Madeksperten Lone Kjær © Tia Borgsmidt

Madekspertens 6 opskrifter på hjemmelavede pastaretter

BO BEDREs madekspert Lone Kjær er gået all in på det italienske køkken og har udvalgt nogle af sine yndlingsretter med hjemmelavet pasta. Få opskrifterne her, og gør hende kunsten efter.

Madekspertens pastaskole

Vi elsker det italienske køkken, og hjemmelavet pasta er noget ganske særligt. Med meget få ingredienser og en pastamaskine ved hånden kan du let få et blæsende efterår til at dufte og smage som lune aftener i Italien. Læs med her, og se, hvordan vores madskribent, Lone Kjær, guider dig gennem pastaens tilblivelse, og få hendes yndlingsopskrifter til både hverdag og fest.

Hjemmelavet pasta
© Tia Borgsmmidt

Hjemmelavet pasta

Til de 6 nedenstående opskrifter skal du bruge denne opskrift på hjemmelavet pasta. Du vælger selv, om din pastadej skal være med eller uden spinat.

Fettuccine med zucchini og spicy citron
© Tia Borgsmidt

De bedste italienske retter er helt enkle som her. Baggrunden er af kunstner Sofie Børsting. Keramiktallerkener fra Viki Weiland, bestik vintage, hørservietter fra Broste.

Fettuccine med zucchini og spicy citron

Noget af det bedste ved italienske retter er, at de er så enkle og samtidig så gode! Det er denne opskrift med fettuccine et godt eksempel på.

Du finder opskriften her.

Hjemmelavet ravioli
© Tia Borgsmidt

Det brunede smør løfter denne ret. Hvis du har salvie i haven, vil nogle blade i smørret være en god variation. Baggrunden er af kunstner Sofie Børsting. Keramiktallerkener fra Tavola Mia, lille kande fra Søstrene Grene, egetræsbakke fra The Oak Men.

Ravioli med spinat, ricotta og brunet smør

Findes der noget bedre end pasta med fyld indeni? Lone Kjær har ladet sig inspirere af en ravioliopskrift af den tidligere michelin-kok Rasmus Oubæk.

Se opskriften her.

Hjemmelavet cannelloni
© Tia Borgsmidt

Fyldte cannelloni med svampefyld. Baggrunden er af kunstner Sofie Borsting. Keramikfad hjembragt fra Marrakesh, ske fra Artilleriet, hørserviet fra Broste.

Cannelloni al forno med svampe og 3 slags ost

Cannelloni er en klassiker i det italienske køkken. Cannelloni er pastarør med fyld indeni. Det minder lidt om lasagne.

Find den eksklusive cannelloniopskrift med 3 forskellige slags oste her.

Hjemmelavet parpadelle
© Tia Borgsmidt

Pastaen er her tilbehør til de stegte andelår. Baggrunden er af kunstner Sofie Børsting. Keramiktallerkener fra The Travelling Band, skærebræt i oliventræ fra Andrea Brugi, kobbergryde privateje.

Confiterede andelår med cherrytomater, ricotta, rucola og pappardelle

Denne ret er indbegrebet af comfort food. Du kan købe de saftige andelår færdiglavede, hvor de bare skal lunes i ovnen.

Du finder opskriften her.

Læs også:

Hjemmelabet ragout
© Tia Borgsmidt

Bolognesesauce kan laves på mange måder. Denne er virkelig god. Baggrunden er af kunstner Sofie Børsting. Keramikskåle fra Viki Weiland, The Travelling Band og Tavola Mia, bestik vintage

Ragú alla bolognese

Den lækreste bolognese simreret på oksetykkam. Prikken over i'et til denne ret er den hjemmelavede basilikumspesto.

Få opskriften her.

Spicy tomatsauce
© Tia Borgsmidt

Palmekål giver denne spicy pasta et grønt løft. Baggrunden er af kunstner Sofie Børsting. Klinke i lavasten fra Made a Mano, bestik vintage, keramiktallerken fra The Travelling Band.

Spicy tomatsauce med salsiccia og palmekål

Palmekålen i denne opskrift giver den spicy pasta et grønt løft. Nyd retten med lækker fettuccine til.

Du finder opskriften her.
Velbekomme!