Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Pastaskole med madeksperten: Sådan laver du perfekt, hjemmelavet pasta

Gør noget ekstra ud af måltidet ved at lave det helt fra bunden. Her får du opskriften på hjemmelavet pasta, der med garanti vil hitte hos gæsterne.

Hjemmelavet pasta

© Tia Borgsmmidt

Pasta naturel

Antal: 4 personer

Det skal du bruge

  • 300 g italiensk hvedemel, tipo 00
  • 3 æg, str. M/L
  • 1 tsk. fint salt

Sådan gør du
1. Hæld melet ud på bordet, og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen, og drys med lidt salt.

2. Ælt mel og æg sammen. Ælt i hånden, til dejen er fast og elastisk.

3. Når dejen er glat og ensformig, lægges den i en skål med et fugtigt klæde over i ca. 45 min.

Sådan laver du hjemmelavet pasta

© Tia Borgsmidt - Her kan du se, hvordan pastaen er lavet trin for trin. Beskrivelsen for hvert trin står i opskriften.

Pastadej med spinat

Antal: 4 personer

Det skal du bruge

  • 125 g frisk spinat
  • 400 g italiensk hvedemel, tipo 00
  • 3 æg, str. M/L
  • 1 tsk. fint salt

Sådan gør du

  • Skyl spinaten, og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten helt fri for vand. Afkøl spinaten, og hak den fint.

4. Hæld melet ud på bordet, og lav en fordybning i midten. Tilsæt spinat, og slå æggene ud i fordybningen. Drys med lidt salt.

5. Ælt mel, æg og spinat sammen. Ælt i hånden, til dejen er fast og elastisk. Når dejen er glat og ensformig, lægges den i en skål med et fugtigt klæde over i ca. 45 min.

Udrulning
6. Tag dejen ud på bordet. Del pastadejen i 4 lige store dele, og tryk dem lidt flade. Kør den derefter igennem pastamaskinen, først på det trin, som er tykkest. Kør pastaen igennem maskinen, mens den gradvist bliver tyndere. Du kan sagtens nøjes med at køre pastaen igennem én gang på hvert trin, men du kan også gøre det flere gange. Hvis nødvendigt tilsættes lidt mel undervejs, så mærk dig frem. Dejen skal være fint tynd, uden at den er for melet eller går i stykker.

7+8. Jeg plejer at rulle ét stykke dej igennem maskinen ad gangen. Når pastaen har den rette konsistens, ruller jeg det igennem en sidste gang, fx til fettuccine eller tagliolini. Alternativt skærer jeg pastaen op til lasagneplader eller i brede bånd til pappardelle.

9. Opbevar den færdige pasta på et stativ, så den ikke klumper sammen.

10. Lader du pastaen tørre en timestid, kan du efterfølgende forsigtigt folde den sammen til “reder”.

Kogning

  • Sæt en stor gryde over med rigeligt vand tilsat salt. Når vandet bulderkoger, tilsættes pastaen, som skal koges i ca. 3 min. Afdryp pastaen.

Håndplukket til dig