Fettuccine med zucchini og spicy citron

Vegepasta i allerbedste stil. Retten er simpel og smager lidt som en sommeraften i Italien.

Fettuccine med zucchini og spicy citron

De bedste italienske retter er helt enkle som her. Baggrunden er af kunstner Sofie Børsting. Keramiktallerkener fra Viki Weiland, bestik vintage, hørservietter fra Broste.

© Tia Borgsmidt

Fettuccine med zucchini og spicy citron

Antal: 4 personer

Det skal du bruge

Fettucine

  • ½-1 portion pastadej med spinat

Zucchini og spicy citron

  • 1 stor zucchini
  • 1 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 1 spsk. olivenolie
  • Revet skal og saft af 1 ubehandlet citron
  • 3 kviste frisk mynte
  • Lidt olivenolie
  • Flagesalt og peber
  • Parmesanost

Sådan gør du

Fettuccine

  • Tilbered pastaen som beskrevet i denne guide på hjemmelavet pasta.
  • Kør den igennem maskinen. Til sidst køres den igennem, så du får en smuk fettuccine.
  • Hæng pastaen til tørre, mens du gentager processen og ruller resten af dejen ud.

Zucchini og spicy citron

  • Skær zucchinien i tern. Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kornene ud, og hak chilien fint.
  • Varm olien på en pande, og steg zucchini med hvidløg og chili i et par min. ved høj varme. Vend med citronskal og -saft og hakket mynte. Smag til med flagesalt og peber.
  • Sæt en gryde over med masser af vand tilsat salt. Når vandet bulderkoger, tilsættes pastaen. Kog lidt ad gangen i ca. 3 min.
  • Afdryp pastaen, og vend den med zucchinien.
  • Anret på tallerkener, og dryp lidt olivenolie over. Krydr med flagesalt og peber, og drys friskrevet parmesanost over.