger.

© Alexander Shevtsov

Et par bamsestole af Hans J. Wegner står parate til at omfavne boligens ejer på udsigtsposten til de flotte fyrretræer. Bordet er designet af Hans J. Wegner og skulpturen er af Arno Breker. Boligens store panoramavinduer giver naturligt lys og perspektiv, som sammen giver en fornemmelse af rumlighed.

Godt gennemtænkt hjem

Den perfekte bolig handler ikke om størrelsen, men hvor smart den er tænkt. Se blot denne skandinavisk inspirerede lejlighed. Træ er brugt som gennemgående element, så hver centimeter fungerer optimalt.

© Alexander Shevtsov

En bænk i gangen lavet af Dinesen-planker gemmer diskret på et varmeapparat. Den hvide gardinvæg tilfører rummet stoflighed . Stumtjeneren er designet af lejlighedens ejer.

"Hver en krog udnyttes"

Nær Kaliningrad i kystbyen Svetlogorsk ved Det Baltiske Hav har en forretningsmand fra Moskva skabt den perfekte weekendlejlighed på 70 m², hvor hvert eneste hjørne og krog er særdeles veludnyttet. På en stejl skråning med en spektakulær udsigt til en skov af fyrretræer ligger den gennemtænkte lejlighed, hvor halvanden time i fly bringer familien væk fra Moskvas travle gader og ud i rolige naturomgivelser, hvor de kan finde plads til fordybelse og afslappende weekender.

Et længere skibsophold påvirkede ejerens forståelse af indretning i en sådan grad, at lejligheden blev indrettet af eksperter i pladsudnyttelse og bæredygtige materialer. Valget faldt på de to tyske arkitekter Claudia Sunder Plassmann og Harold Noll fra CSPHN Architekten i Kassel, som netop er
anerkendte for deres meget vellykkede indretninger af moderne yachts, hvor hver en krog udnyttes.

© Alexander Shevtsov

Nordisk sfære er skabt med trætoner, skind, isblå malerier af Viktoria Shvoren og dansk design som en Finn Juhl-bænk, Hans J. Wegner-stol, og et bord af Thomas E. Alken for PP Møbler. Lampen Rauschenwald er specialdesignet til lejligheden af tyske Ulrike Brandi. Bænken af natursten fra Italien glider på umærkelig vis ind som funktionelt vægpanel.

Kreativitet og multifunktionalitet

En stabel brænde var, hvad arkitekterne havde i tankerne, da de begyndte at konstruere lejligheden. Da præmissen for boligen var optimal pladsudnyttelse, var ideen at lave en et-værelses lejlighed uden gangareal, men med et soveområde, der skærmede for privatliv, samtidig med at man skulle kunne overskue hele lejligheden og nyde udsigten til skoven. For ifølge arkitekterne er udsyn og perspektiv, gerne panoramisk, samt kontakt til andre områder, essentielle parametre for at skabe rumforståelse på små steder. Derfor er der en god panoramaudsigt fra soveværelset, køkkenet og stuen, der udgør samme rum.

Originale løsninger på opbevaring er et kreativt element i lejligheden, hvor multifunktion er tænkt ind overalt. Således er der skuffer i sengen, der også fungerer som et multifunktionelt møbel med indbygget tv og et skab, der opdeler køkkenalrummet og sovepladsen. Via et par skydedøre kan man fra sengekanten træde direkte ind på badeværelset. Ligeledes samler et stort sort specialdesignet skab køkken, vaskerum og garderobe i ét. Den sorte farve skaber en harmonisk baggrund, der brydes diskret af egetræ som lys intarsia, hvori vask og kogeplads er samlet.

© Alexander Shevtsov

En skillevæg af træ skaber privatliv mellem stue og soveværelse, og fungerer samtidig som praktisk opbevaring.

Indretning præget af dansk design

Indretningen er præget af især dansk design i form af Hans J. Wegner og Finn Juhl-møbler og Vola-armaturer, samt nyere danske designere, som da også bærer præg af arkitekternes baggrund, hvor begge er uddannet i København. Stilen understreges af ejerens egen store interesse for naturmaterialer, som har udmøntet sig i et valg af 5 meter lange egetræs-planker fra Dinesen til både gulve og som vægbeklædning. Træet kommer fra området Schwarzwald i Tyskland, og sammen med den smukke udsigt til fyrretræer fra balkonen har lejligheden fået navnet Rauschenwald. I dag står lejligheden som et vellykket eksempel på, at det ikke kun er størrelse, der skaber et hjem.

© Alexander Shevtsov

Funktionelle detaljer i køkkenet, hvor kopper, kander, kaffemaskiner og kedler gemmes væk bag sorte låger, der, når de lukkes, skaber et rent stramt look.

© Alexander Shevtsov

Alt er samlet i et rum, hvor soveværelse, køkken-alrum og stue smelter sammen. Minimalisme gennem materialer er en gennemført detalje i hele indretningen som her, hvor en kubisk pejs både varmer og pynter på bænken af natursten, der også gemmer på brænde.

© Alexander Shevtsov

En træboks definerer soveområdet som et multifunktionelt møbel, hvor træ på den ene side fungerer som sengegærde med indbyggede læselamper og skuffer, og på den anden side som reolvæg med plads til tv og andet opbevaring, samtidig med den også udgør en skillevæg til stuen. Som mørk, enkel kontrast står det sorte køkkenområde, med en fremtrædende, intarsia-lignende kasse af egetræ, med plads til vask på en plade af italiensk natursten. Køkkenrod er gemt væk bag skabslåger, der skaber et stramt og rent og udtryk.

© Alexander Shevtsov

Fra sengen er der udsigt til naturligt grønt fra trætoppe.

© Alexander Shevtsov

I køkken-sektionen er der indbyggede skabe med lys – en gennemtænkt detalje i en mørk gang.

© Alexander Shevtsov

Egetræsplanker fra Dinesen definerer badeværelset, hvor varmen fra træet skaber en organisk og naturlig fornemmelse samt blød kontrast til porcelænsvasken med Vola armatur.

© Alexander Shevtsov

På den overdækkede terrasse kan man nyde udsigten over skovene på Hans J. Wegners dækstol fra 1958.

© Alexander Shevtsov

Fra sengen kan man træde direkte ud i badeværelset, hvor træ er gennemgående, som i resten af lejligheden.

© Alexander Shevtsov

Træ på døre, vægge, gulve og møbler skaber en harmonisk stemning, der gennemføres ved den samme tykkelse og bredde på alle træplanker.